fbpx

Swim hacks & tips: Κολυμβητικά μυστικά του Mr Weswim Πέτρου Παρθένη (video)

iRun
weswim

Η αγάπη του για το κολύμπι στην θάλασσα 365 μέρες το χρόνο και το υδάτινο περιβάλλον, ώθησε τον Πέτρο Παρθένη, πριν από 6 χρόνια, στη δημιουργία ενός πρωτότυπου κολυμβητικού κινήματος με το σύνθημα “weswim” που σήμερα ανθεί σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναπτύσσεται ταχύτατα εξυπηρετώντας πλήρως τον αρχικό του σκοπό, αυτόν της ανάπτυξης της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα!

Με την ελεύθερη δομή του, το Weswim επιτρέπει σε όλους όσους θέλουν να μάθουν να κολυμπάνε με ασφάλεια και πάντα σε ομαδικό και μη ανταγωνιστικό κλίμα (community), να έρθουν σε επαφή με ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα που στην χώρα μας μπορεί να εξασκείται όλο το χρόνο. Η κοινότητα των “weswimmers” αγκαλιάζει όλους αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα νέο lifestyle κολυμπώντας 365 ημέρες το χρόνο σε θάλασσες, πισίνες, λίμνες ακόμα και σε ποτάμια! Τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική και τη ψυχολογική τους κατάσταση και να κολυμπήσουν σε μη ανταγωνιστικό πνεύμα, ελεύθερα! Τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που ενδιαφέρονται για την προστασία της θάλασσας και των ακτών της. Και φυσικά, εκείνους που επιθυμούν να δικτυωθούν σε μια δραστήρια αθλητική κοινότητα και να πραγματοποιήσουν από κοινού δράσεις και δραστηριότητες με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και την αγάπη για τη θάλασσα.

weswim

Ακολουθώντας το community του weswim βλέπουμε ότι τα μέλη του κολυμπούν 365 μέρες το χρόνο! Έχουν οργανωμένες κολυμβητικές συναντήσεις από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο κάθε Κυριακή (Weswim Sundays) στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με συμμετοχές 150 μ.ο. κολυμβητών ανά event και πλέον. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο οι συναντήσεις τους αλλάζουν μέρα και γίνονται κάθε Τετάρτη (Weswim After Office Wednesdays) στα ίδια μέρη, με συμμετοχή 80 μ.ο. κολυμβητών ανά event.

Η σταθερά αυξανόμενη κοινότητα του weswim αριθμεί συνολικά 13.000 ενεργά διαδικτυακά μέλη σε Facebook και Instagram, ενώ περισσότεροι από 4.500 μοναδικοί κολυμβητές έχουν δώσει το παρόν σε κάποιο από τα events που διοργανώνουν.

Ο ιδρυτής του weswim, Πέτρος Παρθένης, όταν δεν κολυμπά (πράγμα σπάνιο), βρίσκει έξυπνους τρόπους ώστε οι φίλοι της κολύμβησης να μη μένουν μακριά από το αγαπημένο τους υγρό στοιχείο… Όπως η πρόσφατη δημιουργία ενός πρωτότυπου εβδομαδιαίου καναλιού Youtube το οποίο απευθύνεται σε ολόκληρη την κολυμβητική κοινότητα και έχει σκοπό να εκπαιδεύσει νέους κολυμβητές στα μυστικά της ανοιχτής θάλασσας.

weswim

Με τίτλο «Swim hacks & tips» εξηγεί με σαφήνια μεθόδους προπόνησης, έχει θέματα για την ασφάλεια στο νερό και για την καλή χρήση κολυμβητικού εξοπλισμού, προτάσεις για διατροφικά πλάνα και επιλογές τροφής. Επιπλέον, μάθαμε ότι θα προτείνει μοναδικούς προορισμούς στην Ελλάδα με τουριστικό και κολυμβητικό ενδιαφέρον. Αυτά, τα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τώρα που μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα!

Μέσα από το νέο κανάλι του και την 25ετή εμπειρία του, ο Πέτρος Παρθένης δηλώνει ότι επιθυμεί να δώσει την προβολή και την υπεραξία που λείπει από την κολύμβηση σε digital και visual μορφή, αλλά κυρίως να προσελκύσει ένα πολύ μεγάλο κοινό που αναζητά την γνώση και την ένταξη σε αυτό το μαγικό υδάτινο “γαλάζιο” κόσμο.


 
 

Petros Parthenis

 

Όπως μας εξηγεί και ο ίδιος «Η δημιουργία ενός καναλιού Youtube, έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα υψηλής αισθητικής λογική μας σε ό,τι αφορά την παραγωγή και προβολή. Τα swimming cap υψηλής αισθητικής, αποτέλεσαν εκτός μια παγκόσμια πρωτοτυπία και ένα διακριτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των μελών του community από τη γέννησή του και πλέον φοριούνται σαν trend σήμερα σε όλη την Ελλάδα ,σε θάλασσες και πισίνες.
Δώσαμε ιδιαίτερη αξία στα κολυμβητικά σκουφάκια, καθότι μέσω των δράσεών μας, επαναλανσαρίστηκε στην αγορά ένα «παρωχημένο» αθλητικό αξεσουάρ, το οποίο μέχρι τότε είχε μόνο περιορισμένη χρηστική αξία (όπως σε κολυμβητήρια, όπου η χρήση του είναι υποχρεωτική), αναδεικνύοντας το σε ένα stylish κολυμβητικό trend, που το εικαστικό του επιμελείται κάθε χρόνο επαγγελματίας του χώρου».

Η πίστη τού Mr. Weswim για το «salty» project επιβεβαιώνεται και από τις ειδικές συνεργασίες που έχει συνάψει στο πλαίσιο συγκεκριμένων project, όπως με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, την Blue Star Ferries, την γνωστή United colors of Benetton, την fish from Greece.

 

Το Swim hacks & tips με τη δημιουργία του στοχεύει:

– Στην εξάπλωση του κολυμβητικού κινήματος σε όλη την χώρα μέσω του momentum προβολής και αποδοχής που διαθέτουν το brand του weswim και ο Πέτρος Παρθένης, δημιουργώντας υψηλής αισθητικής εβδομαδιαίο κολυμβητικό αυθεντικό video content.
– Στην δημιουργία υλικού που θα γίνει χρήσιμο εκπαιδευτικά για την ασφάλεια στο νερό, μιλώντας για πρώτη φορά στο κοινό μέσα από την 2η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα παγκοσμίως, το Youtube.
«Βουτήξτε» λοιπόν στο νέο κανάλι του Πέτρου Παρθένη στο Youtube εδώ!

 

> Swimming is life – Πάμε Θάλασσα;

Δημοφιλη Αρθρα