fbpx

2ος Μαινάλειος Δρόμος με σπριντ Κανελλόπουλου-Σκούταρη για την νίκη

iRun

Στα τελευταία μέτρα κρίθηκε η πρωτιά στον 2ο Μαινάλειο δρόμο, τον αγώνα των 14χλμ. επί της δύσκολης κυκλικής διαδρομής στο οροπέδιο των Αραχαμιτών στα 700μ. υψόμετρο. Δυο συνομήλικοι ο Γιάννης Κανελλόπουλος των «Ικαρος» Runners και ο Νίκος Σκούταρης του ΣΔ Βόλου κινήθηκαν σε όλο το μήκος σχεδόν βήμα-βήμα παρά τις επιθέσεις του καθενός και τελικά επιδόθηκαν σε ένα σπριντ που σπάνια συμβαίνει σε αγώνες της δρομικής κοινότητας. Τελικά υπερίσχυσε ο Κανελλόπουλος με μόλις δύο δεύτερα ως πλεονέκτημα (55:58 έναντι 56:00 του Σκούταρη). Ο Γιάννης Λουκάς του ΑΠΣ «Απόλλων» συμπλήρωσε την τριάδα σε χρόνο 59:27.

• Επιμέλεια: Ηρακλής Αθανασόπουλος

> Η στιγμή του τερματισμού του Γιάννη Κανελλόπουλου και λίγο πιο πίσω ο Νίκος Σκούταρης

Στις γυναίκες τηρήθηκαν οι αποστάσεις… ασφαλείας. Νικήτρια η 48χρονη Μαρία Χαραλαμποπούλου του ΣΔΥ Τρίπολης με 1:04:51 και ακολούθησαν 2η η Εύη Ρόδη του ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς» με 1:22:03 και 3η η Νίκη Παναγούλια του συλλόγου «Αρκάδες δρομείς» με 1:23:38.

Νικητές ηλικιακών κατηγοριών: Μ18 ο Χαρίλαος Ζαρκινός 1:03:56, Μ40 ο Νίκος Δρούτσας ΑΠΣ «Απόλλων» 1:00:06, Μ+60 ο Χαράλαμπος Στεφανόπουλος ΑΠΣ «Απόλλων» 1:04:51, F18 η Αγγελική Χατζούδη «Ξωτικά» 1:26:12 και F+40 η Αντωνία Κολοβού «Σπαρτιάτες» runners 1:24:42.

Αγωνίστηκε ο Φινλανδός Bjorn Forsen, καθηγητής αρχαιολογίας και δ/ντής της ανασκαφής του Ιερού της Λυκοάτιδας Αρτέμιδας. Τερμάτισαν συνολικά 110 δρομείς από την Αθήνα και την Πελοπόννησο, 89 άνδρες και 21 γυναίκες. Την πολυπληθέστερη αποστολή παρουσίασε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας με 15 δρομείς και επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Βύρλα. Ακολούθησε ο ΑΠΣ «Αθηναίοι δρομείς» με 12 συμμετοχές. Εμφανίστηκαν νέοι σύλλογοι με τουλάχιστον ένα δρομέα, όπως «Οι τρελές από το Ασπρονήσι», οι «Δρομείς Γαιδουροκυλίστρας» κ.ά.

 


 
 

Το σημείο εκκίνησης/τερματισμού ορίστηκε μπροστά στο προσκύνημα της Μεταμόρφωσης Σωτήρος, ένα υπέροχο χώρο όπου συνδυάζεται η λατρεία με την αναψυχή νότια και ολίγον έξω από τους Αραχαμίτες. Οι δρομείς κινήθηκαν στο οροπέδιο/κοιλάδα του Ελισώνα επί της επαρχιακής οδού προς Ασέα, Αθήναιο, Κεραστάρι και Αραχαμίτες σε καταπράσινο τοπίο εντός δάσους από μηλιές, καστανιές, βελανιδιές, καρυδιές, κοκ.

Την επιμέλεια της οργάνωσης ανέλαβαν οι σύλλογοι των Αραχαμιτιωτών «Η  Μεταμόρφωση του Σωτήρος», των Φιλοπροόδων Ασέας, των Ασεατών Αθήνας, ο Σύνδεσμος Αραχαμιτιωτών Αθήνας με την αρωγή των Απανταχού Αθηναιατών και του Suomen Institutti, δηλαδή της Αρχαιολογικής σχολής της Φινλανδίας στην Αθήνα. Παραδειγμάτισαν και έδειξαν τον τρόπο… Συνδύασαν την πληρότητα σε παροχές με την πρέπουσα λιτότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Αρκαδίτες.

Το γενικό πρόσταγμα είχε ο Νίκος Κοτσίρος με τη βοήθεια της Μαρίας Φράγκου, κ.α. Την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου εκκίνησης/τερματισμού φρόντισε ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, καθηγητής ΣΕΦΑΑ και πρωταθλητής του παρελθόντος. Επίσης προσέφερε την ηλεκτρονική χρονομέτρηση (fitwaytiming). Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός, ο περιφερειακός σύμβουλος Ευάγγελος Γιαννακούρας κ.ά.

Ο κος Τζιούμης δήλωσε: «Από το χωριό Αραχαμίτες, εκπέμπουμε, για άλλη μία φορά, τη στήριξή μας σε όλα τα χωριά του Δήμου Τρίπολης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε δράση που δίνει ζωή στις τοπικές μας κοινότητες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συλλόγους της περιοχής για τη διοργάνωση του αγώνα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά». Ο δήμος προσέφερε την αιγίδα του και Χορηγός επικοινωνίας ανέλαβε το δημοτικό ραδιόφωνο, το drt915.

 

Δημοφιλη Αρθρα