fbpx

Δημήτρης Θεοδωρακάκος: «On the way to Spartathlon»

iRun
Στο βίντεο του Κριστιάν Τσαντούλα θα δείτε τις μοναδικές στιγμές έντασης και αγωνιστικής αφοσίωσης από την πρώτη -και επιτυχημένη με νίκη- προσπάθεια του Δημήτρη Θεοδωρακάκου στον ιδιαίτερα απαιτητικό ultra αγώνα, 142 χιλιομέτρων, τον Δρόμο Αθανάτων που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου του 2020.

Ο 6ος αγώνας υπεραπόστασης «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ» 142χλμ., ξεκινά από την πόλη της Τρίπολης, στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως, για να συνεχίσει τη μεγάλη διαδρομή του προς την Σπάρτη, τον Μυστρά και να καταλήξει στην πόλη της Καλαμάτας.

Ένα διαφορετικό road movie για ένα ξεχωριστό ultra road race!

Ο «Δρόμος των Αθανάτων» στα 142 χιλιόμετρα της διαδρομής συνδέει χωροσημεία σφραγίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Η Τριπολιτσά του Γέρου του Μοριά, ο ηγέτης των Τριακοσίων προ δυόμιση χιλιετιών, το Δεσποτάτο του Μυστρά με τον τελευταίο βυζαντινό αυτοκράτορα και το άγαλμα της Νίκης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
«Αξονικό βαρύκεντρο του αγώνα ο υπέρμακρος Ταΰγετος, με κεφαλοχώρια εμβληματικά όπως ο Λογκανίκος, η Αγόριανη και το Καστόρι να υποδέχονται τον υπερδρομέα Δημήτρη Θεοδωρακάκο στη μοναχική του διαδρομή» γράφει ο δημιουργός της υπέροχης κινηματογράφισης, Κριστιάν Τσαντούλας.

Ο αθλητής της Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, που ολοκλήρωσε την απόσταση των 142χλμ. σε 11 ώρες και 42 λεπτά έχει δηλώσει πως ήταν «μια ξεχωριστή εμπειρία, γιατί πέραν της πρόκλησης των παραπάνω χιλιομέτρων από τις έως τώρα προσπάθειές μας, είχα μαζί μου την Σοφία Ρήγα, τον Νίκο Πολιά και τον αγαπημένο φίλο μου Γιώργο Κόμη, σε όλη την διάρκεια».

Και συμπληρώνει με την κοινοποίηση του βίντεο με τον τίτλο: «On the way to Spartathlon»

«Μαζί με την ηλικία μου, μεγαλώνει η όρεξη για νέες προκλήσεις καθώς η αγάπη για τον αθλητισμό παραμένει όπως τότε που δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι σήμαινε και πόσο πολύ θα όριζε την ζωή μου.
Με τα πολλά ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε με τον Νίκο Πολιά (με τον οποίο όλο αυτό το ταξίδι το κάνουμε παρέα), τι συμβαίνει όταν η προπονητική επιστήμη και οι προπονητικές αξίες που δουλεύαμε, δεν είχαν πλέον τον πρώτο λόγο στο αποτέλεσμα μιας αγωνιστικής προσπάθειας.
Ο βασικός κανόνας που μας οδηγούσε, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχει μεγαλύτερη και βαθύτερη εφαρμογή.
Αυτός είναι απλός:
Δεν κυνηγάμε το αποτέλεσμα. Φροντίζουμε όμως για όλες τις προϋποθέσεις σε κάθε ενδιάμεσο μικρότερο σταθμό της πορείας που θα μας οδηγήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας σ’ αυτό (το αποτέλεσμα).
Επ’ ευκαιρία, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο πόσο τιμητικό είναι για ένα αθλητή να μπορεί να επηρεάζει, εμπνέει και να δημιουργεί συναισθήματα μέσα από τις προσπάθειές του, σε ανθρώπους οι οποίοι είτε έχουν, είτε όχι, σχέση με αυτό που κάνει και πρεσβεύει.
Είμαι ευγνώμων για το παραπάνω και ελπίζω να ισχύει έστω και για ελάχιστους.
Δυστυχώς προς το τέλος του video, περιμένοντας τον 2ο αθλητή Antoine Guillon, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική του προσπάθεια και αποτέλεσμα, αμέλησα να αναφερθώ στους ανθρώπους που με στήριξαν και τους αναλογεί μεγάλο μερίδιο από την προσπάθειά μας.
Σοφία Ρήγα, Νίκο Πολιά, Γιώργο Κόμη και αγαπημένη μου Μαρία, σας ευχαριστώ!
Υ.Γ. Κάποια στιγμή λοιπόν ίσως δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας Νίκο στο SPARTATHLON. Κάποια στιγμή, ίσως και από το ίδιο πόστο…».

Video director: Kristian Tsantoulas
Special thanks: Αλέξανδρο Τσαντούλα, Παναγιώτη Κοντομηνά, Αγγελική Θεοδωρακάκου Σουγλάκου.
• Κεντρική φωτογραφία: Shooting Therapy – Photography

Δημοφιλη Αρθρα