fbpx

Θωμάς Πουρλίδας: «Το τρέξιμο είναι το ησυχαστήριό μου, το λιμάνι μου, είναι η ευκαιρία να είμαι σταθερά αισιόδοξος σε κάθε πτυχή της ζωής μου»

Συνέντευξη με τον αθλητή υπεραποστάσεων της Vibram Hellas

iRun

Στις αρχές του 2020, το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου, σταθήκαμε νοερά κοντά του, περιμένοντας να τον δούμε να περνάει την αψίδα τερματισμού σε έναν από τους πιο διάσημους αγώνες του κόσμου, τον Vibram Hong Kong 100. Ο Θωμάς Πουρλίδας, είχε μόλις εκπληρώσει ένα μεγάλο προσωπικό του αγωνιστικό στόχο στα πλαίσια του WonderRun, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγιών από εταιρίες, της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”.

Από τότε, τον γνωρίσαμε καλύτερα, συναντηθήκαμε μαζί του στην Αθήνα και στο Λιτόχωρο, και διαπιστώσαμε ευχάριστα, ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος, κάτοικος του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και αθλητής της Vibram Hellas, έχει αξίες και εμπειρίες που θα θέλαμε πρόθυμα να σας μεταφέρουμε. Έτσι, λοιπόν, εννέα μήνες μετά την πρώτη μας συνάντηση, με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τον Θωμά και στο “τερέν” του iRun…

• Συνέντευξη στον Αργύρη Κριθαρούλα

 

iRun: Αγαπητέ Θωμά, καλωσήρθες στο iRun, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε ξανασυναντάμε και μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί σου εφ΄ όλης της ύλης. Καταρχάς, σε θαυμάσαμε πρόσφατα σ΄ έναν πολύ όμορφο αγώνα στο Νομό Δράμας, το Granitis Trail, στον οποίο μάλιστα, κατέκτησες την 2η θέση γενικής, συγχαρητήρια!
Τερμάτισες με απίστευτη ενέργεια και χαρά απ΄ ότι είδαμε… Ήταν η αδρεναλίνη της κούρσας, η επιτυχία, ή… οι καλύτερες αγκαλιές του τερματισμού που σε περίμεναν;

Θωμάς Πουρλίδας: «Κάθε αγώνας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Για εμένα ήταν κάτι ξεχωριστό, καθώς με περίμεναν στον τερματισμό οι γιοι μου και η σύζυγός μου. Όλα αυτά τα χρόνια με την συμμετοχή μου σε μεγαλύτερες αποστάσεις δεν έχω την ευκαιρία να τους έχω πάντα μαζί μου καθώς η αναμονή είναι πολύωρη και οι αγώνες μακριά από το τόπο κατοικίας μας, όπως των περισσοτέρων από εμάς. Είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές μου, και αποτελούν το κίνητρο μου. Μοιράζομαι μαζί τους τις εμπειρίες μου από τους αγώνες αλλά και τα μελλοντικά μου σχέδια. Και ναι, νιώθω πολύ περήφανος που καμαρώνουν για την προσπάθειά μου. Οι αγκαλιές του τερματισμού λοιπόν μου έδωσαν επιπλέον ενέργεια και το χαρήκαμε οικογενειακώς!».

Θωμάς Πουρλίδας

Ο Θωμάς Πουρλίδας σε αγώνα στον Όλυμπο

iRun: Αλήθεια, απορήσαμε, πώς και δεν επέλεξες τη μεγάλη διαδρομή;

Θ.Π.: «Είναι αλήθεια ότι έτρεξα σε αγώνα μικρής απόστασης (9χλμ.) έπειτα από πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά παραμένω αργός για τέτοιου είδους διαδρομές. Η απόφαση της συμμετοχής μου στον αγώνα ήρθε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου για τα επόμενα ultra που έρχονται και έτσι επέλεξα την μικρότερη δυνατή καταπόνηση μέσα σε ένα ήδη βαρύ πρόγραμμα προπόνησης. Την επόμενη ημέρα του αγώνα με περίμενε ένα 5ωρο στο βουνό με μεγάλες υψομετρικές. Ήθελα με όλη μου την καρδιά να τρέξω στον Γρανίτη, τόσο επειδή η περιοχή είναι πανέμορφη, όσο και λόγω της φιλίας που με συνδέει με τους ανθρώπους της διοργάνωσης».

 

iRun: Οι εντυπώσεις σου από τον αγώνα με λίγα λόγια;

Θ.Π.: «Ένας αγώνας για να πετύχει, χρειάζεται αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον από αυτούς που τον διοργανώνουν. Αυτό κάνει και την διοργάνωση του Γρανίτη, επιτυχημένη. Αφενός με την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στα μονοπάτια, αφετέρου με την φιλοξενία προς τους αθλητές. Επιπρόσθετα η ευρύτερη περιοχή διαθέτει φυσικό περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς. Στο πνεύμα όμως των ημερών και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κάτι στο οποίο επέμενε η διοργάνωση και αυτό είναι προς όφελος του αθλήματος το οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε».

 

iRun: Το καλύτερο σημείο της διαδρομής κατά τη γνώμη σου;

Θ.Π.: «Εκτιμώ ότι ο Γρανίτης κρύβει ακόμα πολλές ομορφιές, ανεξερεύνητες για πόλλους από εμάς. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην περιοχή τόσο κατα την διάρκεια του Frozen Peaks όσο και στα γυρίσματα του trailer του WonderRun. Αυτό που ξεχωρίζω είναι το μονοπάτι έπειτα από την εκκλησάκι της Παναγιάς, καθώς και την απαιτητική ανάβαση στον Αγ. Παύλο. Όποιος έχει αγάπη για τα βουνά και τις ορεινές εξορμήσεις θα πρέπει να ανέβει στον Αγ. Παύλο. Τα χρώματα του ορίζοντα ιδιαίτερα στο ξημέρωμα είναι μοναδικά. Αισθάνομαι ευλογημένος που έχω βρεθεί εκεί, θαυμάζοντας την εικόνα ενός φυσικού τοπίου, που θα θυμάσαι για πάντα».

iRun: Λάτρης των βουνών, των μονοπατιών και του ορεινού τρεξίματος, πώς επιλέγεις αλήθεια τους αγώνες σου;
Θ.Π.: «Η επιλογή των αγώνων γίνεται με γνώμονα τους στόχους της χρονιάς. Από πολύ νωρίτερα αποφασίζω που θα τρέξω, συνήθως επιλέγω βάση της δυσκολίας μιας διοργάνωσης, για παράδειγμα το GULAG 100 είναι μια μελλοντική επιλογή, όπως και το Frozen Peaks 265km, το οποίο έχω κάνει και στο παρελθόν. Άλλο κριτήριο επιλογής είναι τα βουνά που θέλω να ανέβω, ή ακόμα και οι δεσμοί που έχω με τους ανθρώπους μιας διοργάνωσης. Έπειτα τα δικά μου θέλω να συνδυάζονται με το τι είναι εφικτό να γίνει, και πάντα ο coach Mπαλιώτης είναι αυτός που θα με συμβουλέψει στο τέλος. Γενικότερα είμαι πειθαρχημένος στις επιλογές μου και αποφεύγω τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής».

 

iRun: Πάμε λίγο πιο πίσω, τον Ιούλιο, στον πρώτο ορεινό αγώνα μετά την καραντίνα. Mythical Trail 106 χλμ. Τερματίζεις μέσα στην 1η 10άδα, βελτιώνοντας μάλιστα τον προηγούμενο χρόνο σου, το 2018, κατά 4 ώρες! Γίνονται αυτά; Με τι προετοιμασία το καταφέρνεις και ποια κίνητρα σε ωθούν σε κάτι τέτοιο;

Θ.Π.: «Πιστεύω ότι η βελτίωση έρχεται μόνο με την συστηματική προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι δούλεψα με μεγαλύτερη συνέπεια τους τελευταίους μήνες, πρόσεξα περισσότερο τη διατροφή μου και πίεσα τον εαυτό μου να κυνηγήσει τα δικά μου όρια, ιδιαίτερα στις διαλειμματικές προπονήσεις. Αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι ότι εστιάζω σε αυτά που μπορώ να κάνω και να επηρεάσω, στο πως μπορώ να βελτιωθώ σε προσωπικό επίπεδο, και μπορώ να δουλέψω απερίσπαστος αποκλειστικά για αυτό. Είναι κάτι που έμαθα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα και το κουβάλησα στην αθλητική μου ενασχόληση. Δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε παρακάμψεις για να καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου, παρά μόνο να επενδύσεις στον εαυτό σου και να τον ωθήσει προς τα εμπρός».

 

iRun: Το περίμενες ότι θα έχεις μια τόσο σημαντική βελτίωση;
Θ.Π.: «Περίμενα ένα βελτιωμένο προσωπικό χρόνο στο Mythical, και για τα δεδομένα μου το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Στον τερματισμό αντιλήφθηκα ότι θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Το κίνητρο είναι να βελτιώνεσαι συνεχώς, να διευρύνεις τα δικά σου όρια σου και να προσπαθείς να τα φτάσεις, δουλεύοντας συνεχώς για αυτό. Δεν χρειάζεται να ανταγωνιστείς κανέναν, ούτε να αντιγράψεις κάποιον, μπορείς όμως να μάθεις από τους καλύτερους και να επικεντρωθείς στα δικά σου θέλω. Είναι δική σου προσπάθεια, δικός σου αγώνας, δικός σου στόχος, να γίνεις ο καλύτερος σου εαυτός».

 

iRun: Είχες δηλώσει μετά τον αγώνα στον Όλυμπο ότι η επίδοση πιστώνεται εξ ολοκλήρου, στον προπονητή σου, τον Σταύρο Μπαλιώτη. Μίλησέ μας για την σχέση που έχετε αναπτύξει και πως σε βοηθάει να φτάνεις τα όριά σου αγωνιστικά

Θ.Π.: «Είμαι μαζί με τον Σταύρο, την τελευταία 2ετια και μέσα από αυτήν την συνεργασία άλλαξαν πολλά. Όντας ο ίδιος αθλητής υψηλότατου επιπέδου, είναι ένας προπονητής που έχει στον επίκεντρο τον αθλητή του .Με τον καιρό άλλαξε τον τροπο που σκέφτομαι και με έβγαλε από τον δικό μου αθλητικό μικρόκοσμο. Με ώθησε να προσπαθήσω περισσότερο και αυτό είναι εξίσου σημαντικό με την σωστή προπονητική προσέγγιση που ακολουθούμε. Ειναι ένας άνθρωπος που πιστεύει σε εμένα όσο κανείς άλλος και έχει αγκαλιάσει τους δικούς μου στόχους και τα αγωνίστηκα μου project σαν να είναι δικά του και για μένα αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία».


 
 

iRun: Θα λέγαμε ότι οι υπεραποστάσεις σε έχουν… «δαιμονίσει», θυμόμαστε και τα 100χλμ του “Vibram Hong Kong” που ολοκλήρωσες τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο του WonderRun. Αλήθεια, σε κάνουν και καλύτερο άνθρωπο παράλληλα; Και γιατί;

Θ.Π.: «Όσοι ασχολούνται με τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων περνούν μια διαχωριστική γραμμή από την οποία δύσκολα θα επιστρέψουν. Και αυτό συμβαίνει διότι η ενασχόληση αυτή επηρεάζει το σύνολο της συμπεριφοράς, της φιλοσοφίας και γενικότερα την στάση ζωής. Εκτιμάς τα λίγα που έχουν μεγάλη αξία, όπως το υπέρτατο αγαθό της υγείας μέσω της άθλησης και της υγιεινής διατροφής, όπως το φυσικό περιβάλλον, την χρησιμότητά του και την υποχρέωσή μας να το προστατέψουμε. Αποκτάς την αρετή της υπομονής και της σύνεσης τόσο κατά την διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα όσο και στην καθημερινότητά σου. Αλλάζει η σχέση σου με τους ανθρώπους. Ενας αγώνας υπεραπόστασης μας κάνει αλτρουιστές, χτίζει ανθρώπινες σχέσεις που στηρίζονται σε ένα χτύπημα στην πλάτη, στην ενθάρρυνση, στο να μοιράσουμε τις προμήθειές μας όποτε είναι απαραίτητο, ή να βοηθήσουμε έναν συναθλητή μας εάν χρειαστεί. Αλλάζει την σχέση σου με τον ίδιο σου τον εαυτό, με τόσες ώρες μοναξιάς έχεις τον χρόνο, να σκεφτείς, να αναθεωρήσεις, να τα βρεις πρώτα με τον εαυτό σου. Για όλα αυτά και για πολλά αλλά γίνεσαι διαφορετικός. Μπορείς να φτάσεις στην κορυφή που στοχεύεις αλλά αυτά που θα βιώσεις στην πορεία θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, αυτό μου δίδαξαν οι αγώνες υπεραποστάσεως και πιστεύω ότι ισχύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας».

