fbpx

FUTURELIGHT™: H ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στον outdoor εξοπλισμό ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Η The North Face® παρουσιάζει την τεχνολογία FUTURELIGHT™

iRun

Η κορυφαία εταιρεία outdoor εξοπλισμού The North Face®, από το 1966 δημιουργεί προϊόντα με στόχο την βέλτιστη προετοιμασία αθλητών υπαίθριων δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων στις αποστολές τους. Σήμερα, συνεχίζει να πρωτοπορεί, δημιουργώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία αδιάβροχων και διαπνεόντων μεμβρανών, την Futurelight, η οποία θα εξοπλίσει μια σειρά προϊόντων, που υπόσχεται να τους βοηθήσει ακόμα περισσότερο να διερευνήσουν τις ανθρώπινες αντοχές τους.

Το νέο αναπνεύσιμο αδιάβροχο υλικό έρχεται να αλλάξει το μέλλον των αθλητικών υφασμάτων. Για πρώτη φορά, αναπτύχθηκε ένα προηγμένο υλικό με τη χρήση της καινοτόμου τεχνολογίας “Nanospinning” η οποία επέτρεψε στους σχεδιαστές της εταιρίας να προσθέσουν το χαρακτηριστικό της διαπερατότητας αέρα στη μεμβράνη του υφάσματος.

Γιατί η τεχνολογία Nanospinning είναι το μέλλον;

Η τεχνολογία Nanospinning δημιουργεί νανομεγέθεις οπές δίνοντας τη δυνατότητα στο ύφασμα να είναι πορώδες ενώ παράλληλα να διατηρεί τη συνολική αδιάβροχη προστασία του επιτρέποντας στον αέρα να διαπερνά το υλικό και να παρέχει στο ένδυμα περισσότερο αερισμό από κάθε άλλη φορά. Επιπλέον, προσφέρει στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να προσαρμόζουν το βάρος, την ελαστικότητα, την αναπνευσιμότητα, την ανθεκτικότητα, την κατασκευή και την υφή ώστε το προϊόν να ανταποκρίνεται στις δραστηριότητες ή το περιβάλλον των αθλητών και καταναλωτών. Οι σχεδιαστές μπορούν να εξατομικεύουν το ύφασμα για συγκεκριμένη χρήση, για παράδειγμα, αυξάνοντας την αναπνευσιμότητα σε ενδύματα για αερόβιες ασκήσεις ή αυξάνοντας την προστασία για αντίξοες, βροχερές συνθήκες.

Το ύφασμα FUTURELIGHT™ γεννήθηκε στα βουνά, εμπνεύστηκε από την παγκόσμια ομάδα αθλητών της The North Face που αναζητούν στον αδιάβροχο εξοπλισμό τους αυξημένη απόδοση και αναπνευσιμότητα. Το υλικό έχει υποστεί εκτεταμένες δοκιμές από την παγκόσμια ομάδα αθλητών της εταιρείας και είναι δοκιμασμένο για αποστολές με χρήση στις υψηλότερες κορυφές και τα πλέον αντίξοα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των Λότσε και Έβερεστ των Ιμαλαΐων.

Jess Roskelley (blue) and David Lama (black) ski back to base camp after a recon of the 13,000′ southeast face of Mount Logan. Yukon, Canada.

Κατά τη δοκιμή των υλικών της FUTURELIGHT™, ο αλπινιστής της ομάδας της The North Face, Jim Morrison, αναρριχήθηκε και έκανε σκι σε τρεις κορυφές, με υψόμετρο τα 8000μ. για το 2018, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, του Cho Oyu και του Lhotse Couilor όπου πραγματοποίησε την πρώτη κάθοδο μαζί με τη Hilaree Nelson.

Με τις αυστηρότερες δοκιμές αξιολόγησης υλικών δημιουργήθηκε το κορυφαίο επίπεδο των προϊόντων FUTURELIGHT™

Tα προηγμένα προϊόντα της FUTURELIGHT™ πέρασαν αυστηρούς εσωτερικούς ελέγχους με τη χρήση της δοκιμής «Moisture Vapor Transmission». Μέσω αυτής διαπιστώθηκε ότι αποτελεί το πιο αναπνεύσιμο υλικό από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία επαλήθευσε τη μέθοδο δοκιμών της διενεργώντας επί 400 συνεχόμενες ημέρες επιτόπιες δοκιμές με την κορυφαία αθλητική της ομάδα στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου και στα πλέον αντίξοα περιβάλλοντα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου κλάσης οργανισμό Underwriter Labs (UL) για τη λήψη ανεξάρτητης επικύρωσης.

Ο UL, οργανισμός δοκιμών και πιστοποίησης ασφαλείας διεύρυνε τα όρια του τρόπου αξιολόγησης του FUTURELIGHT™ από την εταιρεία. Ο UL δοκιμάζει κατά κύριο λόγο την αδιάβροχη προστασία για τον Εθνικό Οργανισμό Πυροπροστασίας (NFPA), καθώς και για τον προστατευτικό εξοπλισμό (πρώτων βοηθειών) των πυροσβεστών, του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ. Η δοκιμή ακεραιότητας υγρού είναι ακόμα πιο αυστηρή σε σχέση με τη δοκιμή του NFPA που διενεργεί ο UL, αποδεικνύοντας ότι εκτός από αδιάβροχο, το FUTURELIGHT™ είναι κατάλληλο ακόμα και για τις πιο σκληρές υπαίθριες αποστολές.


 
 

Στην παρουσίαση της FUTURELIGHT™ στην CES, την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas, η The North Face συνεργάστηκε με την παγκοσμίου κλάσης σχεδιαστική εταιρεία Designworks, για τη δημιουργία πραγματικών και εικονικών εμπειριών προκειμένου να παρουσιάσει τις ποικίλες τεχνικές δυνατότητες του υφάσματος, αλλά και της αλλαγής του τρόπου προστασίας των ανθρώπων από τα καιρικά και κλιματολογικά στοιχεία.

Το δημιουργικό τμήμα της BMW “Designworks” συνεργάστηκε με την The North Face για να σχεδιάσει ένα φουτουριστικό πρωτότυπο τροχόσπιτου που χρησιμοποιεί την τεχνολογία nanospinning για να προστατεύει τους explorers των βουνών από ακραίες καιρικές συνθήκες.

• Η επίσημη παρουσίαση της τεχνολογίας FUTURELIGHT™ ξεκίνησε την 1η Οκτώβρη 2019 ενώ η εταιρία σχεδιάζει να εξοπλίσει τα ράφια των καταστημάτων με προϊόντα που θα την ενσωματώνουν και στις τρεις σειρές της (Summit Series, Steep Series και Flight Series) προς το τέλος του 2019. Αναζητήστε τη νέα σειρά προϊόντων στα συνεργαζόμενα καταστήματα της The North Face:

  • The North Face Store, Golden Hall, Λεωφ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι
  • Alpamayo PRO, Χαρ. Τρικούπη 6, Αθήνα
  • The North Face Store, Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ εθνικής οδού, Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών, Θεσσαλονίκη
  • Fifth Element, Στρατηγού Δαγκλή Παναγιώτη 2 & Παπάζογλου 1, Ιωάννινα

• Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.thenorthface.com/FUTURELIGHT

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η κορυφαία στον κόσμο ομάδα της εταιρείας μας που αποτελείται από αναρριχητές, σκιέρ, αλπινιστές, σνόουμπορντερ και δρομείς βουνού δοκιμάζει υπό αυστηρά κριτήρια το FUTURELIGHT™ σε όλους τους τομείς ώστε να ελέγξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε ποικίλες καιρικές και κλιματικές συνθήκες σε όλον τον κόσμο, αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας αθλητών της The North Face, Hilaree Nelson. «Τόσα χρόνια στα βουνά, ποτέ μου δεν δοκίμασα ένα τέτοιο προϊόν που να έχει τόσο καλή κίνηση και απόδοση όσο το FUTURELIGHT. Δημιουργεί ένα νέο πρότυπο όσον αφορά τις προσδοκίες που μπορούμε να έχουμε από ένα αδιάβροχο υλικό».

Τα πρώτα προϊόντα FUTURELIGHT™ στο AlpamayoPRO

To κορυφαίο ορειβατικό αδιάβροχο από την The North Face έφτασε στο εμβληματικό κατάστημα για κάθε λάτρη των σπορ περιπέτειας, AlpamayoPRO. Το Summit L5 Shell Jacket με την νέα τεχνολογία FUTURELIGHT™ προσφέρει εγγυημένη προστασία από ακραίες καιρικές συνθήκες και έως και δύο φορές μεγαλύτερη διαπνοή από ανταγωνιστικές μεμβράνες συνδυασμένη με ασυναγώνιστη ελευθερία κινήσεων τις στιγμές που την χρειάζεσαι περισσότερο.

Βρες το τώρα εδώ: www.alpamayopro.gr/men-s-summit-l5-shell-jacket.html

Δημοφιλη Αρθρα