fbpx

Δρομείς Ελπίδας: Πιλότοι* σε μια κούρσα με έπαθλο το χαμόγελο!

iRun

Αλήθεια, τι θα νιώσεις αν εκεί που τρέχεις, δεις να συμμετέχει δίπλα σου ένα παιδί διαφορετικό… Ένα παιδί καθηλωμένο σε ένα αμαξίδιο. Ένα αμαξίδιο όμως, που στα χέρια κάποιων ανθρώπων έχει βγάλει φτερά να πετάξει μακριά! Αυτό που σίγουρα θα νιώσεις είναι Συγκίνηση, Χαρά, Αγάπη, Ελπίδα… Στο χαμόγελο, στο ενθουσιασμό και στη λάμψη των ματιών αυτών των παιδιών, θα καταλάβεις ότι κανένας και τίποτα δεν πρέπει να μας καθηλώνει και ότι η αλληλεγγύη πάντα είναι η κινητήριος δύναμη για να πάει η ζωή μπροστά.

• της Χαράς Λειβαδίτη

Μια καινούργια ομάδα από Ανθρώπους, ήρθε για να δώσει χαρά και ελπίδα σε κάποια παιδιά που την αξίζουν λίγο περισσότερο. Είμαστε οι ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ. Όραμά μας, να δώσουμε την ευκαιρία σε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε, να συμμετέχουν, να αγωνίζονται να φτάνουν στην γραμμή του τερματισμού και να τους χαρίσουμε  χαρά, χαμόγελο, δύναμη αγάπη και αισιοδοξία.

 
 

Είμαστε γονείς, είμαστε δρομείς, απλοί άνθρωποι. Μια ομάδα, με ένα κοινό όραμα, να βλέπουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους να χαμογελάνε. Συμμετέχουμε σε αγώνες τρεξίματος, διανύουμε αποστάσεις με το ειδικό αμαξίδιο, την joellete. Σκοπός μας είναι να τρέξουμε παντού στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, δρόμο αλλά και βουνό!


Όλη η ομάδα του iRun …and i am free! είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την υποστήριξή μας στην Ομάδα των Δρομέων Ελπίδας και το αφιέρωμα που φιλοξενήσαμε στο τελευταίο τεύχος (Νοέμβριος 2019) που κυκλοφορεί.

* Πιλότος: Το παιδί που συμμετέχει κάθε φορά

  Κύλινδροι, η κινητήριος δύναμη!

Eίναι οι δρομείς που πλαισιώνουν την κούρσα κάθε φορά. Άνθρωποι με ευαισθησία, με δύναμη και πείσμα όμως, ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει αυτά τα παιδιά στο δικαίωμα για συμμετοχή στην ζωή, στον αθλητισμό στην χαρά, στο να θέτουν στόχους και να έχουν όνειρα. Υπάρχει ο υπεύθυνος αγώνα, ο καπετάνιος της κούρσας και ο υπεύθυνος σκυτάλης σε κάθε αγώνα.


 

Για να καταλάβουν οι φίλοι αναγνώστες τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία των Δρομέων Ελπίδας, ζητήσαμε από τον εμπνευστή αυτού του οράματος και πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Σοφατζή, να μας πει λίγα λόγια για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια…

Γιώργος Σοφατζής: Ο εμπνευστής του οράματος των Δρομέων Ελπίδας Ελλάδας (The Hope Runners)

Γιώργο, πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με τέτοιου είδους κούρσες;

Kατοικώ τα τελευταία 20 χρόνια στην Γαλλία. Εδώ και αρκετά χρόνια είμαι μέλος της ομάδας Dunes d’Espoir, ένας σύλλογος που αποτελεί φάρο και σημείο αναφοράς για τους Δρομείς Ελπίδας. Οι Dunes d’Espoir σαν σύλλογος δραστηριοποιείται αρκετές δεκαετίες σε αγώνες δρόμου και βουνού. Συμμετέχω μαζί τους σε αγώνες με joelette, σε άσφαλτο και βουνό, αποστάσεις από 10 έως 80 χλμ. Το “ταξίδι” μου λοιπόν αυτό έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν, προορισμός μου όμως, ήταν πάντα οι Δρομείς Ελπίδας. 

Τι οραματίζεσαι για τους Δρομείς Ελπίδας της Ελλάδας;

Οραματίστηκα μία ομάδα δρομέων, με αλτρουϊστική φιλοσοφία, με διάθεση προσφοράς και εναλλακτικό είδος τρεξίματος. Το όραμά μου έχει κύριο και υψηλό στόχο να προσφέρει στα παιδιά την παρουσία τους, και την συμμετοχή τους σε αθλητικά γεγονότα, να μοιραστεί μαζί τους συναισθήματα όπως το χτυποκάρδι της εκκίνησης, την χαρά του αγώνα και την υπέρτατη ικανοποίηση του τερματισμού.
Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία των Δρομέων Ελπίδας, αγάπη για το παιδί, τον άνθρωπο, να υπερασπιστούμε την αλληλοαποδοχή και το χωρίς όρους δικαίωμα στην ζωή. Άξονάς μας είναι η Αγάπη, άλλωστε για την αγάπη όσα κι αν δώσεις είναι λίγα…   


 
 

Πως ήταν η αντίδραση του κόσμου στους πρώτους αγώνες που συμμετείχατε;  

Είναι εξαιρετικά ιδιαίτερα τα συναισθήματα που νιώσαμε, όταν οργανώσαμε και τρέξαμε τους  πρώτους μας αγώνες.  Χωρίς να έχουμε επικοινωνήσει έντονα το έργο μας, η ανταπόκριση, η ενθάρρυνση, η συμμετοχή του κόσμου ήταν καταλυτική, τόσο πολύ ενθουσιώδης, συγκινητική και για εμάς ελπιδοφόρα. Άνθρωποι που δεν μας ήξεραν, άνθρωποι που τρέχουν, άνθρωποι που δεν τρέχουν μας πλησίασαν με αγάπη και διάθεση συμμετοχής. Η ανταπόκριση και η αλληλεπίδραση που έχουμε με τους ανθρώπους  είναι ένας ακόμα «κύλινδρος» σε κάθε αγώνα μας, όπου βιώνουμε το υπέροχο “Μαζί” που απεριόριστα μας χαρίζει ο κόσμος.   

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Δρομέων Ελπίδας;

Το όραμά μας έγινε πραγματικότητα, τα όνειρα και τα σχέδιά μας μέσα σε αυτό ανεξάντλητα. Στις 10 Νοέμβρη συμμετέχουμε στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας (σ.σ. η συνέντευξη λίγες μέρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2019). Άμεσος, πρωταρχικός και υψηλός μας στόχος είναι να τερματίσουμε μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Οι Δρομείς Ελπίδας, σαν ομάδα, οργανώνεται και δημιουργεί τις συνθήκες έτσι ώστε να συμμετέχουμε σε αγώνες δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Τελικά οι Ελληνες είμαστε ικανοί να «ξεπεράσουμε» τους Γάλλους; 

Πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ικανοί για το καλύτερο, πιστεύω πολύ στην ελληνική ψυχή και το ελληνικό αθλητικό πνεύμα. Είναι γεγονός και θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι οι Dune d’espoir έχουν αρκετά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Το έργο τους είναι αξιοθαύμαστο και θα ήταν μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια της αθλητικής άμιλλας να “τρέξουμε” σύμφωνα με το δικά τους standards και γιατί όχι να τα υπερβούμε. Άλλωστε η ομάδα μας αποτελείται από εξαιρετικούς αθλητές και ανθρώπους γενικότερα και είναι ανοιχτή σε όσους «βλέπουν» την πρόκληση και τον ορίζοντα μας…

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω ένα ευχαριστώ από καρδιάς και απεριόριστη ευγνωμοσύνη στον Γιώργο Δρακοπούλο, τον άνθρωπο που ενστερνίστηκε το όραμά μου, είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, στήριζει την ομάδα και ταυτόχρονα είναι ο πρώτος χορηγός της. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε υπόσταση στους Δρομείς Ελπίδας προσφέροντάς τους την joelette. Ο Γιώργος Δρακόπουλος μαζί με την ομάδα του “Τρέχω με τον Δημητράκη” αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης για τους Δρομείς Ελπιδας.

Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με πλαισιώνουν στενά και αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας, την Σταβάρα Μαρία Ελουίζα, την Τσουπινάκη Ελένη, την Λειβαδίτη Χαρά, την Τζίμα Λένα, την Ακουμιανάκη Αδαμαντία. Όλοι μαζί δίνουμε μέλλον και προοπτικές στους Δρομείς Ελπίδας. Aρωγοί επίσης στην προσπάθειά μας και τους  ευχαριστούμε όλοι ιδιαίτερα ειναι η Saucony Hellas, η Intersport, πολλές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γ. Παναγόπουλο για την υποδοχή και την υποστήριξη στον αγώνα Σαλαμινομάχων, στο Runtogether για την πρόσκληση στον ανάλογο αγώνα, στον κο Γιώργο Αλεβιζάκη για την υποδοχή και την εξαιρετική φιλοξενία στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, τον Γιώργο Κωσταρέλο για την στήριξή του στους αγώνες του και φυσικά τον Γιώργο και την Κατερίνα Δράκου για την υποδοχή και την τιμή που μας έκαναν στον αγαπημένο αγώνα της Παναγιάς Μερέντα. Επίσης τον χορηγό επικοινωνίας μας Sportevent.gr και φυσικά το iRun για την στήριξη και το αφιέρωμα.

Γιώργο, εμείς ευχαριστούμε περισσότερο, για τη σημαντική προσφορά σας και θα είμαστε πάντα δίπλα σας.

 


Πως μπορώ να γίνω Δρομέας Ελπίδας;

Δεν χρειάζεται να είσαι τρανός δρομέας για να συμμετέχεις μαζί μας. Χρειαζόμαστε δίπλα μας Ανθρώπους με ψυχή και Ευαισθησία. Μπορείς να τρέξεις ως κύλινδρος σε μια κούρσα ή να έρθεις εθελοντικά να βοηθήσεις στο στήσιμο κάθε αγώνα. Αυτό που χρειάζεται είναι να μπεις στο site του συλλόγου www.hoperunners.gr και να στείλεις ένα e-mail με τα στοιχεία σου. Αυτομάτως θα ενημερώνεσαι μέσω e-mail για τα νέα μας, αλλά και για τους επερχόμενους αγώνες μας και θα μπορείς να δηλώνεις συμμετοχή.

Επίσης ακολούθα μας στο facebook: The Hope Runners – Δρομείς Ελπίδας

Δημοφιλη Αρθρα