 

iRun: Διαβάζοντας παλαιότερη συνέντευξή σου για τον αγώνα στο Hong Kong, μια λέξη κυριαρχούσε: «Σκαλιά!» Ποια είναι, όμως, η εικόνα ή το συναίσθημα που σου έχει χαραχτεί βαθιά, μετά από τόσους μήνες;

Θ.Π.: «Αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες όλα στο μυαλό και την καρδιά παραμένουν πολύ έντονα. Αγωνιστικά αυτό που έμεινε ήταν τα ατελείωτα σκαλιά συνδυαστικά με τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, που θα με συντροφεύουν για πολλά χρόνια. Είναι ένας αγώνας που ευχαρίστως θα ξαναέτρεχα στο μέλλον. Θυμάμαι που το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου από την αγωνία και την προσμονή για την εκκίνηση. Η συμμετοχή μου ήταν ένα όνειρο που μπρος στα μάτια μου γινόταν πραγματικότητα, εκείνη την στιγμή σε πραγματικό χρόνο. Συναισθηματικά έχει αποτυπωθεί η διάθεση μου και η αγωνία μου να φτάσω εώς τον τερματισμό. Είχε προηγηθεί μια μεγάλη προσπάθεια σε οργανωτικό επίπεδο για το WonderRun και παράλληλα αρκετό διάστημα αγωνιστικής προετοιμασίας. Οταν ταξιδεύεις στην άλλη άκρη του κόσμου, δαπανώντας σημαντικά χρηματικά ποσά, αποκλειστικά και μόνο για να τρέξεις έναν αγώνα, σημαίνει ότι υπάρχει περίσσευμα αγάπης για το άθλημα. Και εγώ το αγαπώ πολύ! Εισέπραξα όμως πολυ αγάπη και ειλικρινή υποστήριξη και αυτά σκεφτόμουν όποτε χρειάστηκε στην διαδρομή αντλώντας επιπλέον κίνητρο.
Ο τερματισμός ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μου. Μόνο όσοι αγαπούν με πάθος τον αθλητισμό, το τρέξιμο, τα βουνά μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τα συναισθήματά μου εκείνη την στιγμή. Ενα μικρό κομμάτι του εαυτού μου νιώθω πως έμεινε για πάντα εκεί, στην στιγμή του τερματισμού, ένα αίσθημα δικαίωσης και ανακούφισης που εντάθηκε λόγω του ειδικού φορτίου που κουβαλά το WonderRun αναμφίβολα μεγέθυνε τα συναισθήματα μου. Είναι στιγμές που μένουν ανεξίτηλες, που δεν έχουν τιμή διάθεσης για να τις αγοράσεις αλλά ούτε και μπορείς να τις δανειστείς. Μπορείς μόνο να τις ζήσεις. Παράδειγμα βλέποντας την ανατολή του ηλίου από τον Όλυμπο, στα δικά μου τα μάτια μου αυτή η εικόνα, έχει μεγαλύτερη αξία από όλα όσα έχω δει ταξιδεύοντας σε 4 ηπείρους μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής, αυτός είναι ο στόχος μου, να ζήσω τέτοιες στιγμές».

 

iRun: Μιας και αναφερθήκαμε στο WonderRun, να περιμένουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια σε κάποιο βουνό του κόσμου; Μήπως «ψήνεται» κάτι σύντομα να μας αποκαλύψεις;

Θ.Π.: «Το WonderRun είναι ένα προσωπικό αγωνιστικό project το οποίο υποστηρίζει έναν καλό σκοπό διαθέτοντας το σύνολο των χορηγιών εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Το κίνητρο είναι πολύ υψηλό και η αγάπη μου για αυτό περισσεύει. Καθοριστικός παράγοντας παραμένει η εξέλιξη του COVID-19. Δεν υπάρχει βιασύνη, η επιστροφή στην κανονικότητα για όλους μας είναι πιο σημαντική αυτή την στιγμή. Εύχομαι να υπάρξει ένα καλό timing όταν θα συμβεί αυτό έτσι ώστε να το συνδυάσω με την επόμενη περιπέτειά μου. Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά, οι ετοιμασίες για τη συνέχεια.
Αρχικά θα πρέπει να επιλέξω τον επόμενο αγώνα κοιτώντας τόσο προς τα βάθη της Ασίας όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το αρχικό πλάνο του WonderRun είχε αγώνα εντός του 2021 επομένως είμαστε εν αναμονή και προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Βeetroot Design Group καθώς, το λογότυπο, η ονομασία και η παρουσίαση του project είναι δικές τους δημιουργίες. Η Efa Energy, η ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ και η Metlife στήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν οικονομικά τον καλό σκοπό που εξυπηρετεί το WonderRun και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για αυτές τις συνεργασίες. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από καρδιάς».

 

iRun: Απολαύσαμε το εξαιρετικό promo video για το πρώτο σου εγχείρημα στο Hong Kong, αποτέλεσμα της συνεργασίας σου με τον Δραμινό κινηματογραφιστή και φωτογράφο τοπίων, Δημήτρη Κατραντζή. Μίλησέ μας για τον άνθρωπο Δημήτρη, πως “έδεσε” η συνεργασία σας και κάποια παρασκήνια από την δουλειά αυτή; Υποθέτουμε ότι θα ετοιμάσετε και το επόμενο βίντεο μαζί, σωστά;

Θ.Π.: «Το promo video για τον αγώνα του Hong Kong είναι μια συγκλονιστική δουλειά που έχει την υπογραφή του Δημήτρη. Οπου και αν προβλήθηκε εντός και εκτός Ελλάδος απέσπασε αποθεωτικά σχόλια δίνοντας μεγάλη δυναμική στο WonderRun. Μας βοήθησε επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά καθώς μέσα από αυτό υπήρξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή στην προσπάθειά μας. Τον Δημήτρη τον γνώρισα κατά την διάρκεια του Frozen Peaks όπου βρέθηκε εθελοντικά για να καλύψει τον αγώνα. Έπειτα από αρκετούς μήνες ζήτησα την βοήθειά του μέσω φωτογράφισης για τις ανάγκες του project και προέκυψε το video χάρη στην δική του καλή διάθεση να βοηθήσει το WonderRun. Μας δένει πλέον μεγάλη φιλία και μου είναι ευχάριστο να μιλήσω για τον άνθρωπο που μας καθηλώνει με την δουλειά του κάθε φορά που την προβάλει. Η επιτυχία του οφείλεται στον συνδυασμό της μεγάλης αγάπης του για τον τόπο του, τον Νομό Δράμας, στο αναμφισβήτητο ταλέντο του και στην καλή φυσική κατάσταση που είναι απαραίτητη όταν έχεις να κουβαλήσεις τον εξοπλισμό για τις κινηματογραφήσεις στα βουνά.

Ειναι τελειομανής, και μπορεί να δημιουργήσει ένα video με μια πανδαισία λήψεων που την στιγμή που είσαι μαζί του δεν μπορείς ούτε καν να διανοηθείς, αλλά κάθε του κίνηση, κάθε λήψη έχει την σημασία του στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη και στα γυρίσματα, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, στην καρδιά του χειμώνα, με αέρα και βροχή. Θυμάμαι να λέει χαρακτηριστικά, πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Όταν το είδα για πρώτη φορά έμεινα άφωνος, πόσο καλύτερο θα μπορούσε να γίνει δηλαδή; Μόνο αυτός το γνωρίζει… Προσωπικά θα είμαι αιώνια ευγνώμων στον Δημήτρη για όλα όσα έχει κάνει για εμένα και το WonderRun και τα έκανε αφιλοκερδώς διαθέτοντας πολύ προσωπικό χρόνο. Ήταν ένα δώρο ζωής το οποίο θα με συντροφεύει για πάντα. Ακόμα και σήμερα όταν το παρακολουθώ συγκινούμαι πολύ. Το να έχει το WonderRun τα δικά του video είναι μια πολυτέλεια, που οφείλεται σε αυτόν και ο ίδιος είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του project. Σύντομα λοιπόν θα ετοιμάσουμε το επόμενο promo video το οποίο θα προμηνύει την συνέχεια του WonderRun και είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα, όπως άλλωστε όλοι όσοι παρακολουθούν την δουλειά του Δημήτρη».

 

iRun: Θωμά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μια κορυφαία εταιρία στο είδος της, η Vibram, έχει επιλέξει να στηρίζει την αγωνιστική σου πορεία. Πώς «έδεσε» η συνεργασία σας με την “Gruppo Pagouna” και τι απολαμβάνεις περισσότερο σε αυτήν;

Θ.Π.: «Η συνεργασία μου με την Vibram οδεύει προς τον τρίτο χρόνο, παρόλα αυτά νιώθω σαν να ήμουν πάντα εκεί. Αισθάνομαι ικανοποίηση για την τιμή που μου έκανε η Vibram Hellas να την εκπροσωπώ. Μέσα από αυτήν την συνεργασία γνώρισα και συνδέθηκα με ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για εμένα πλέον, και αισθάνομαι πολυ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. To μέλλον μου είναι άρρηκτα δεμένο με την Gruppo Pagouna. Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού την στενή έννοια της χορηγίας, υποστήριξης κτλ, μας ενώνει πλέον η ανθρώπινη σχέση, η κοινή φιλοσοφία, ο τρόπος σκέψης. Ειναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα είτε μέσω των προσωπικών μου αγώνων, είτε μέσω του WonderRun. Η Vibram Hellas είναι η αθλητική μου οικογένεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πραγματικά απολαμβάνω αυτήν την σχέση που έχουμε δημιουργήσει. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Vibram στην Ελλάδα, τους Αλέξανδρο, Άρη, Λεωνίδα Παγούνα, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη προς το πρόσωπό μου».

iRun: Τι πιστεύεις ότι κερδίζεις από την ενασχόλησή σου με το τρέξιμο, στην επαγγελματική σου ζωή, ως ασφαλιστικός σύμβουλος στη Metlife, και στην οικογενειακή σου ζωή, ως οικογενειάρχης με δύο υπέροχα παιδιά!

Θ.Π.: «Όπως προανέφερα η ενασχόληση με το τρέξιμο σου αλλάζει την ζωή. Αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση, προσπαθώ τα διδάγματα μέσα από αυτήν την ενασχόληση να τα αφομοιώσω τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μου ζωή. Σίγουρα η υπομονή, η σύνεση, που απέκτησα από τις υπεραποστάσεις άλλαξε τους ρυθμούς μου, μου έδωσε τον χρόνο να ιεράρχησω και να εκτιμήσω τα σημαντικά της ζωής μου. Η οικογένειά μου ειναι το σημαντικότερο και αφιερώνω περισσότερο χρόνο για να μοιράζομαι στιγμές μαζί τους.
Παράλληλα η αυτοπεποίθηση που αποκτάς και η συστηματική προσπάθεια που καταβάλεις είναι απαραίτητα συστατικά στην επίτευξη των επαγγελματικών στόχων. Αλλωστε βρίσκομαι σε ένα δραστήριο επαγγελματικό περιβάλλον, έχω όμως αντίστοιχα την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων μου, της διοίκησης της Metlife η οποία στηρίζει το WonderRun Το μεγαλύτερο όφελος λοιπόν είναι η ισορροπία που μπορείς να έχεις στην ζωή σου, σε οικογένεια, επαγγελματική δραστηριότητα και αθλητική ενασχόληση. Το τρέξιμο είναι το ησυχαστήριό μου, το λιμάνι μου, είναι η ευκαιρία που δίνω στον εαυτό μου να δω την καθημερινότητα από άλλη οπτική γωνία και να είμαι σταθερά αισιόδοξος για κάθε πτυχή της ζωής μου. Με ικανοποιούν και με κάνουν ευτυχισμένο πιο απλά πράγματα, όπως μια εξόρμηση στο βουνό και οι εικόνες που αντικρίζω όταν φτάνω εκεί. Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία και αυτό υπενθυμίζω στα δικά μου παιδιά».

 

iRun: Τελικά, θα συνεχίσεις την προσπάθεια να αλλάξεις τον κόσμο;

Θ.Π.: «Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, αλλάζοντας τον ίδιο μας τον εαυτό, την δική μας ζωή. Καταναλώνουμε άπειρο χρόνο ασχολούμενοι με τους άλλους, ενώ θα μπορούσαμε να επενδύσουμε λίγο χρόνο στην δική μας εξέλιξη και βελτίωση.
Οι δυο σημαντικότερες ημέρες της ζωής μας είναι η ημέρα που γεννηθήκαμε και η ημέρα που ανακαλύψαμε το γιατί. Η εκπλήρωση μιας υπόσχεσης που έδωσα στον ίδιο μου τον εαυτό τροφοδοτεί την δική μου προσπάθεια να αλλάξω. Ειναι ένα προσωπικό στοίχημα και προέρχεται από ένα σύμπλεγμα εμπειριών και πεποιθήσεων που έχω μέσα μου. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που δεν είμαι μόνος μου σε αυτό το ταξίδι, σε αυτήν την προσπάθεια να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα, μέσα από την δράση μας. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, το ενδιαφέρον και την αγάπη σας».

iRun: Ευχαριστούμε πολύ Θωμά, ευχόμαστε να βρίσκεις πάντα την ευτυχία στην απλότητα, στην οικογένειά σου και στα υπέροχα βουνά μας!

Δημοφιλη Αρθρα