fbpx

Οι φωτογραφικές εξορμήσεις στην Ελλάδα είναι ταξίδια ζωής!

iRun

Eχοντας φτάσει στο τέλος της φάσης του lockdown, στη διάρκεια του οποίου πρώτο μέλημα όλων μας ήταν η υγεία η δική μας και των οικείων μας, είμαστε σίγουροι ότι εσείς, ακριβώς όπως και εμείς, έχετε αρχίσει να ονειροπολείτε και να αναρωτιέστε πώς θα είναι τα ταξίδια την επόμενη ημέρα αυτής της πανδημίας.

Όλοι μας θέλουμε να βγούμε εκεί έξω, να δούμε νέα μέρη, να απαθανατίσουμε μοναδικές εικόνες, να νιώσουμε ξανά την ελευθερία που μόνο η φύση μπορεί να μας προσφέρει.

 

Περάσαμε πολλές ώρες εξετάζοντας πιθανά σενάρια, διαβάζοντας και μελετώντας την αντίδραση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο, και νιώθουμε ότι έχουμε βρει μια φόρμουλα για το άμεσο μέλλον. Η “The Lifetime Experience” και ο απόλυτος adventure & landscape φωτογράφος Babis Giritziotis μάς παρουσιάζουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ταξιδιών για το υπόλοιπο της χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από φωτογραφικά ταξίδια στην Ελλάδα, τα περισσότερα με τη λογική του self-drive.

 
 

Έτσι πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο μετακίνησης, διατηρώντας μικρό αριθμό συμμετεχόντων (έως 10 άτομα) αλλά και προσφέροντας διαμονή σε καταλύματα που τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής, ή σε εξωτερικούς χώρους (κατασκήνωση), μπορούμε να απολαύσουμε την μετά-covid ελληνική φύση, με την ασφάλεια και την υγεία όλων σε προτεραιότητα. Μάλιστα, αντιλαμβανόμενοι οι διοργανωτές των ταξιδιών το επιπλέον κόστος που συνεπάγεται το self-drive, για τον λόγο αυτόν έχουν προσαρμόσει ανάλογα και τις τιμές των workshop και των εξορμήσεων.

 

26-28 Ιουνίου: Φωτογραφικό Road Trip στη Ροδόπη

  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΦΡΑΚΤΟΥ – ΝΕΣΤΟΣ
  • Διάρκεια: 3 ημέρες – 2 διανυκτερεύσεις
  • Άτομα: 10 (ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6)

Το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης περιλαμβάνει το μοναδικό Παρθένο Δάσος της Ελλάδας, ένα από τα σπουδαιότερα στο είδος του στην Ευρώπη με μεγάλη βιοποικιλότητα, αφού εδώ συναντάει κανείς όλες τις ζώνες βλάστησης της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, με πανύψηλα δέντρα αείφυλλων και φυλλοβόλων, κωνοφόρων και πλατύφυλλων, όπως οξυά, σημύδα, δασική πεύκη (κόκκινη πεύκη), μαύρη πεύκη και ερυθρελάτη, ένα σπάνιο είδος στην Ελλάδα που συναντούμε μόνο στη Ροδόπη και διάφορα άλλα είδη. Ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή είναι και το υδάτινο στοιχείο με διάφορους σχηματισμούς, μεταξύ αυτών και οι υπέροχο μαίανδροι του ποταμού Νέστου, που όταν τους δει κανείς από ψηλά χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα. Η περιοχή του Παρθένου Δάσους παρέχει καταφύγιο σε μεγάλο αριθμό ζώων, όπως είναι η καφέ αρκούδα, το αγριόγιδο, ο αγριόκουρκος, η αγριόκοτα, ο λύκος, το ζαρκάδι, ο αγριόχοιρος, η αγριόγατα, ο σκίουρος κ.ά. Το τριήμερο φωτογραφικό road trip που θα διεξαχθεί στις 26-28 Ιουνίου έχει ως στόχο την φωτογράφιση στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου.

Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα – Παρανέστι: 682 km / Θεσσαλονίκη – Παρανέστι: 182 km

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/events/969236796858929/

 

17-19 Ιουλίου: Φωτογραφική Εξόρμηση στον Όλυμπο

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
  • Διαδρομή: Γκορτσιά- Καταφύγιο Πετρόστρουγκας (1940 μ.) – Οροπέδιο Μουσών (2700 μ.)

