fbpx

Μια ιδιαίτερα όμορφη Κυριακή, όταν το “WeSwim” κολύμπησε για τη “Σχεδία”

iRun

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στην Ακτή Βουλιαγμένης, η ομάδα “WeSwim” «έκανε ένα μακροβούτι παραπέρα» και κολύμπησε για καλό σκοπό, για την στήριξη του περιοδικό δρόμου “Σχεδία”.

Η πρωτοβουλία και το κάλεσμα του ιδρυτή του κινήματος κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης για όλους και όλες, Πέτρου Παρθένη, βρήκε θερμή ανταπόκριση, όλοι κολύμπησαν στα κρύα αλλά καταγάλανα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και διασκέδασαν με τις δράσεις που ακολούθησαν σαν μια μεγάλη παρέα!

Ο κύριος σκοπός, όμως, της κολυμβητικής κοινότητας “WeSwim” ήταν να διαδώσει το μήνυμα της αλληλεγγύης, να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους συνανθρώπους μας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άστεγοι, που θέλουν να στηριχθούν στα πόδια τους και βρίσκονται στους δρόμους διανέμοντας το περιοδικό “Σχεδία”, φορώντας τα χαρακτηριστικά κόκκινα γιλέκα.

 
 

«Μην τους αγνοείτε» προτρέπει η δράση της WeSwim, «γιατί αξιοπρεπώς προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες στην αρένα της σκληρής πραγματικότητας».


 
 

Την πρωτότυπη δράση ενίσχυσε η γνωστή εταιρία ενδυμάτων “UNITED COLORS OF BENETTON”, με την προσφορά της στους συμμετέχοντες του αναμνηστικού σκουφιού για το συγκεκριμένο event. Επίσης, η είσοδος στους πρώτους 100 φίλους της WeSwim ήταν ευγενική χορηγία της Ακτής Βουλιαγμένης (ΕΤΑΔ).

Στιγμιότυπα και δηλώσεις από το event μετέδωσε και η ΕΡΤ από το δελτίο ειδήσεων της Κυριακής, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία. Για τους σκοπούς της εκδήλωσης μίλησαν ο ιδρυτής της We Swim Πέτρος Παρθένης, ο Εμπορικός Δ/ντής της ΕΡΤ Χρήστος Μονιάκης και ο διευθυντής του περιοδικού Σχεδία Χρήστος Αλεφάντης.

Η ομάδα της We Swim έστειλε ένα δυνατό μήνυμα στήριξης στους ανθρώπους με τα κόκκινα γιλέκα και μαζί με όσους παρευρέθηκαν διέδωσαν το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη Σχεδία – Το περιοδικό των Αστέγων».

• Photo credits: Yannis Zindrilis

 


Το Project “Weswim” (www.facebook.com/Weswimgreece) κινητοποιεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τον κόσμο να κολυμπάει στην θάλασσα όλο το χρόνο, χειμώνα – καλοκαίρι, σε πανέμορφα Ελληνικά τοπία. Το Weswim βοηθά τους ανθρώπους να αναζητήσουν μια αλλαγή στο στυλ ζωής τους, κολυμπώντας σε ένα μη ανταγωνιστικό πνεύμα και να βιώσουν την φύση και τις όμορφες θάλασσες και ακτές σπάζοντας τον κύκλο της μοναξιάς και βοηθώντας τους να βελτιώσουν το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης και την ψυχολογική τους ισορροπία. Οι συναντήσεις τους γίνονται ως επί το πλείστον κάθε Κυριακή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (Βουλιαγμένη), λίγα λεπτά από το αστικό τοπίο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με την διοργάνωση οργανωμένων εκδρομών αλλά και προπονητικών κολυμβητικών /τουριστικών camp.

H “ΣΧΕΔΙΑ” (www.shedia.gr) είναι ανεξάρτητο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μια ευκαιρία σε αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.
Είναι μια ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης, αλλά και μέσο στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού.
Είναι ένα κοινωνικό εργαλείο που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για το σύνολο των μελών της κοινωνίας μας, καταρρίπτοντας στερεότυπα και γκρεμίζοντας κοινωνικά τείχη και προκαταλήψεις.
Το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία» κυκλοφορεί κάθε τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα (εκτός Αυγούστου).
Οι πωλητές προμηθεύονται το περιοδικό δρόμου από τα σημεία διάθεσης, καταβάλλοντας για κάθε αντίτυπο 2,5€.
Στη συνέχεια πωλούν τα περιοδικά που έχουν προμηθευτεί σε προκαθορισμένα σημεία έναντι 4€ (όσο, δηλαδή, είναι η τιμή που αναγράφεται στο εξώφυλλο), κρατώντας το σύνολο των εσόδων.
Η «σχεδία» δεν είναι επαιτεία. Οι πωλητές δεν ζητιανεύουν, αλλά με αξιοπρέπεια πωλούν το περιοδικό για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, το οποίο προηγουμένως οι ίδιοι έχουν αγοράσει.
Δεν είναι ελεημοσύνη. Ο ενδιαφερόμενος/αναγνώστης με τα 4€ αγοράζει ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης, με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό. Είναι, ταυτοχρόνως, και μια πράξη αλληλεγγύης.

Δημοφιλη Αρθρα