fbpx

Taihu Trail Run: Η πρώτη δοκιμασία XTERRA στην ανατολική Κίνα με παράλληλη περιβαλλοντική δράση!

iRun

Μπορεί οι αγώνες του κορυφαίου διεθνούς event XTERRA, που τόσο έχει αγαπήσει το παγκόσμιο αλλά και ελληνικό τριαθλητικό κοινό, να έχουν σχεδόν παντού ματαιωθεί λόγω της παμδημίας, ωστόσο, αν μεταφερόμασταν με κάποιο τρόπο στα μονοπάτια του Suzhou στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας, την περασμένη Κυριακή, θα βλέπαμε μια διαφορετική εικόνα να εκτυλίσσεται…

Αυτή την εικόνα μάς μεταφέρει -αφού δεν ήταν εφικτό να βρεθούμε εκεί- το σχετικό βίντεο της ICARUS Sports.

Το δροσερό πρωινό της 15ης Νοεμβρίου, λοιπόν, σχεδόν 1500 δρομείς ξεκίνησαν από την πανέμορφη λίμνη Tai στο Suzhou, προς τα χωμάτινα μονοπάτια του όρους Yuyang. Το νέο event “XTERRA Taihu Trail Run” διοργανώθηκε από την XTERRA, τη διεθνή διοργάνωση που “γεννήθηκε” το 1996 στο Maui της Χαβάης, όπου για πρώτη φορά δοκιμάστηκε το τρίαθλο στην ορεινή και πιο απαιτητική εκδοχή του! Μην ξεχνάμε ότι για 25 χρόνια, η XTERRA προσελκύει εκατομμύρια λάτρεις των δραστηριοτήτων υπαίθρου, έχοντας εδραιωθεί παγκόσμια ως μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.


Σήμερα, πλέον των 240 αγώνων XTERRA, πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 29 χώρες σε όλο τον κόσμο (World Tour) σε 5 Ηπείρους, μεταξύ των οποίων 17 στην Ευρώπη (European Tour) και 22 Πολιτείες της Αμερικής (που θεωρείται μία χώρα από τις 29). Όλες οι διοργανώσεις δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις στην ηλικιακή τους κατηγορία, να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η XTERRA παρουσίασε με επιτυχία το πρώτο trail event και τον outdoor χαρακτήρα της στην Κίνα, πραγματοποιώντας ένα τρίαθλο στο Kunming (δείτε τα highlights του event εδώ). Φέτος, μεταφέρθηκε στο όμορφο Suzhou, για να διοργανώσει την πρώτη trail δοκιμασία στο μαγευτικό σκηνικό της λίμνης Tai.

Με σχεδόν 1500 δρομείς από κάθε γωνιά της Κίνας κυρίως, η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας, όπως τον πρωταθλητή παραολυμπιονίκη Wang Jiachao και την κορυφαία αθλήτρια στίβου, Tang Jingyan. Ακόμα και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχει προκαλέσει ο covid-19, που όπως ήταν λογικό δεν έκανε εφικτή τη συμμετοχή πολλών ξένων αθλητών, υπήρχαν περισσότεροι από 50 δρομείς από 18 διαφορετικές χώρες που συμμετείχαν στον αγώνα.

Με 4 αποστάσεις αγώνων (50KM, 30KM, 10KM και 5KM) τα προσεκτικά σχεδιασμένα μονοπάτια κάλυψαν μια ειδυλλιακή διαδρομή κατά μήκος της λίμνης Tai, διατηρώντας παράλληλα τα κύρια χαρακτηριστικά μιας εκδήλωσης XTERRA.

More than just a trail run!

Από το πρώτο κιόλας event, η XTERRA προωθεί και στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη ως δομικό του στοιχείο. Έτσι και το event στο Suzhou διατήρησε την ίδια αρχή. Από την αυστηρή πολιτική απαγόρευσης απορριμμάτων των συμμετεχόντων, έως την αντικατάσταση των φιαλών μίας χρήσης με επαναχρησιμοποιήσιμα αναδιπλούμενα μπουκάλια, οι διοργανωτές αποθάρρυνε ακόμα και τη χρήση των μπατόν πεζοπορίας κατά τη διάρκεια του αγώνα, με στόχο την προστασία της βλάστησης που καλύπτει το έδαφος κατά μήκος της διαδρομής.

Η οργανωτική ομάδα του “XTERRA Taihu Trail Run” εξασφάλισε ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του trail event ήταν όλα επαναχρησιμοποιήσιμα, τα μπλουζάκια κατασκευάστηκαν από 100% ανακυκλωμένα υλικά με βιοδιασπώμενη συσκευασία. Η XTERRA ελπίζει έτσι, να ηγηθεί δίνοντας το παράδειγμα σε όσους αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες στην Κίνα να εφαρμόσουν όσο περισσότερο γίνεται τις πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.


 
 

Από τον Ιούνιο του 2020, η XTERRA ξεκίνησε το X-plogging, μια μη κερδοσκοπική δραστηριότητα που συνδυάζει τον αθλητισμό και τη συλλογή απορριμμάτων. Στο σύντομο χρονικό διάστημα των 5 μηνών, οργανώθηκαν 61 εκδηλώσεις σε 21 πόλεις όπου καθαρίστηκαν τόνοι σκουπιδιών, κυριολεκτικά. Το συγκεκριμένο event στο Suzhou, δεν είναι μόνο ο πρώτος αγώνας που οργανώνεται από την XTERRA στην Κίνα, αλλά και το 1ο Συνέδριο X-Plogging. Συνεργαζόμενη με το China Green Foundation, η XTERRA δώρισε 1500 δέντρα για λογαριασμό όλων των συμμετεχόντων δρομέων, μια πράσινη συνεισφορά στη δράση για έναν πιο πράσινο πλανήτη!

 

 

• Text & Photo Credits: XTERRA
Facebook: @XTERRAplanet 
Twitter: @XTERRAplanet 
Instagram: @xterraplanet


Video credits: ICARUS Sports (www.icarus-sports.com)

> ICARUS Sports is a leading Sports Media company, with an extensive portfolio covering more than eighty events worldwide per year, while at the same time producing own documentary series of programmes, such as Inside Sailing, Sailing to Tokyo, Kite Masters, The Outdoor Sports Show and Speed Catamarans GC32 Racing Tour. As the world’s leading sailing and extreme sports content producer and provider, ICARUS Sports distributes content to a vast network of broadcasters and online media, which extends to more than 160 countries, and a total cumulative annual TV broadcast of more than 30,000 hours worldwide!

Δημοφιλη Αρθρα