fbpx

10ος Δρόμος Τσίπουρου: Στο Ροδοχώρι το πάρτι είχε και μαραθώνιο! (pics)

Newsroom

Όπως γράφαμε χθες στο Ροδοχώρι Νάουσας έτρεξαν, ήπιαν και πέρασαν τέλεια! Αυτά την 1η ημέρα του 10ου Δρόμου Τσίπουρου, με τον Λαϊκό Δρόμο των 5,5 χλμ. και τον φημισμένο Δρόμο του Τσίπουρου των 19χλμ.

Όμως το πάρτι συνεχίστηκε και την Κυριακή 28 Νοέμβρη. Πώς; Μα με μαραθώνιο. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μαραθώνιος εκεί στους πρόποδες του Βέρμιου, με τον τίτλο «ΟΡ.εινός ΜΑ.ραθώνιος ΒΕ.ρμίου ΚERK’S MARATHON» τιμώντας τη μνήμη του Κυριάκου Λαζαρίδη, ενός από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους που ανέδειξε η χώρα μας, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο σε ηλικία 62 ετών.

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης καταγόταν από την Ιστορική πόλη της Νάουσας. Ήταν λάτρης του ανώμαλου δρόμου και δούλεψε για τη διάδοσή του. Με προπονητή τον διάσημο Ρον Χιλ έτρεξε πρώτη φορά μαραθώνιο στο Μπάρσλεϊ της Αγγλίας, όπου κατέκτησε την 2η θέση,  πετυχαίνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με 2ώρ.20.15. Αυτό το ρεκόρ επετεύχθη το 1977 και χρειάστηκε να έρθει άλλη μια τεράστια μορφή, ο Αγρινιώτης Μιχάλης Κούσης, για να το καταρρίψει το 1982 με 2ώρ.14:36.

Πίσω στον αγώνα της Κυριακής, όπου στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 78 δρομείς από τους 103 που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Η  διαδρομή των 42.195μ. ήταν με θετική υψομετρική 1.560 μ. Τερμάτισαν 73, ενώ πέντε εγκατέλειψαν. Το χρονικό όριο ήταν 7,5 ώρες. Τερμάτισαν 65 άνδρες και 8 γυναίκες. Βραβεύτηκαν οι πρώτοι έξι στους άνδρες και οι ηλικιακές 30+ ,40+, 50+, 60+, Επίσης βραβεύτηκαν και οι οκτώ γυναίκες. Η πρώτη εξάδα και οι δύο  τιμής ένεκεν

Τάσος Τομαράς

Τον 1ο ΟΡ.εινό ΜΑ.ραθώνιο ΒΕ.ρμίου ΚERK’S MARATHON κέρδισε ο Τάσος Τομαράς (Fifthelement/Zntila Running Team) με 4ώρ.04:52. Αντίστοιχα στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Δήμητρα Χαιροπούλου του ΣΔΥ Κοζάνης, τερμάτισε σε 4ώρ.48:57, επίδοση που την έφερε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

Δρόμος Τσίπουρου

Δείτε ΕΔΩ τα πλήρη αποτελέσματα και τις βραβεύσεις

Πληροφορίες για τον αγώνα

Όπως σημειώνεται: «Οι διοργανωτές θέλουν να καθιερώσουν τον μαραθώνιο  ανάμεσα στους κορυφαίους της χώρας και αντάξιο του ονόματος που τιμά. Σε αυτή την πρώτη χρονιά υπήρχαν οκτώ σταθμοί τροφοδοσίας, ένας κάθε πέντε χλμ. με νερό, μπανάνες, ισοτονικά, ενεργειακά ποτά, τζελ, τοστ ολικής με μέλι και ταχίνι, τοστ με γαλοπούλα και κασέρι, ενδιάμεσα, βρύσες με πόσιμο νερό. Επιπλέον τέσσερα σημεία τσεκ πόιντ και τρεις σταθμοί καταγραφής, ενδιάμεσου χρόνου στο 8οχλμ στο 19οχλμ και 24οχλμ., αντίστοιχα.

Δρόμος Τσίπουρου

Υπήρχε χιλιομετρική σηματοδότηση με μεταλλικές πινακίδες  20 επί 15 σε πασαλάκια κάθε πέντε χλμ. και στα τελευταία 5χλμ σε κάθε 1000 μέτρα. Επίσης 100 μεταλλικές  πινακίδες με βέλη κατεύθυνσης, δεξιά, αριστερά, ευθεία, που μπαίνουν σε μόνιμη βάση. Σήμανση με πορτοκαλί μπογιά σε δρόμους και σε κορμούς δένδρων, και κορδέλες έργου, όπου κρίναμε απαραίτητο, έως να αντικατασταθούν με πινακίδες. Επίσης υπήρξε μακαρονοφαγία, παραλαβή πακέτου και ενημέρωση για την διαδρομή, την παραμονή και πρόχειρο γεύμα σε όλους τους αθλητές με τον τερματισμό.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και μοναδική, περιλαμβάνοντας όλα τα τερέν, για να ικανοποιήσει  πλήρως τους περισσότερους από εσάς.

Σας περιμένουμε στην επόμενη έκδοση του αγώνα μας και υποσχόμαστε να σας μείνει αξέχαστος!


 
 

Υ.Γ. Η διαδρομή είναι διαθέσιμη για τρέξιμο περπάτημα όλο το χρόνο, ολόκληρη ή και σε τμήματα»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα