fbpx

Πλατεία – ανοιχτό γήπεδο στίβου στη Γλυφάδα!

Γλυφάδα

Ενα ολοκαίνουριο ανοιχτό γήπεδο στίβου, με ταρτάν σύγχρονων προδιαγραφών, φωτισμό τελευταίας τεχνολογίας, άφθονο πράσινο και πολλά όργανα γυμναστικής, παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στους πολίτες που θέλουν να αθληθούν στην περιοχή της Γλυφάδας.

Γλυφάδα

Η υλοποίηση του σχεδίου που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και συνεχίστηκε από την τωρινή, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Παπανικολάου.

Το iRun επικοινώνησε με τον 45χρονο επικεφαλής του δήμου Γλυφάδας και πήρε χρηστικές πληροφορίες για το νέο αυτό στιβικό στολίδι της Ανατολικής Αττικής.

 

  • Μίλησε στον Σάββα Σπανούδη

 

Το νέο γήπεδο στίβου άνοιξε κανονικά για το κοινό από σήμερα; Γνωρίζετε ώρες λειτουργίας;

Ναι, σήμερα είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του! Το ωράριο είναι 07:00-22:30, τώρα που είναι χειμώνας. Το καλοκαίρι ίσως πάει παραπέρα, επειδή ο κόσμος θέλει να αθλείται και τις πιο προχωρημένες ώρες.

 

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους δημότες; Χρειάζεται κάποια κάρτα εισόδου;

Το νέο γήπεδο είναι ανοιχτό για όλους, ανεξαρτήτως δήμου, και δεν χρειάζεται καμία κάρτα. Είναι μια ανοιχτή εγκατάσταση άθλησης για όλον τον κόσμο. Τώρα, στο ξεκίνημα, έχουμε έναν φύλακα για να υπάρχει ένας σεβασμός στον χώρο, να μην μπαίνουν ποδήλατα ή άνθρωποι με τα ζωάκια τους.

Πρώτη μέρα είχαμε τέτοια θεματάκια και με ευγένεια τους εξηγήσαμε ότι δεν επιτρέπονται στον χώρο τροχοφόρα ή κατοικίδια, ότι είναι χώρος για όσους θέλουν να αθληθούν.

 

Είστε ο ίδιος δρομέας;

Δεν είμαι δρομέας, με τα χαρακτηριστικά που ακολουθούν την ιδιότητα, μου αρέσει όμως να τρέχω. Αυτό που διαπιστώνουμε και έγινε πιο έντονο μέσα στην πανδημία είναι ότι η υπαίθρια άθληση είναι κάτι που υφίσταται. Και αυτός ο νέος χώρος έχει τεράστια ανταπόκριση από τους πολίτες που θέλουν να αθληθούν.

Γλυφάδα

Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω αθλητικές εγκαταστάσεις;

Ο χώρος που άνοιξε σήμερα, και που ήταν ένα χωράφι, είναι ο δεύτερος ανοιχτός χώρος που δημιουργήθηκε στη Γλυφάδα με ταρτάν στίβου. Ο πρώτος δόθηκε προς χρήση το 2020, μέσα στην πανδημία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και είναι λίγο μικρότερος από τον νέο, ο οποίος έχει στίβο 240 μέτρων.

Εχουμε ήδη άλλο ένα οικόπεδο, πιο μεγάλο, το οποίο θα δημιουργήσουμε και αυτό για τις ανάγκες άθλησης του κόσμου.

Προχωράμε επίσης με καινούριες αθλητικές υποδομές και στην παραλία, όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε γήπεδα και για άλλα αθλήματα, όπως μπιτς βόλεϊ, αλλά και σκέιτ παρκ!

 

Μιλήστε μας για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που αναφέρατε στη χθεσινή σας ανάρτηση

Θα φτιαχτεί δίπλα στον νέο χώρο. Θα είναι μια ωραία μεγάλη εγκατάσταση, με παιδική χαρά. Ενας ασφαλής χώρος με διαβάσεις, διαδρόμους και σήματα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν ποδήλατο, να έρθουν με το αυτοκινητάκι τους, και να αρχίζουν σιγά σιγά να μαθαίνουν και να καταλαβαίνουν τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν στον δρόμο.

 


 
 

Είστε γέννημα θρέμμα Γλυφάδας, σωστά;

Ναι, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, και τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!

 

Γλυφάδα

Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας

Παρακάτω η χθεσινή ανακοίνωση του Γιώργου Παπανικολάου για το νέο γήπεδο:

Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, πάμε!

Ενα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στη Γλυφάδα μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ανοιχτό γήπεδο στίβου, με πολύ πράσινο και πολλά όργανα γυμναστικής στο κέντρο του.

Η άθληση σε υπαίθριους χώρους είναι μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας και η ανάγκη για τέτοιους χώρους είναι μεγάλη.

Εχουμε ήδη δημιουργήσει πολλούς και αύριο παραδίδουμε στο κοινό έναν ακόμα, για τον οποίο βάλαμε και πάλι τον καλύτερό μας εαυτό.

Το νέο στολίδι της πόλης μας βρίσκεται στην Ανω Γλυφάδα, στο τετράγωνο ΔημελάΤυρταίουΜηδείαςΗρακλείτου (περιοχή Καρβελά) και περιλαμβάνει αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Γλυφάδα

Ο στίβος με ταρτάν σύγχρονων προδιαγραφών, όργανα γυμναστικής, φωτισμός τελευταίας τεχνολογίας και πολλά καινούργια μεγάλα δέντρα που προσφέρουν και υπέροχη σκίαση τις ώρες που ο ήλιος είναι ψηλά.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για να παραδοθεί το έργο αυτό, τον υπεύθυνο της δημοτικής μας αρχής Περικλή Δορκοφίκη για τον συντονισμό και τον εργοδηγό μας Βλάση Μπισμπίκη.

Δουλέψαμε μεθοδικά και οργανωμένα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του οικοπέδου αυτού, όπως και του δεύτερου στην ίδια περιοχή όπου σύντομα θα παραδώσουμε ένα ολοκαίνουργιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που επί δημαρχίας του προκατόχου μου Κώστα Κόκκορη ψήφισαν για την αγορά των οικοπέδων αυτών, ταλαιπωρήθηκαν άδικα, δικαιώθηκαν στο δικαστήριο και σήμερα είμαι σίγουρος ότι χαίρονται με το τελικό αποτέλεσμα, προς όφελος της πόλης μας και των κατοίκων της.

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα.

 

• Φωτογραφικό υλικό από τη facebook σελίδα του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου

 


Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Θώδης: Αγώνας με δυναμική και ποιότητα ο Veikou Trail (22 Ιανουαρίου 2023)

Νεκτάριος Αργυριάδης: Ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας θα είναι ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα! (29 Ιανουαρίου 2023)

Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» (30 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα