fbpx

Η επόμενη αποστολή του Κίλιαν Ζορνέτ: Συνιδρυτής του νέου outdoor brand, NNormal

iRun

Αν μιλήσουμε για τεχνικό εξοπλισμό με βιώσιμη προσέγγιση και, μάλιστα, δοκιμασμένο στα μονοπάτια από τον Ισπανό υπερπρωταθλητή ορεινού τρεξίματος Κίλιαν Ζορνέτ, το ενδιαφέρον σίγουρα αυξάνει κατακόρυφα!

Η σημερινή είδηση και η ανακοίνωση της συνεργασίας του 34χρονου Καταλανού με τη γνωστή ισπανική εταιρεία υποδημάτων Camper, έπεσε σαν κεραυνός στα εδάφη της παγκόσμιας αγοράς αθλητικών ειδών. Ο διάσημος αθλητής, μετά την αποχώρησή του τον περασμένο Νοέμβριο από την “οικογένεια” της Salomon, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση μιας νέας μάρκας αθλητικού εξοπλισμού. Όπως έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Οραματιστήκαμε με την Camper και είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε τη NNormal. Μια νέα outdoor μάρκα με ισχυρούς δεσμούς, που γεννήθηκε ανάμεσα στις ακτές της Μαγιόρκα και τα Φιόρδ της Νορβηγίας».

Με την υποστήριξη της Camper, της οικογενειακής επιχείρησης υποδημάτων με έδρα τη Μαγιόρκα, που ίδρυσε ο Lorenzo Fluxa το 1975, o Ζορνέτ συστήνει την NNormal, το νέο του δημιούργημα, κάτι για το οποίο μας είχε προϊδεάσει, όταν οι δρόμοι με τον επί χρόνια χορηγό του χώρισαν. Η νέα εταιρεία μαθαίνουμε ότι θα επικεντρωθεί σε παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ για ορεινό τρέξιμο αλλά και πεζοπορία.

Ο επιτυχημένος αθλητής ορεινών υπεραποστάσεων ανακοίνωσε τη νέα μάρκα με δεσμεύσεις διαφάνειας. «Συμφωνήσαμε με την Camper ότι χρειαζόμαστε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης σε σχέση με το περιβάλλον και τις υπαίθριες δραστηριότητές μας», είπε. «Θέλουμε να είμαστε πολύ ειλικρινείς σχετικά με τον τρόπο παραγωγής του εξοπλισμού και τον ρόλο που θέλει να παίξει η εταιρεία για την κοινωνία και το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει διαφάνεια και έργα με σκοπό την αποφυγή της υπερκατανάλωσης, κατασκευάζοντας προϊόντα που είναι ανθεκτικά».

Κίλιαν Ζορνέτ NNormal

Η πρώτη συλλογή της NNormal αναμένεται αυτό το φθινόπωρο, και τα προϊόντα θα αντικατοπτρίζουν την κοινή φιλοσοφία των δύο συνεργατών: αυθεντικότητα και λειτουργικότητα που εμπνέουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν και να σέβονται τη φύση.

Ο CEO της Camper, Miguel Fluxa, δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Το να έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι νέο, με κάποιον σαν τον Κίλιαν, είναι πραγματικά μοναδικό! Ο συνδυασμός των υψηλών επιδόσεων με την προσωπική δέσμευση έχει έντονη απήχηση στο DNA μας. Εκείνος φέρνει την ισχυρή του τεχνογνωσία στην ανάπτυξη προϊόντων και το μοναδικό όραμά του στον κόσμο του outdoor, ενώ η Camper φέρνει την καινοτομία και την τεχνογνωσία στην υποδηματοποιία και το σχεδιασμό».


 
 

«Η σύσταση μιας νέας επωνυμίας είναι πάντα μια πολύ συναρπαστική περιπέτεια, αν και γνωρίζουμε τις προκλήσεις που συνεπάγεται», επισήμανε ο Fluxa.

Η Camper δηλώνει προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της βιωσιμότητας στο σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων προϊόντων. Για τη σειρά παπουτσιών της, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί μεθόδους ανακύκλωσης υλικών, όπως τη συλλογή φθαρμένων παπουτσιών από τους πελάτες της, για να ξαναγίνουν πρώτες ύλες στην κατασκευή νέων.

Όπως λέει ο Ζορνέτ στο πρώτο βίντεο που ανέβασε στην επίσημη σελίδα της NNormal, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση δοκιμών των τελικών πρωτοτύπων. Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα προϊόντα, πώς θα μοιάζουν, ποια υλικά θα χρησιμοποιούν κ.ά., δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι με το που θα ανακοινωθούν, κανείς δεν θα μείνει ασυγκίνητος…

 

> Δείτε το βίντεο του Κίλιαν Ζορνέτ για την ίδρυση της NNormal…

 

• Πληροφορίες www.irunfar.com / Photos: NNormal/Lymbus/Jaime de Diego

Δημοφιλη Αρθρα