fbpx

Οκτώ κοινές ερωτήσεις στους Γιώργο Τάσση και Ορφέα Ιωάννου

Οι δύο πρώτοι νικητές του αγώνα 5 χλμ. στον 12ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας απαντούν στις καυτές απορίες του iRun

5k Athens Half

Γιώργος Τάσσης (26) και Ορφέας Ιωάννου (20), αμφότεροι με καταγωγή από τα Ιωάννινα και κάτοικοι Αθηνών, πρώτευσαν στα 5 χλμ. του 12ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας με τον ίδιο χρόνο, 15:21, σε ένα συναρπαστικό φίνις, με 4 δρομείς να τερματίζουν σχεδόν μαζί.

Το iRun επικοινώνησε με τους δύο δρομείς και τους ανέκρινε, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το στόρι του καθηλωτικού αγώνα.

 

 

1) Ηξερες μόλις τερμάτισες αν ήσουν πρώτος ή δεύτερος;

Γιώργος Τάσσης: Ναι. Το ήξερα ότι είχα κερδίσει, από το ένα βήμα που ήμουν μπροστά.

Ορφέας Ιωάννου: Το ήξερα. Αισθάνθηκα ότι η κορδέλα είχε τραβηχτεί πριν από μένα.

 

2) Τελικά ήταν πιο εύκολη η διαδρομή από πέρσι;

Γιώργος Τάσσης: Δεν είχα τρέξει πέρσι. Φέτος το πρώτο χιλιάρι ήταν κατηφορικό. Μετά φλατ και μετά ανηφόρα. Ηταν λίγο δύσκολο επειδή στο τέλος ήταν ανηφορικά και βγήκε αρκετή κούραση.

Ορφέας Ιωάννου: Ως διαδρομή δεν ήταν εύκολη. Συνολικά όμως ήταν ευκολότερη από την περσινή, διότι είχε κατηφορικό το πρώτο χιλιόμετρο. Το τελευταίο, που με δυσκόλεψε, ήταν και το πιο ζόρικο.

 

3) Γνωρίζοντας πλέον τη διαδρομή και τις δυσκολίες της, τι θα έκανες διαφορετικά αν την έτρεχες ξανά σήμερα;

Γιώργος Τάσσης: Δεν νομίζω ότι θα έκανα κάτι διαφορετικά. Εγώ μπήκα απλά να κάνω μια κούρσα, να πιέσω, για να είμαι έτοιμος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ.

Ορφέας Ιωάννου: Δεν νομίζω ότι θα έκανα κάτι διαφορετικό, μιας και δεν είναι το βασικό μου αγώνισμα. Αυτό είναι τα 1500μ. και τα 800μ. Ο στόχος μου ήταν η νίκη και να ακολουθήσω μια κούρσα τακτικής, για να επιτεθώ στα τελευταία 150μ. με 200μ.. Οπότε αυτό θα έκανα ξανά.

 

4) Τρεις μέρες μετά, ποια στιγμή του αγώνα σου έρχεται πρώτα στο μυαλό;

Γιώργος Τάσσης: Τα τελευταία 200-300 μέτρα που ήταν πιεστικά. Μου άρεσε που είχε ανταγωνισμό, που ήταν τα παιδιά οι 1500άρηδες στον αγώνα και πιέσαμε.

Ορφέας Ιωάννου: Μου έρχεται η στιγμή των τελευταίων 50μ. Μου έχει χαραχτεί έντονα στο μυαλό. Εκεί που αισθάνθηκα ότι θα κερδίσω και εν τέλει δεν τα κατάφερα. Και σε δεύτερη φάση, η στιγμή του τερματισμού. Από τη μία η χαρά της 2ης θέσης, από την άλλη η απογοήτευση της λεπτομέρειας που μου στέρησε τη νίκη.

5k Athens Half

Από αριστερά: Ορφέας Ιωάννου, Γιώργος Τάσσης, Γιώργος Σταμούλης

5) Τι περιλάμβανε το πρώτο σου γεύμα μετά το πεντάρι;

Γιώργος Τάσσης: Σουβλάκι: γύρο χοιρινό, με πατάτα, σος, μαρούλι. Και μετά μια κοτόπιτα από τον φούρνο. Στον τερματισμό δεν έφαγα κάτι, δεν είχα όρεξη.


 
 

Ορφέας Ιωάννου: Γύρω στις 4 το μεσημέρι έφαγα μακαρόνια με κιμά, που είχα από το προηγούμενο βράδυ. Είχα φάει ωστόσο μετά τον τερματισμό δύο μπάρες πρωτεΐνης και μια μπανάνα, και είχα πιει και ένα μικρό ρόφημα πρωτεΐνης.

 

6) Πώς γιόρτασες την επιτυχία σου το απόγευμα της Κυριακής;

Γιώργος Τάσσης: Δεν έκανα κάτι συγκεκριμένο. Πήρα έναν καφέ και συναντήθηκα με φίλους. Αράξαμε και φάγαμε πάλι.

Ορφέας Ιωάννου: Δεν τη γιόρτασα είναι η αλήθεια, διότι τη Δευτέρα το πρωί έπρεπε να ξυπνήσω 6 η ώρα λόγω των υποχρεώσεών μου στη σχολή μου (3ο έτος στη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος). Το χάρηκα με τους δικούς μου ανθρώπους, την αδερφή μου και τους φίλους μου, που μαζευτήκαμε λίγο στο σπίτι.

 

7) Τι προπόνηση έκανες τη Δευτέρα;

Γιώργος Τάσσης: Διπλή, ελεύθερη. Επτά χλμ. το πρωί και 12 το απόγευμα. Δεν ξέρω στο πόσο, δεν φοράω ρολόι στα ελεύθερα, δεν μου αρέσει. Θα ήταν γύρω στο 4:30.

Ορφέας Ιωάννου: Το μεσημέρι, μετά από τις δοκιμαστικές πρόβες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έκανα ένα αργό συνεχόμενο, 12 χλμ., σε ρυθμό 4:15.

 

8) Ποιος θα είναι ο αμέσως επόμενος αγώνας σου;

Γιώργος Τάσσης: Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ. στο Αίγιο, το Σάββατο 20 Απριλίου.

Ορφέας Ιωάννου: Μεθαύριο, Παρασκευή 15 Μαρτίου, 10 χλμ. στο Τατόι, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 

  • Θυμηθείτε τον συναρπαστικό τερματισμό των δύο δρομέων:

Τα (ίδια!) περάσματα των δύο αθλητών:

Γιώργος Τάσσης
1 χλμ.: 02:57 8ος
2,6 χλμ.: 02:59 6ος
4 χλμ.: 03:21 5ος
Τερματισμός: 02:58 1ος

Ορφέας Ιωάννου
1 χλμ.: 02:57 6ος
2,6 χλμ.: 02:59 4ος
4 χλμ.: 03:21 3ος
Τερματισμός: 02:58 2ος

 

 

Δημοφιλη Αρθρα