Η τριήμερη φωτογραφική εξόρμηση που θα διεξαχθεί στον Όλυμπο στις 17-19 Ιουλίου έχει ως στόχο την φωτογράφιση στη διαδρομή προς το μυθικό Οροπέδιο των Μουσών, διανυκτερεύοντας στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας την πρώτη ημέρα, και στο Οροπέδιο την δεύτερη ημέρα.

Απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους αλλά και λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της φωτογράφισης στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια του τριημέρου οι συμμετέχοντες θα μάθουν αλλά και θα δουν στην πράξη βασικές τεχνικές φωτογράφισης τοπίου, θα ενημερωθούν για τη σωστή επιλογή φωτογραφικού εξοπλισμού, τον προγραμματισμό και την προετοιμασία φωτογραφικού και ορειβατικού εξοπλισμού.


 
 

Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα – Λιτόχωρο: 417 km / Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο: 90 km

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/events/1461471990700773/

 

22-26 Ιουλίου: Αλπικές Λίμνες – Φωτογραφικό Οδοιπορικό

  • ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ Βερλίγκα – Φλέγγες – Δρακόλιμνη Σμόλικα – Γκιστόβα
  • Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ – 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
  • Άτομα: 10 (ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6)

«Τα ανυπέρβλητα βουνά της Ηπείρου μας μαγεύουν στη θέα τους με την πρώτη κιόλας ματιά! Στο πέρασμα από το δαιδαλώδες αυτό ορεινό διαμέρισμα της χώρας, δε μπορείς παρά να στέκεις και να θαυμάζεις τα μοναδικά τοπία ανυπολόγιστης αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας, από όπου κι αν σου δοθεί η ευκαιρία. Συνήθως σε καλούν να έρθεις πιο κοντά με τη θελκτικότητα τους, όμως ποιος κατάφερε να δει και να πλησιάσει τα βουνά όπως αυτά θα ήθελαν;».

Η πενθήμερη φωτογραφική εξόρμηση στα πανέμορφα βουνά της κεντρικής και βόρειας Πίνδου, έχει ως σκοπό την αναψυχή και τη φωτογραφική κάλυψη μοναδικών τοπίων, μέσα από μια υπέροχη ορεινή διαδρομή που μας μεταφέρει διαδοχικά από τα Αθαμανικά βουνά ως τα Β.Δ. σύνορα της χώρας στο βουνό Γράμμος. Με αφετηρία το γραφικό χωριό των Καλαρρυτών στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, θα μετακινηθούμε μέσα από επίλεκτες διαδρομές στα μεγάλα βουνά της περιφερειακής ενότητας της Ηπείρου -πλην της Τύμφης- όπου και θα διανυκτερεύουμε κατασκηνωτικά στα πιο απίθανα σημεία.
Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε με ασφάλεια και να γνωρίσουμε από κοντά τις αλπικές λίμνες που σχηματίζονται στα πανέμορφα οροπέδια των βουνών της Πίνδου, καθώς και την μορφολογία των γύρω ορεινών όγκων που συνθέτουν την μοναδική οροσειρά!

• Το οδοιπορικό διοργανώνεται υπό το συντονισμό του γραφείου ορεινών περιηγήσεων Exp-trek.

Χιλιομετρικές αποστάσεις: Αθήνα – Καλαρρύτες: 448 km / Θεσσαλονίκη – Καλαρρύτες: 265 km

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/573826313543310/

 

  • Η φωτογραφική κατάρτιση και καθοδήγηση γίνεται από τον μετρ του είδους, Canon Photographer Μπάμπη Γκιριτζιώτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τεχνικές και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για φωτογράφιση στη φύση και για τη σωστή χρήση του εξοπλισμού.

The Lifetime Experience
Σοφία Βλαβιανού (thelifetimeexperience@gmail.com) Τηλ.: 6979598001

Babis Giritziotis Photography
Μπάμπης Γκιριτζιώτης (b.giritziotis@gmail.com) Τηλ.: 6974483143

Δημοφιλη Αρθρα