fbpx

9η νίκη του Jornet στο θρυλικό Zegama Aizkorri (Δηλώσεις & Video)

iRun

Σε μια ζεστή κυριακάτικη μέρα στις πανέμορφες βάσκικες κορυφές του Zegama-Aizkorri και ανάμεσα στον καυτό παλμό του κόσμου που εμψύχωνε σε κάθε τους βήμα τους elite αθλητές που έλαβαν μέρος, ο μοναδικός Kilian Jornet με χρόνο 3:52:47 και η 27χρονη Eli Anne Dvergsdal από τη Νορβηγία (4:36:06), ήταν αυτοί που έκοψαν ταχύτερα την κορδέλα του πρώτου αγώνα του Golden Trail World Series 2019.

Κερδίζοντας εννέα φορές εδώ είναι σαν να ζω ένα όνειρο! Την πρώτη φορά που κέρδισα το 2007 ήταν απίθανα. Τώρα, 12 χρόνια αργότερα και με την 9η νίκη μου, απλά… δεν περιγράφεται” είπε ο Kilian μετά τον αγώνα. “Νιώθω σαν το σπίτι μου όταν έρχομαι εδώ. Δεν είναι μόνο ο συναγωνισμός μας. Ο κάθε αθλητής έχει τους δικούς του στόχους. Για μένα μπορεί να είναι η νίκη ή να κάνω κάποιο συγκεκριμένο χρόνο, για άλλους μπορεί να είναι απλά ο τερματισμός, αλλά αυτό που το κάνει τόσο εξαιρετικό εδώ είναι οι θεατές, η διοργάνωση και οι εθελοντές. Είναι μια φοβερή ατμόσφαιρα που πρέπει να τη ζήσεις για να το καταλάβεις” συμπλήρωσε ο Καταλανός ηγέτης του ορεινού τρεξίματος και αθλητής της Salomon.

Όσο για την τακτική που ακολούθησε είπε: “Το ξεκίνημα ήταν πολύ γρήγορο, αλλά ήταν καλά γιατί τρέχαμε στη σκιά του δάσους. Μετά από 15 χιλιόμετρα όμως, διαπίστωσα ότι ο ήλιος θα γινόταν καυτός, έτσι αποφάσισα να κόψω την ταχύτητά μου. Όταν τρέχεις σε τέτοια ζέστη, αν πιέσεις παραπάνω θα χάσεις πολύτιμη ενέργεια, έτσι είναι καλύτερα να πηγαίνεις με σταθερό ρυθμό. Τα τελευταία τρία τέταρτα του αγώνα ακολούθησα έναν πολύ σταθερό ρυθμό”. 

 
 

Και η απόφασή του αυτή, τον δικαίωσε. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο τέλος και να τερματίσει κατά 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Πολωνό Bartlomiej Przedwojewski (Salomon Team), που ολοκλήρωσε και αυτός την εξαιρετική του προσπάθεια σε χρόνο 3:55:26. Τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Thibaut Baronian, επίσης της Salomon Team με χρόνο 3:56:20.

Από την άλλη, ο γυναικείος ανταγωνισμός έδωσε την έκπληξη. Η Νορβηγίδα Eli Anne Dvergsdal κάνοντας συνολικά μια εξαιρετική εμφάνιση, έδειξε να μην επηρεάζεται από τις ασυνήθιστα ζεστές συνθήκες του αγώνα. Αν και ήταν η πρώτη της συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα και έχοντας ολοκληρώσει για πρώτη φορά (!) ορεινό μαραθώνιο (δεν είχε τρέξει ποτέ στο παρελθόν της αγώνα μεγαλύτερο των 26χλμ) κατάφερε να πλησιάσει κατά 1:39 και το ρεκόρ διαδρομής!


 
 

Η δεύτερη που την ακολούθησε ήταν η Elisa Desco (της Berg Outdoor/Scarpa) με χρόνο 4:47:30 και τρίτη η Amandine Ferrato (της Hoka One One) με 4:47:38.

 

Το πάθος, τόσο των αθλητών, όσο και των θεατών που παρακολουθούσαν καθ΄όλη τη διάρκεια, αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στα επόμενα στιγμιότυπα του Running.es

Απολαύστε δυνατές στιγμές, που δεν βλέπουμε συχνά, αλλά έχει κάθε λόγο να δικαιολογεί μια τέτοια μοναδική διοργάνωση!

• Πηγή και φωτογραφίες: www.goldentrailseries.com

Δημοφιλη Αρθρα