fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Νεκτάριος Αργυριάδης: Ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας θα είναι ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Το μέλος, ταμίας και εκ των ανθρώπων που τρέχουν το αθλητικό σωματείο «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», Νεκτάριος Αργυριάδης, μίλησε στο iRun για διάφορα θέματα και κυρίως για τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων δρομέων που θα τρέξουν για πρώτη φορά μαζί!

  • Συνέντευξη στον Σάββα Σπανούδη

 

Μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στον 11ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας θα συμμετάσχουν δρομείς με μεγάλες επιτυχίες μέσα στο 2022: Ο νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου πριν από τρεις μήνες, Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου, Παναγιώτης Καραΐσκος, ο 6ος στον ίδιο αγώνα Λάμπρος Μαλτέζος και ο 8ος Παναγιώτης Καρούτζος, ο πανελληνιονίκης στα 5000μ., Κώστας Σταμούλης.

Ακόμη, ο νικητής του μαραθωνίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καλαπόδης, και ο τρίτος στον ίδιο αγώνα, Βαγγέλης Μαλιόγλου, οι επίσης καταξιωμένοι δρομείς Νίκος Σταμούλης, Γιώργος Μίνος, Νικόδημος Νικολακέας!

Επιπλέον, θα λάβει μέρος όλη η μεγάλη ομάδα των μαραθωνοδρόμων του Αθηνόδωρου, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Τασσόπουλος, Σπύρος Ιατρόπουλος, Ηλίας Καραμπούλας, Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Βασιλείου και Μάριος Τσερεντζούλιας. Είναι ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα. Διακεκριμένοι δρομείς, που δεν έχουν ξανατρέξει όλοι μαζί.

Χαράλαμπος Πιτσώλης νικητής 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Εγγραφές

Θα τους δεχτούμε όλους. Οσοι έρθουν. Στο 5άρι δεν έρχεται εύκολα κόσμος από μακριά και έχουμε διαθέσιμες από την αρχή, κοντά στις 400 θέσεις. Υπολογίζουμε να γραφτούν 250 με 300 άτομα, οπότε οι 100 θέσεις θα πάνε στον ημιμαραθώνιο.

Θα επιτρέψουμε να εγγραφούν γύρω στα 700 άτομα στα 21 χλμ. (στα 600 ήταν το όριο). Μαζί με το 5άρι και το 1500άρι θα ξεπεράσουμε τα 1000. Τώρα είμαστε γύρω στους 600. Είμαστε όλοι (οι δρομείς) της τελευταίας στιγμής.

 

Η διαδρομή του αγώνα

Από πέρσι η διαδρομή (21 χλμ., 5 χλμ.) είναι πιστοποιημένη, από τον κύριο Γιώργο Δούση. Ξεκινάει από το Διακοφτό και καταλήγει στην παραλία στο Αίγιο. Αλλάξαμε λίγο τη διαδρομή. Βάλαμε λίγο περισσότερο το φολκλόρ στοιχείο. Παραμένει ωστόσο το πέρασμα δίπλα στη θάλασσα. Η παραλία θα γεμίσει με σημαίες, λουλούδια και κόσμο. Θα προσφερθούν νερά, ισοτονικά, σάντουιτς, γλυκά, φρούτα. Εχει αλλάξει η μορφή του αγώνα.

 

Αντίτιμο

Φέτος αποφασίσαμε από κοινού με το νομικό πρόσωπο του δήμου να δώσουμε φιλανθρωπικό πρόσωπο στον ημιμαραθώνιο, ο οποίος ήταν πάντοτε δωρεάν, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να γράφονται και να μην έρχονται. Ετσι, βάλαμε το συμβολικό ποσό των 5€ και σε συνεννόηση με το Χαμόγελο του Παιδιού, αυτό μπαίνει απευθείας εκεί, ως δωρεά. Εμείς τσεκάρουμε συγκεντρωτικά τη λίστα και παίρνουμε τις συμμετοχές.

 

Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς

Ο Αθηνόδωρος ιδρύθηκε το 2005, και πήρε την ονομασία του από τον αρχαίο τριπλό Ολυμπιονίκη από το Αίγιο. Η ακαδημία του στίβου αριθμεί κοντά στα 250 παιδιά. Η αγωνιστική ομάδα είναι 60 άτομα. Παίρνουμε μέρος στα πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Ο σύλλογος βρίσκεται στην 26η θέση των σωματείων του ΣΕΓΑΣ. Ξεκινήσαμε από χαμηλά, είναι η καλύτερη θέση που είχαμε ποτέ. Εχουμε 6 προπονητές. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια τοπική κοινωνία, κλειστή, γύρω στους 30.000 κόσμο.

