fbpx

WonderRun: Ένα αξιοθαύμαστο προσωπικό project του Θωμά Πουρλίδα, για την «ΕΛΠΙΔΑ»

iRun

Είναι στιγμές, που μαθαίνοντας μια σημαντική είδηση προερχόμενη από ανθρώπους του χώρου μας, για δράσεις καθημερινών ανθρώπων της “διπλανής πόρτας” που, όμως, κάνουν τη διαφορά σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο έχεις ακούσει, αυτές τις στιγμές, ομολογώ, αισθάνεσαι τόσο… “μικρός”…


Η είδηση:

Σε έναν από τους πιο διάσημους αγώνες του κόσμου στον Vibram Hong Kong 100 στις 19 Ιανουαρίου 2020, θα αγωνιστεί ο αθλητής της Vibram Hellas, Θωμάς Πουρλίδας. O Θωμάς είναι κάτοικος του δήμου Ωραιοκάστρου, εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Ο Vibram Hong Kong 100 αποτελεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στα πλαίσια του Ultra-Trail World Tour, με συμμετοχή πλήθους δρομέων, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν την elite του αθλήματος. Η διαδρομή, συνολικής απόστασης 103 χιλιομέτρων και 5.300 μέτρων υψομετρικής ανάβασης, κινείται σε μία πανέμορφη ορεινή περιοχή, περιμετρικά του Hong Kong.

 

Ο σκοπός:

Ο Θωμάς θα αγωνιστεί στα πλαίσια ενός προσωπικού αγωνιστικού project, του WonderRun, το οποίο έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγιών από εταιρίες, της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ” (www.elpida-autism.gr), η οποία στεγάζεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Να σημειώσουμε ότι η Μονάδα είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με αυτισμό. Αξίζει να τονιστεί πως οι χορηγίες αυτές θα προσφέρονται απευθείας και εξ’ ολοκλήρου στο ίδρυμα, έπειτα από απόφαση του αθλητή.

Μάλιστα, αυτό θα γίνεται κάθε φορά, για τα επόμενα χρόνια που ο Θωμάς θα βρίσκεται στην εκκίνηση κάποιου αγώνα του εξωτερικού, αφού έχει επιλέξει όλα του τα έξοδα να τα καλύπτει ο ίδιος! Χαρακτηριστικά αφοπλιστική είναι η δήλωσή του: «Δεν με νοιάζει αν θα με αποκαλούν φιλάνθρωπο ή όχι, αφού μπορώ να το κάνω θα το κάνω!”

Tί είναι όμως το WonderRun;

Όπως ενημέρωσαν πρώτοι, οι εξαιρετικοί συνάδελφοι του Advendure, για το μοναδικό και αξιοθαύμαστο εγχείρημα του Θωμά Πουρλίδα, το WonderRun είναι η εκπλήρωση μιας υπόσχεσης που έδωσε στον εαυτό του και η αρχή της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2020 με αυτόν το ξεχωριστό αγώνα.

Είναι ένα ταξίδι που θα διαρκέσει χρόνια και μέσα από το οποίο ελπίζει ο ίδιος να κερδίσει μεγαλύτερη αυτογνωσία, να πλουτίσει τις αναμνήσεις του και να γίνει, αν σταθεί τυχερός, σοφότερος απέναντι στη ζωή. Είναι ένα ταξίδι που, για να μοιραστεί πραγματικά με εμάς, απαιτείται και η δική μας συμμετοχή! Όχι, εμείς δε θα χρειαστεί να τρέξουμε σε απαιτητικές διοργανώσεις του εξωτερικού, σε απομακρυσμένες περιοχές με ασυνήθιστες γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες. Αυτό θα το κάνει ο Θωμάς για εμάς!

Ωστόσο, εμείς έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε το ανθρωπιστικό χαρακτήρα όλης αυτής της προσπάθειας ακολουθώντας το παράδειγμά του. Η μονάδα αυτιστικού ατόμου με νοητική αναπηρία “ΕΛΠΙΔΑ” λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια από δωρεές ιδιωτών, εταιριών και από τα έσοδα που εισπράττει από εκδηλώσεις που διοργανώνει η ίδια.

Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αυτή την προσπάθεια κι εμείς, ας γίνουμε διαφορετικοί
κι ας χαρίσουμε ένα θαύμα στα μάτια κάποιου παιδιού που το έχει ανάγκη! 

  • Την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Μονάδας μέσω του project WonderRun, υποστηρίζουν οι εταιρίες, ERGATIKAT, Efa Energy και MetLife. Οι εν λόγω εταιρίες έχουν ήδη δωρίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, από τα έσοδά τους, απευθείας στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό το σπουδαίο έργο της!

 

~ Μια “γεύση” από τον πρώτο αγώνα που θα λάβει μέρος ο Θωμάς, τον Ιανουάριο του 2020 

Δημοφιλη Αρθρα