fbpx

H Telegraph «δείχνει» την Ελλάδα ως πρώτο προορισμό μετά την κρίση του κορονοϊού

iRun

Σε ένα εγκωμιαστικό άρθρο για τη χώρα μας, ο δημοσιογράφος (travel editor) της αγγλικής εφημερίδας “The Telegraph”, Όλιβερ Σμιθ, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα ήθελε να επισκεφθεί μετά την κρίση του κορονοϊού!

Ο Σμιθ ξεκαθαρίζει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί μετά την κρίση του κορονοϊού θα είναι η Ελλάδα και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο. Ο ίδιος αναφέρει πως επιθυμεί για κάτι οικείο και «καταπραϋντικό», μια χώρα που έχει γνωρίσει και αγαπά, όπου οι ευτυχισμένες διακοπές είναι εγγυημένες.

«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια είναι ότι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα», τονίζει ο δημοσιογράφος. Όπως αναφέρει, έχει επισκεφθεί οχτώ νησιά της Ελλάδας (Σκιάθο, Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Σκόπελο, Μύκονο και Τήνο) και δεν απογοητεύτηκε ποτέ, ενώ αναπολεί την παρθένα ζωή των νησιών, το απλό φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τις βόλτες στη φύση, την ορεινή ενδοχώρα και την απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ταξιδιού με πλοίο αναφέροντας ότι τα νησιά χωρίς αεροδρόμιο έχουν λιγότερους τουρίστες και κάνει ειδική αναφορά στη Σκόπελο και στην Τήνο. Στη Σκόπελο μπορεί κανείς να πάει αφού πρώτα προσγειωθεί στη γειτονική Σκιάθο, ενώ στην Τήνο αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, αναφέρει.


 
 

Ο Όλιβερ Σμιθ κάνει ακόμα ειδικές αναφορές στο άρθρο του στη διαμονή, στη διατροφή και στις παραλίες. Ο ίδιος προτιμάει τις κτισμένες από πέτρα παραδοσιακές κατοικίες, και καλεί τους αναγνώστες του να εξερευνήσουν τα χωριά των νησιών αλλά και τα μοναστήρια. «Μην περιμένετε εντυπωσιακά μουσεία», λέει. Για τον Σμιθ απαραίτητο στοιχείο των διακοπών στην Ελλάδα είναι η ταβέρνα. Ωστόσο θέτει κριτήρια, όπως το να είναι οικογενειακή, να φιλοξενεί γάτες, τα τραπέζια της να καλύπτονται από χάρτινο τραπεζομάντηλο και μέσα στο αλάτι να υπάρχει ρύζι, ενώ εκφράζει την προτίμησή του στο χύμα κρασί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις παραλίες, αναφέρει ότι οι πιο όμορφες είναι αυτές όπου τις περιστοιχίζουν βραχώδεις πράσινοι λόφοι, έχουν ησυχία και μία ή δύο ταβέρνες που σερβίρουν παγωμένες μπύρες και φρέσκο ψάρι. «Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται…

  • Να του θυμίσουμε, θα λέγαμε εμείς, ότι επίσης διοργανώνουμε και εξαιρετικούς, φιλόξενους αγώνες τρεξίματος, ποδηλασίας, κολύμβησης, διάθλου, τριάθλου κ.λπ. τόσο στα όμορφα νησιά μας, όσο και στην υπόλοιπη ενδοχώρα! Και τον καλούμε να τους γνωρίσει!
    Άλλωστε είναι ένα γεγονός που έχει πραγματικά αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, η προσέλκυση, δηλαδή, αθλητών από το εξωτερικό στις ελληνικές διοργανώσεις με εξωστραφή χαρακτήρα.

 

• Πληροφορίες από The Telegraph

Δημοφιλη Αρθρα