fbpx

Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης: «Στον τερματισμό του SNF Run: First Run σε διαπερνά η αίσθηση της κοινότητας!»

Ο πρόεδρος του «Αναγέννηση και Πρόεδρος» μιλάει για τον πολυαναμενόμενο αγώνα στις 00:04 της Πρωτοχρονιάς του 2024

SNF Run: 2024 First Run

Ο πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση & Πρόοδος», η οποία υλοποιεί μία σειρά δωρεάν δράσεων στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης, Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, μιλάει στο iRun για τα συναισθήματα που θα προσφέρει το SNF Run: 2024 First Run στις 00:04 της Πρωτοχρονιάς.

 

  • Συνέντευξη στον Σάββα Σπανούδη

 

Τι «υπόσχεστε» σε όσους επιλέξουν να περάσουν την Πρωτοχρονιά τρέχοντας;

Για όσους επιλέξουν να περάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τρέχοντας μαζί μας στο SNF RUN: 2024 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υποσχόμαστε μια εκπληκτική εμπειρία που εκτείνεται πέρα από τη γραμμή του τερματισμού.

Στο απόλυτα γιορτινό περιβάλλον του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο αγώνας συνδυάζεται με μουσική, εγκαταστάσεις φωτός, πυροτεχνήματα για την αλλαγή του χρόνου, και φυσικά ένα μεγάλο ολονύχτιο πάρτι!

Τη βραδιά αυτή θέλουμε όλοι μαζί να υποδεχτούμε το νέο έτος, περιτριγυρισμένοι από τους φίλους και τις οικογένειές μας, και να απολαύσουμε μία εμπειρία τρεξίματος με εκκίνηση το 4ο λεπτό του 2024. Ο SNF RUN: 2024 FIRST RUN αντανακλά την ιδέα μιας νέας αρχής, που αντιπροσωπεύει τα πρώτα βήματα προς ένα λαμπρότερο μέλλον με την έλευση του νέου έτους.

 

Θα υπάρχει κάτι καινούριο που δεν είδαμε τις προηγούμενες χρονιές;

Αν και μπορεί να μην υπάρχουν ριζικές αλλαγές στη δομή του αγώνα, πιστεύουμε ότι κάθε χρόνο γράφεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτό που διαφοροποιεί την κάθε χρονιά είναι η δυναμική παρουσία της κοινότητας των δρομέων και των συμμετεχόντων που φέρνουν τις μοναδικές ιστορίες, τις φιλοδοξίες και την ενέργειά τους στον αγώνα!

Ταυτόχρονα, διατηρώντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του αγώνα, κάθε χρόνο υποστηρίζουμε διαφορετικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Συγκεκριμένα φέτος, οι συνεισφορές όλων των δρομέων θα πραγματοποιήσουν τις ευχές παιδιών που το έχουν ανάγκη μέσω των δράσεων των οργανισμών «Η ΑΡΣΙΣ» και «Η Θεοτόκος».

SNF Run: 2024 First Run

Τι συναισθήματα «βλέπετε» στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν ολοκληρώσουν τον πρώτο αγώνα του έτους;

Είναι πολλές οι στιγμές που θυμάμαι από τη γραμμή του τερματισμού! Έχουμε συναντήσει δρομείς από όλη την Ελλάδα, τα νησιά μας και την περιφέρεια, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Αθήνα ειδικά για να τρέξουν μαζί μας την Πρωτοχρονιά! Πέρυσι, ένας από τους δρομείς συμμετείχε πρώτη φορά σε αγώνα και μας εξήγησε ότι ήθελε με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο να κερδίσει το στοίχημα της προσπάθειας, αλλά και να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με αυτοπεποίθηση.

Συχνά βλέπουμε εκφράσεις αποφασιστικότητας, αφού πολλοί συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν τον αγώνα ως μεταφορά για τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν το νέο έτος και η θριαμβευτική ματιά στα πρόσωπά τους αντανακλά την ικανότητά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια!

Άφησα για το τέλος την πιο σημαντική διαπίστωση, η οποία επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο: Τη γραμμή του τερματισμού διαπερνά η αίσθηση της κοινότητας, του «όλοι μαζί», αφού ακόμα και οι άγνωστοι γίνονται φίλοι και υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον ρυθμό τρεξίματός τους, έχουν συμβάλει στη συλλογική ενέργεια της διοργάνωσης.

Είμαι πλέον βέβαιος πως ο αγώνας αυτός είναι ένα δυνατό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά και παραμένει στις καρδιές και τις αναμνήσεις όλων όσων συμμετέχουν.

 

Πόσες εγγραφές υπολογίζετε να έχετε;

Ένα καλό νούμερο θα ήταν 2024! Καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εγγραφές έως τις 26 Δεκεμβρίου 2023, ανυπομονούμε να υποδεχτούμε όλους τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα από την τελική καταμέτρηση.

SNF Run: 2024 First Run

Ποιοι είναι οι στόχοι και το όραμα της  «Αναγέννηση και Πρόοδος» για το 2024;

Στην καρδιά της «Αναγέννησης και Πρόοδος» είναι η δέσμευσή μας για μετασχηματιστική αλλαγή, η οποία ενσωματώνεται στους τρεις πυλώνες δράσης μας: Υγεία, Αθλητισμός και Εκπαίδευση.

Αυτοί οι πυλώνες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αποστολής μας, αντανακλώντας την πεποίθησή μας ότι η βιώσιμη πρόοδος ξεκινά με την ευημερία τόσο των ατόμων όσο και των κοινοτήτων.

Και το 2024, μέσα από τις δράσεις μας, οι οποίες υλοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την προώθηση της θετικής αλλαγής.

Για εμάς, υγεία δεν είναι απλώς η απουσία ασθένειας, αλλά η ολιστική ευημερία των ατόμων και της κοινωνίας. Μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας, υποστηρίζουμε τη σωματική και την ψυχική υγεία. Μέσω του αθλητισμού, αξιοποιούμε τη δύναμη της ομαδικής εργασίας, και της θεραπευτικής δράσης της άσκησης. Επενδύουμε στην τεράστια σημασία του αθλητισμού στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

Στην εκπαίδευση, αναγνωρίζουμε τη γνώση ως τον καταλύτη για την κοινωνική πρόοδο και είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή αποτελεσματικών ευκαιριών εκπαίδευσης που ανοίγουν τον δρόμο για ένα λαμπρότερο μέλλον.

SNF Run: 2024 First Run

Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συνανθρώπους για τη νέα χρονιά;

Θα ήθελα να στείλω ευχές για υγεία και προσωπική ευημερία. Εύχομαι καλή, δημιουργική, παραγωγική χρονιά!

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

* Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 26 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα