fbpx

To πρώτο «100Km Treadmill Challenge» Έλληνα Αθλητή για την ενίσχυση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!

iRun

“Σημασία δεν έχει αν τα ζώα έχουν λογική ή αν μιλάνε, αλλά εάν υποφέρουν”

~ Τζέρεμι Μπένθαμ ~

 

Άλλη μια μεγάλη προσπάθεια – challenge, του Σπύρου Λογοθέτη, και αυτή τη φορά, πάλι για καλό σκοπό, μετά τον υπερμαραθώνιο “Des Sables” το 2019 στο Μαρόκο, όπου παράλληλα με τον αγώνα του, αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού για το Hope For Children”, ώστε να εξασφαλιστεί η σίτιση και η ιατρική περίθαλψη για 175 παιδιά για έναν ολόκληρο χρόνο (εδώ το σχετικό άρθρο του iRunmag).

 
 

Αυτή τη φορά, με το νέο του πρότζεκτ, θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα τρέξει 100 συνεχόμενα χιλιόμετρα σε διάδρομο, με κύριο στόχο την συγκέντρωση 1000€ (και γιατί όχι να ξεπεραστεί) για την ενίσχυση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (www.arcturos.gr).

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Το εγχείρημα θα λάβει μέρος το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 στην κλινική AOC – XPC (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 40-42). Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση μέσω Live Streaming καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος όπου οι θεατές θα μπορούν να στέλνουν τα μηνύματά τους.

• Να σημειώσουμε ότι ο Σπύρος Λογοθέτης, ως διοργανωτής του εγχειρήματος, δεν έχει καμία ανάμιξη με τα χρήματα και κάθε δωρεά θα γίνεται απευθείας στα ταμεία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μέσω της σελίδας Give and Fund: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/100km-Treadmill-4-Arcturos

Ο Σπύρος Λογοθέτης, είναι 26 χρονών, επαγγελματίας αθλητής της MERRELL και κατάγεται από το Αγκίστρι. Από το 2011 έως το 2017 πέρασε τα χρόνια του στην Αγγλία όπου πραγματοποίησε τις σπουδές του πάνω στο κομμάτι του αθλητισμού και της αθλητικής διατροφής. Προς το τέλος των σπουδών του ξεκίνησε να τρέχει κυρίως για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για την υγεία του καθώς είχε αρκετά παραπανίσια κιλά που έπρεπε να φύγουν. Το τρέξιμο για τον Σπύρο σημαίνει χαρά, ευτυχία, έκφραση συναισθημάτων και τρόπος επικοινωνίας. Αποφάσισε λοιπόν μέσα από αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δηλαδή να τρέχει, να προσφέρει στον κόσμο την στήριξή του. Πέρυσι έτρεξε τα 261 χιλιόμετρα στην δυτική Σαχάρα για να στηρίξει το ίδρυμα “HOPE FOR CHILDREN” όπου κατάφερε να μαζέψει το υπέρογκο ποσό των 10.000 ευρώ και να εξασφαλίσει την σίτιση και ιατρική περίθαλψη για 175 παιδιά για έναν ολόκληρο χρόνο. Φέτος, στηρίζει τον Αρκτούρο γιατί όπως δηλώνει: «εκεί με πάει η καρδιά και το ένστικτό μου».

 


 
 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο τον πλανήτη και μετά την έκκληση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για βοήθεια, o Σπύρος Λογοθέτης δεν άντεξε στην σκέψη ότι αυτά τα ζώα είναι αβοήθητα και υποφέρουν, με αποτέλεσμα να σπεύσει άμεσα για βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούσε.

Έτσι λοιπόν, μας παρουσιάζει το νέο αυτό πρότζεκτ όπου θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα τρέξει 100 συνεχόμενα χιλιόμετρα σε διάδρομο, με κύριο στόχο την συγκέντρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσού (αρχικός στόχος τα 1000€) για την ενίσχυση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, η αξία των 1000€ σημαίνει ότι εξασφαλίζουν την προστασία και σίτιση για 5 αρκούδες ή 5 λύκους ή 10 ποιμενικούς για έναν ολόκληρο χρόνο.

• Σημ. 1: Το εγχείρημα αυτό ουδέποτε έχει σχέση με κάποιο πανελλήνιο ρεκόρ.
• Σημ. 2: Ως διοργανωτής του εγχειρήματος, ο Σπύρος Λογοθέτης, επισημαίνει ότι δεν έχει καμία ανάμιξη με τα χρήματα και κάθε δωρεά θα γίνεται απευθείας στα ταμεία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω της σελίδας Give and Fund:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/100km-Treadmill-4-Arcturos

 

?©️Κ. Τσακαλίδης/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση με κύριο στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν και αυτός ένα από τα θύματα της υγειονομικής κρίσης απο την πανδημία του COVID-19, καθώς το γενικό lockdown στην χώρα μας τον ανάγκασε να κλείσει το περιβαλλοντικό κέντρο και να μην δέχεται επισκέπτες που είναι και ο βασικός τρόπος ο οποίος επιβιώνει οικονομικά. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτήν την στιγμή φιλοξενεί 23 αρκούδες, 13 λύκους, 1 ελάφι και 25 Ελληνικούς ποιμενικούς. Αυτό σημαίνει ότι μόνο τα έξοδα για την κάλυψη κτηνιατρικών και διατροφικών αναγκών ανέρχονται στα 12.000€/μήνα, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων, τα πάγια, ή την αμοιβή των συνεργατών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Δημοφιλη Αρθρα