fbpx

Κασίμης και Βυζαρέλης «ένωσαν» τελικά το Ιόνιο με το Αιγαίο και δηλώνουν στο iRun: «Το τρέξιμο ενώνει!»

iRun
Ionian to Aegean Κασίμης - Βυζαρέλης - Babis Giritziotis

Την εκπληκτική τους «running adventure» των 5 ημερών, με τίτλο «Ionian to Aegean», ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία, στην παραλία του Πλαταμώνα, οι δύο δρομείς υπεραποστάσεων, Δημήτρης Κασίμης και Τόλης Βυζαρέλης, που απέδειξαν σε όλους -για μία ακόμα φορά- ότι το τρέξιμο ενώνει, ότι το άθλημα που αγαπάμε ισχυροποιεί το ύψιστο αγαθό της φιλίας!

Ionian to Aegean Kasimis - Vizarelis Igoumenitsa by Babis Giritziotis

Η τρεξιματική τους περιπέτεια ξεκίνησε το πρωινό της Τρίτης 25 Μαΐου από την Ηγουμενίτσα, από την μία μεριά της Ελλάδας, στο Ιόνιο Πέλαγος. Σήμερα το μεσημέρι τερμάτισαν στο άλλο άκρο της διαδρομής τους, στο Αιγαίο, στην παραλία του Πλαταμώνα Πιερίας, μετά από 345 περίπου χιλιόμετρα, αφού διέσχισαν μερικά από τα ομορφότερα σημεία της χώρας μας.

Την υπέροχη διαδρομή και το εγχείρημα των δύο φίλων ακολούθησε και κατέγραψε με τον φακό του, όλες αυτές τις μέρες, ο γνωστός φωτογράφος της Canon Greece, o Μπάμπης Γκιριτζιώτης, o οποίος με τον στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μάτσικα αποτελούσαν ταυτόχρονα την ομάδα υποστήριξης των δύο αθλητών.

Ionian to Aegean by Babis Giritziotis

Πολύ λίγο μετά τον τερματισμό του Δημήτρη και του Τόλη στον Πλαταμώνα είχε έρθει η ώρα της απόλαυσης της επιτυχούς προσπάθειας, αλλά και της ξεκούρασης. Το iRun είχε την ευκαιρία να μιλήσει για λίγο μαζί τους και να συλλέξει τις πρώτες σκέψεις τους, που είναι και οι πιο φρέσκιες, οι πιο ζεστές και ίσως και οι πιο αντιπροσωπευτικές συνάμα.

Ionian to Aegean by Babis Giritziotis

Το τρέξιμο ενώνει! Είτε πελάγη, είτε ανθρώπους!

Στην ερώτησή μας για το αν αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους να τρέξουν μαζί αυτό το εγχείρημα, ο Δημήτρης Κασίμης χαρακτήρισε πια τις σχέσεις τους ως οικογενειακές. Είχαν τρέξει, άλλωστε, ξανά μαζί στο Μαρόκο τέσσερα χρόνια πριν. Είχαν ξαναζήσει, δηλαδή, αντίστοιχες στιγμές. Για αυτούς αποτελεί ευτυχία το να τρέχεις μαζί με τόσο δικούς σου ανθρώπους. Ο Τόλης πρόσθεσε πως ένα τέτοιο εγχείρημα ξεπερνάει το αθλητικό κομμάτι και εισάγεται στο πεδίο των ανθρωπίνων σχέσεων. Είναι, δηλαδή, κάτι που τους δένει ακόμα περισσότερο. «Το τρέξιμο μας έχει ενώσει» ήταν η κοινή αποστροφή τους στη συμπύκνωση του νοήματος που τους δημιουργεί η σύμπραξή τους. Και το κυριότερο; «Μας έχει φέρει στο μέγιστο της φιλίας μας».

Ionian to Aegean by Babis Giritziotis

Όσον αφορά στη συμβολή του Μπάμπη Γκιριζιώτη ο Τόλης επεσήμανε πως είχαν ξανασυνεργαστεί το 2020 στον αγώνα των 150χλμ. στο Ροβανιέμι στη Φινλανδία. Και οι δύο συμφώνησαν ότι ήταν το ιδανικό άτομο για να τους συνοδεύσει. Ένας άνθρωπος ικανός να βοηθήσει στις δυσκολίες ενός πολύ δύσκολου εγχειρήματος, όπως αποκάλεσαν την τρεξιματική τους περιπέτεια «Ionian to Aegean». Με μία κουβέντα: «ένα κερασάκι που ήρθε και έδεσε». Για τους δύο Έλληνες δρομείς ο Μπάμπης Γκιριζιώτης συνέβαλε πολύ στον τερματισμό. Μαζί, φυσικά, με τα υπόλοιπα παιδιά που παραβρέθηκαν μαζί τους όλο αυτό το διάστημα, όπως τον Βαγγέλη Μάτσικα και τον Δημήτρη Λιάκο.


 
 

Ionian to Aegean by Babis Giritziotis

Τελικά, εφόσον είχαν πια ολοκληρώσει την αποστολή τους, ποιο ήταν εκείνο το σημείο που τους χαράχθηκε πιο βαθιά μέσα τους, εκείνο που θα αναφέρουν σε όλους όσους μιλήσουν για την πενθήμερη προσπάθειά τους;

Ο Δημήτρης Κασίμης επέλεξε την τελευταία ημέρα, αυτή του τερματισμού, όταν πια μπορούσαν να αγναντεύουν το Αιγαίο. Η ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους αποτέλεσε για αυτούς την εκπλήρωση της προετοιμασίας για το σκοπό. Από την πλευρά του, ο Τόλης ανέφερε πως κάθε μέρα είχε τα δικά της ξεχωριστά και ιδιαίτερα σημεία που τους έμειναν στις μνήμες. Για παράδειγμα οι φιλόξενοι άνθρωποι που συναντούσαν στα χωριά, η ελληνική φύση, τα τοπία από τα οποία πέρναγαν. Κάθε μέρα είχε πράγματα για να θυμούνται και να μην ξεχάσουν ποτέ.

Ionian to Aegean by Babis Giritziotis

Στο σημείο εκείνο ήρθε η ώρα να τους αφήσουμε να ξεκουραστούν. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για σύντομα και τους ευχαριστήσαμε δίνοντάς τους αυτό που αξίζουν αυτοδικαίως: τα συγχαρητήρια όλων για το πετυχημένο του εγχειρήματος…

 

• Επιμέλεια: Κώστας Μαρούντας  /  Φωτογραφίες: Babis Giritziotis | GoExperience

Δημοφιλη Αρθρα