fbpx

Εθνική Ομάδα Ορεινού Τρεξίματος – Αισιόδοξη νέα πορεία με τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ

Εθνική ομάδα Ορεινού Δρόμου

Η εξωστρέφεια είναι μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει η διοίκηση της Σοφίας Σακοράφα στον ΣΕΓΑΣ και το ορεινό τρέξιμο σαν να βρίσκει το χώρο που του αξίζει στα δρώμενα της Ομοσπονδίας.

Έπειτα από αρκετά χρόνια υπήρξε εθνική εκπροσώπηση σε διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος κι ενώ τον Δεκέμβριο προηγήθηκε η πολυμελής ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Δουβλίνο.

Τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες συνέθεσαν την εθνική ομάδα που πήρε μέρος στο βαλκανικό πρωτάθλημα στην πόλη Καμπουλούνγκ της Ρουμανίας. Οι δρομείς της εθνικής ομάδας μετείχαν στα 12.000μ. ανδρών και γυναικών. Το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό, με τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο, Θανάση Παγουνάδη και Νίκο Πονηρέα να χαρίζουν στην ελληνική αποστολή το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό ανδρών.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, τερμάτισε στην 8η θέση με 1ώρ.07:46, ο Θανάσης Παγουνάδης ήταν στη 10η θέση με 1ώρ.09:09 και ο Νίκος Πονηρέας στη 13η με 1ώρ.11:38. Αντίστοιχα στην κούρσα των γυναικών η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου ήταν 12η με 1ώρ.28:26 και η Έφη Φλώρου 14η με 1ώρ.35:01.

 
 

Εθνική ομάδα Ορεινού Δρόμου

Σε αυτή τη φάση το αποτέλεσμα δεν έχει τόση μεγάλη σημασία, το σημαντικό είναι πως έγινε το πρώτο δειλό βήμα και δημιουργήθηκε μια αρχική βάση ώστε το ορεινό τρέξιμο να αποτελέσει ενεργό μέλος στην Ομοσπονδία.

Ο Νότης Παπούλιας ήταν ο υπεύθυνος συνοδός της εθνικής ομάδας στο βαλκανικό πρωτάθλημα, ο πρώην πρωταθλητής στις μεσαίες αποστάσεις, με χάλκινο μετάλλιο στα 3000μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 1996, με μια ανάρτησή του στη σελίδα του στα social media, στάθηκε στην ουσία και απηύθυνε κάλεσμα στους δρομείς που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο να εγγραφούν σε συλλόγους μέλη του ΣΕΓΑΣ, ώστε να τονωθεί η εθνική ομάδα.


 
 

Συγκεκριμένα ο «Δρομέας» Νότης Παπούλιας έγραψε: «Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, Μετά από πολλά χρόνια η ομοσπονδία στέλνει αποστολή σε πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος αλλά και στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος.
Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την αγωνιστική προσπάθεια και το ήθος που έδειξαν όλες τις μέρες.
Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομοσπονδίας, τους τεχνικούς διευθυντές Χρ. Μελέτογλου, Στ. Ματάκη αλλά και τον τομεάρχη αποστάσεων Δ. Θεοδωρίδη για την στήριξη που έχουν οι δρομείς εντός και εκτός σταδίου.
Στα “πόδια” τους πια είναι να δικαιώσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά τους.
Τέλος θα ήθελα να προτρέψω πολλούς αθλητές που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο να γραφτούν σε σωματεία της ομοσπονδίας και να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η εθνική ομάδα».

Εθνική ομάδα Ορεινού Δρόμου

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία η εκπροσώπηση της χώρας μας σε μία διεθνή διοργάνωση. Μια υπερηφάνεια που φαινόταν στα πρόσωπα όλων, για να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε σε αυτό το βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινού δρόμου στην Ρουμανία. Ευχαριστούμε πολύ την ομοσπονδία για την ευκαιρία που μάς έδωσε να αναδείξουμε το ορεινό τρέξιμο της χώρας μας» συμπλήρωσε με τη σειρά του ο Θανάσης Παγουνάδης.

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έγραψε τις σκέψεις του με αφορμή τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα: «Τι δουλειά έχω εγώ πλέον εδώ;
Αυτό σκεφτόμουν όταν ξεκίνησε ο αγώνας.
Δεν είχα την αίσθηση που είχα παλιότερα.
Τρέχω πιο «βαριά», είμαι πιο αργός, γυμνάζομαι λιγότερο κλπ…
Από την άλλη, σε μια συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, τα παραπάνω δεν έχουν καμία ισχύ.
Το αντίθετο μάλιστα…
Όλη η έμπνευση και παρακίνηση που χρειάζεται ένας αθλητής, είναι η γαλανόλευκή μας, ακόμα και για ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
Ευχαριστώ τους συναθλητές μου για τις προσπάθειές τους και την 3η θέση που κατακτήσαμε στο ομαδικό των αντρών Θανάση Παγουνάδη και Νίκο Πονηρέα.
Επίσης θερμά συγχαρητήρια στις κοπέλες μας για τις εξαιρετικές τους προσπάθειες. Πήραν πολύτιμες εμπειρίες και ισχυροποίησαν το κίνητρό τους για το μέλλον Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου & Έφη Φλώρου.
Ευχαριστούμε την ομοσπονδία μας, Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, που στηρίζει πλέον το ορεινό τρέξιμο, το οποίο έχουμε τόσο ανάγκη, και τον σύνοδό μας (θρύλο της δρομικής ιστορίας της χώρας μας) Νότη Παπούλια, ο οποίος ήταν εκεί για ό,τι χρειαστήκαμε.
Υ.Γ. Δυστυχώς λόγω ασθένειας δεν ήταν μαζί μας η Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης μας Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Με το καλό και υγεία, στα επόμενα!» ευχήθηκε ο πολύπειρος Έλληνας πρωταθλητής.

 

Δημοφιλη Αρθρα