Η ιστοσελίδα μας έχει 60.000 διαφορετικούς χρήστες τον χρόνο.

egio

Εκδήλωση – βράβευση

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 θα συνδυάσουμε την κοπή της πίτας του συλλόγου με μια εκδήλωση που θα είναι ουσιαστικά βράβευση των νικητών των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, Χαράλαμπου Πιτσώλη (μαραθώνιος), Παναγιώτη Καραΐσκου (ημιμαραθώνιος) και Κώστα Σταμούλη (5 χλμ.).

Μαζί, θα βραβευτούν και τα δικά μας παιδιά. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή επιβράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο στο Αίγιο, χωρητικότητας 300 ατόμων. Θα το συνδυάσουμε και με την παραλαβή αριθμών για όσους έρθουν από το Σάββατο να διανυκτερεύσουν στην πόλη.

 

Συνδιοργάνωση

Ο αγώνας είναι συνδιοργάνωση του Αθηνόδωρου με το Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της κοινωνικής προστασίας του δήμου, είναι δίπλα μας από τη μέρα που αναλάβαμε τον σύλλογο, πριν από τρία χρόνια. Ευγενής, καλόκαρδος, προσπαθεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο. Ενα μεγάλο οικονομικό κομμάτι καλύπτεται από τον δήμο.

Βοηθούν ακόμη τοπικοί χορηγοί, προσφέροντας απαραίτητα προϊόντα για τον αγώνα.

Θα υπάρχει εξαμελής ομάδα φυσικοθεραπευτών από το πανεπιστήμιο της Πάτρας, μαζί με τον καθηγητή κύριο Φουσέκη, για αποκατάσταση. Θα υπάρχουν και δύο γιατροί.

Στη διοργάνωση βοηθάει και η ΠΑΛΕΜΟΤ, η μοτοσυκλετιστική λέσχη του Αιγίου. Περίπου 20 μηχανές θα είναι δίπλα στους αθλητές και θα τους συνοδεύουν.

Ο αγώνας διοργανώνεται στα πλαίσιο του εορτασμού των εκδηλώσεων από την απελευθέρωση του Αιγίου από του Τούρκους.

 

Εθελοντές

Αυτήν την εβδομάδα θα ανοιχτεί και μία φόρμα εθελοντών για την ομάδα μας. Είναι γιορτή για μας ο συγκεκριμένος αγώνας. Η μέρα αυτή είναι μέρα βοήθειας για τους δρομείς.

Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Φωτογραφίες

Θα υπάρχει μια ομάδα φωτογράφων, ένας φίλος που βγάζει χιλιάδες φωτογραφίες. Θα φτιαχτεί και μια ομάδα εθελοντών φωτογράφων.

 

Αφίσα

Στην αφίσα του αγώνα θα τιμάται κάθε χρόνο ο νικητής. Φέτος βασικός αθλητής στην αφίσα μας είναι ο Μαγγίνας, που κέρδισε πέρσι.

 

Αιγιάλεια

Σαν σύλλογος διοργανώνουμε τον Ιούνιο και τα Αιγιάλεια. Εναν αναπτυξιακό αγώνα στίβου με 700 συμμετοχές. Μετέχουν πολλοί καλοί αθλητές. Εδώ έχει το ρεκόρ του ο Κώστας Σταμούλης. Εχουν τρέξει καλοί αθλητές, ο Μαγγίνας, ο Μαλτέζος. Ξεκινάει στις 17:00 και τελειώνει στις 22:00. Εχει μεταξύ άλλων μήκος, ύψος, σφαίρα, ακόντιο, 100μ., 400μ., εμπόδια, βάδην, στιπλ. Ερχονται περίπου 4000 κόσμος συνολικά.

 

Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Εχουμε καταθέσει επίσημη πρόταση να πάρουμε στο στάδιο το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το ταρτάν είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Παχύ, μαλακό, ωραίο, που σε πετάει, που φεύγεις, καλοδιατηρημένο. Οι αθλητές το λένε.

Υπογράφηκε μια σύμβαση του σταδίου. Να κλειστεί το στάδιο κάτω από την κερκίδα, ένα στέγαστρο. Τις δύσκολες μέρες τον χειμώνα δεν έρχονται τα παιδιά. Μέχρι το καλοκαίρι το έργο θα ξεκινήσει.

egio

 

Διαβάστε ακόμα:

Atromitos Ultra (8-9 Απριλίου 2023)

Rodopi Challenge 50 Miles (22 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Στοκχόλμης (3 Ιουνίου 2023)

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register