fbpx

Γκλόρια Πριβιλέτζιο: «Ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη για να διεκδικήσω την πρωτιά στον Μαραθώνιο της Αθήνας»

iRun

Η θριαμβεύτρια του Πανελληνίου των 10.000 μέτρων Γυναικών για το 2020, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, είναι η τρίτη προσκεκλημένη Πρωταθλήτρια που υποβλήθηκε στα “καραντινάτα” ερωτήματα των συντακτών του iRun. Μπορεί λόγω του lockdown να της μιλήσαμε εξ αποστάσεως αλλά το αστραφτερό της χαμόγελο μάς έφτιαξε τη διάθεση! Μέρες που είναι, το ‘χουμε ανάγκη όσο ποτέ!
Πάμε όμως γρήγορα να δούμε πώς περνάει στην καραντίνα και ποιος είναι ο μεγάλος της στόχος, εκτός της κατάκτησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου…

• Επιμέλεια Μάκης Σπυρόπουλος

 

1. Την Κυριακή που μας πέρασε, σε κανονικές συνθήκες, θα πρωταγωνιστούσες με πολλές αξιώσεις και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Αντ’ αυτού, πώς πέρασε η μέρα σου;

Γκλόρια Πριβιλέτζιο: «Η Κυριακή 8 Νοέμβρη θα ήταν μια μεγάλη ημέρα… Είχα προπονηθεί πολύ καλά γι’ αυτόν τον αγώνα και ήθελα πάρα πολύ φέτος να τρέξω και να διεκδικήσω την πρώτη θέση! Από την καριέρα μου λείπει αυτό το κατόρθωμα, γεγονός που θα με ικανοποιούσε πάρα πολύ. Η κλασσική διαδρομή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες ως κούρσα καθώς και στην καρδιά μας έχει ιστορική σημασία αφού όλα από εκεί ξεκίνησαν. Επομένως μια καλή εμφάνιση σε αυτόν τον αγώνα έχει άλλη βαρύτητα! Αντ’ αυτού με βρήκε η μέρα σε ένα καθιερωμένο Κυριακάτικο long run στην παραλιακή!».

 

2. Πώς κρίνεις την απόφαση ματαίωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, έστω και την τελευταία στιγμή;

Γ.Π. «Η απόφαση της απαγόρευσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος την τελευταία στιγμή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από όλους τους αθλητές. Την θεωρώ άδικη απόφαση εφόσον στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο εξακολουθούν να γίνονται κανονικά τα πρωταθλήματα. Γενικά δεν μου αρέσουν οι διακρίσεις στα αθλήματα. Όλοι οι αθλητές κάνουν την προσπάθειά τους και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα αθλήματα. Επιπλέον όμως θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι μια προετοιμασία ενός μαραθωνίου είναι πολύ επίπονη, χρονοβόρα και θέλει μεγάλες θυσίες. Θα έπρεπε να εκτιμηθεί η προσπάθεια αυτή όλων των αθλητών. Ήταν πολύ κρίμα». 

 

3. Θα κάνεις κάποιον από τους virtual αγώνες του Αυθεντικού;

Γ.Π. «Όχι δεν θα κάνω κάποιον virtual γιατί θέλω να συνεχίσω την προετοιμασία μου με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρω να τρέξω κάποιον αγώνα στο εξωτερικό. Λόγω covid είναι αρκετά περιορισμένοι οι αγώνες και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρωθούν και αυτοί που υπάρχουν ήδη με την σειρά τους, αλλά θέλω να είμαι σε ετοιμότητα. Όμως στηρίζω την προσπάθεια όλων των αθλητών που θα τρέξουν virtual. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους έστω και έτσι. Άλλωστε κατα κύριο λόγο τρέχουμε για τον εαυυτό μας!».

 

4. Πόσα μηνύματα στέλνεις την ημέρα για σωματική άσκηση;

Γ.Π. «Δεδομένου ότι κάνω δύο προπονήσεις την ημέρα, δύο! Την Κυριακή στέλνω δύο φορές στο long run γιατί με τόσα χιλιόμετρα, άντε να με πιστέψουν! ? ».

5. Ο μαραθώνιος ματαιώθηκε και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα επανέλθει η αθλητική «τάξη». Παρ’ όλ’ αυτά, έχεις κάποιον αγώνα / στόχο εν όψει του 2021;

Γ.Π. «Από τώρα γνωρίζω σίγουρα ότι έχω ανανεώσει τη συμμετοχή μου στο Ρόττερνταμ την άνοιξη».

 


 
 

6. Ποιο θα είναι το πλάνο σου μετά τις 30 Νοεμβρίου;

Γ.Π. «Αν όλα πάνε καλά, στις 6 Δεκεμβρίου θα με δείτε στον μαραθώνιο της Βαλένθια!».

 

7. Ένα θετικό που θα προσφέρει η δεύτερη καραντίνα στην προπόνησή σου;

Γ.Π. «Ένα θετικό της καραντίνας είναι ότι ανακαλύπτουμε νέες διαδρομές πράγμα που μου αρέσει πάρα πολύ. Επίσης δουλεύουμε κάποια πράγματα που δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε όταν προετοιμαζόμαστε εντατικά για κάτι. Όπως για παράδειγμα κάνουμε παραπάνω δύναμη σε ανηφόρες και άλλα πολλά! Επίσης ένα καλό είναι ότι δεν έχει τόσα αμάξια στον δρόμο και η προπόνησή μας είναι πιο άνετη!».

 

8. Και ένα αρνητικό της καραντίνας στην προπόνησή σου;

Γ.Π. «ο αρνητικό στην καραντίνα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση πολλοί αθλητές μαζί, πράγμα που γενικά βοηθάει τόσο στην βελτίωση ενός αθλητή, όσο και στο γεγονός ότι η προπόνηση βγαίνει πιο ευχάριστα!»

 

9. Τι διαφορετικό κάνεις τις ημέρες της δεύτερης καραντίνας, που δεν έκανες υπό κανονικές συνθήκες;

Γ.Π. «Γενικά η καθημερινότητα ενός αθλητή δεν αλλάζει και πολύ στην καραντίνα αφού έχει ούτως αλλιώς περιορισμένες εξόδους. Αυτό που θα κάνω αυτή την φορά είναι να βάλω στόχο να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου που κάνω στα Τρίκαλα με θέμα ” Άσκηση και Υγεία”».

 

10. Ποια είναι η «ένοχη» απόλαυσή σου κατά τον εγκλεισμό στο σπίτι;

Γ.Π. «Όταν έχω χρόνο πειραματίζομαι στη μαγειρική! Μ’ αρέσει να μαγειρεύω για τους άλλους, αλλά σίγουρα παρασύρομαι και εγώ! Ευτυχώς που τρέχω τόσα χιλιόμετρα και τα καίω! ? ».

 

Ευχαριστούμε πολύ την λαμπερή πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων του «Γ.Σ. Γλυφάδας» και της ευχόμαστε να συνεχίσει να σπάει τα κοντέρ εντός και εκτός Ελλάδας!

 

Stay tuned για την τέταρτη συνέντευξη της σειράς…
«Πώς περνούν οι Πρωταθλητές μας στην καραντίνα τους»

Δημοφιλη Αρθρα