fbpx

18ος Μινωικός Άθλος μεταφέρθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

iRun

Η οργανωτική επιτροπή των Συλλόγων Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος αποφάσισαν την μεταφορά του 18ου Μινωικού Άθλου αγώνα 70χλμ για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 λόγω της καραντίνας. Το χρονικό όριο του αγώνα θα είναι μόνο για φέτος 8 ώρες.

Η διαδρομή Φαιστός – Κνωσός ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ. στην διαδρομή Κνωσός – Φαιστός – Κνωσός (δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα).
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω, τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα. Ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.

Ο Αγώνας υποστηρίζεται από τους Δήμους Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί -εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες- την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
07:30 Συνάντηση αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.
ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 8 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 5 ώρες

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 70χλμ

Μπορούν να τρέξουν όσοι επιθυμούν οποιανδήποτε τμήμα της διαδρομής του αγώνα ως τον Γιόφυρο και εκτός το κομμάτι της πόλης του Ηρακλείου η συμμετοχή σε αυτό είναι 10 ευρώ με αναμνηστική μπλούζα, αλλά ο κάθε συμμετέχοντας σε τμήμα της διαδρομής πρέπει να έχει δικό του συνοδό με αυτοκίνητο για την μεταφορά του.

  • ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ φέτος δεν θα γίνει λόγω του covid-19

ΕΠΑΘΛΑ

Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.
οι συμμετοχές ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Απαραίτητα μέτρα για τον cocid-19

Ως γνωστόν ο18ος άθλος στα χνάρια του Μίνωα θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης. Λόγο των πρωτοκόλλων υγείας για τον COVID-19 ο αγώνας θα τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των αθλητών και συνοδών. Για τον λόγο αυτό οι συμμετοχές θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και οι πρώτοι 30 αθλητές και 30 ποδηλάτες θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (οι συμμετοχές κλείνουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου).

Με την παρουσία των αθλητών στην εκδήλωση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την αίτηση υγείας για τον COVID-19. Επίσης θα γίνει θερμομέτρηση σε όλους τους αθλητές-συνοδούς.

Οι αθλητές πριν τον αγώνα κατά την μεταφορά τους στην Φαιστό με πούλμαν θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθώς επίσης μετά τον τερματισμό τους


 
 

Επίσης μάσκα θα φορούν όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΑΙΣΤΟ θα γίνει το πρωί στις 20 Δεκεμβρίου από την πλατεία 18 Άγγλων στην παραλιακή Λεωφόρο (είσοδος του φρουρίου Κούλες) στις 05:45 προσφορά της CRETAN HOLIDEYS

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 χλμ.

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 χλμ: στο 7οχλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) -26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά-42χλμ(τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

Δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλητών που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.
Η συμμετοχή σε μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον 18ο Μινωικό άθλο να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων. Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο αποδείχνεται με την δήλωση συμμετοχής τους.

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα του Μινωικού Άθλου 40 ευρώ, απλή συμμετοχή για τμήμα της διαδρομής 10 ευρώ, ποδηλατοβόλτα 15 ευρώ . Υπάρχει τραπεζικός Λογαριασμός στην τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 6370-010836-496 και IVAN GR74 0171 3700 0063 7001 0836 496 για την καταβολή του ποσού συμμετοχής σας και με την απόδειξη της κατάθεσης την παραμονή του αγώνα θα γίνεται παραλαβή του αριθμού του αγώνα ο κάθε αθλητής-ποδηλάτης θα παραλαμβάνει αναμνηστική δώρα, τεχνική μπλούζα, ενώ στον τερματισμό του θα λαμβάνει και το μετάλλιο για την συμμετοχή του.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ & ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αναμνηστικών και των αριθμών συμμετοχής για αθλητές & ποδηλάτες θα δοθούν μόνο το Σάββατο 19-12 από 10:00 ως 14:00 στην Πύλη Ιησού οδοί Έβανς και Ν. Πλαστήρα γωνία στην περιοχή Όαση τηλ. 2810344774.

Δημοφιλη Αρθρα