fbpx

Ανακύκλωση συσκευών στον 7ο Αγώνα Πεδίου Αρεως – «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στον χώρο του αγάλματος της Αθηνάς

Newsroom
Αγώνας Πεδίου Αρεως

Η διοργάνωση του 7ου Αγώνα Πεδίου Αρεως – «Στις Γειτονιές της Αθήνας», σε συνεργασία με την Free Recycle, θα συγκεντρώσει παλιές ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση.

Οποιος έχει παλιά συσκευή για ανακύκλωση, παράκληση να την προσκομίσει στο χώρο του αγάλματος της Αθηνάς στο Πεδίο του Αρεως, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 από τις 07:45 ως τις 10:30.

Πεδίον Αρεως Στις Γειτονιές της Αθήνας

Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου Πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ».

 

Αγώνας 10 χλμ.

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά προς την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ – ΣΙΚΙΝΟΥ – ΤΕΝΕΔΟΥ – ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ – ΣΥΡΟΥ – ΚΥΨΕΛΗΣ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ – ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΜΦΕΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ – ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ – ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΕΜΙΟΥ – ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ – ΒΑΡΒΑΚΗ – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Χρονικό όριο αγώνα 1 ώρα & 40 λεπτά. Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι δρομείς θα τρέχουν υποχρεωτικά στο πεζοδρόμιο και με δική τους ευθύνη.

 

Αγώνας των 5 χλμ.

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά προς την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή στη ΒΑΡΒΑΚΗ – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

 

Παιδικός Αγώνας 1300 μ.

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς-Αγ Χαράλαμπος-Ταξιάρχες-Άγαλμα Αθηνάς1300 μέτρα (παιδικός) ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς-Αγ Χαράλαμπος-Ταξιάρχες-Άγαλμα Αθηνάς

Όσον αφορά την τροφοδοσία, στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο τραπέζι με νερά (κοινό με τα 10 χλμ) στην συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη (2,9 χλμ). Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσα τραπέζια με νερά. Ένα Ιωάννου Δροσοπούλου και Λέλας Καραγιάννη (3,2 χλμ) και ένα Ευελπίδων και Μουστοξύδη (κοινό με τα 5 χλμ, στα 6,3 χλμ).

 

Βραβεία

Κύπελλα θα δοθούν στους τρείς πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες των αγώνων 5 & 10 χιλιομέτρων. Ειδικά για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα υπάρχουν οι παρακάτω βραβεύσεις στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών & γυναικών:

Εως 29 ετών
30-39 ετών
40-49 ετών
50-59 ετών
60-69 ετών
70+ ετών

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, προσφορά της Εταιρείας INSTACAR.

 


 
 

Παραλαβή αριθμών συμμετοχής

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής και του t-shirt θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 μέσα στο Πεδίου του Αρεως, στην περιοχή όπου είναι το άγαλμα της Αθηνάς, και ώρα 10:00-17:00.

Προσοχή: Την Κυριακή δεν θα γίνεται διανομή αριθμών συμμετοχής.

 

Το πρόγραμμα του αγώνα

08:45 10 χλμ.
09:00 1,3 χλμ.
09:15 5 χλμ.

Μετά τον τερματισμό, μαζί με το μετάλλιο θα χορηγείται ατομική τσάντα με προϊόντα, προσφορά των χορηγών του αγώνα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει πολυπληθής ομάδα εθελοντών για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των αθλητών. Στον αγώνα θα υπάρχει υδροδοσία από τη Εταιρεία Υδροδοσίας ΒΙΚΟΣ. Ιατρική επίβλεψη από την Ιατρό Αγγελική Προβιά.

Μεταξύ των Φορέων που συνδράμουν στην εν λόγω Εκδήλωση είναι η ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία Αττικής η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας για την ασφάλεια των αθλητών στους δρόμους όπου περνά ο Αγώνας, ο Δήμος Αθηναίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ομάδα διασωστών Σαμαρειτών και πολλοί εθελοντές, η ψυχή κάθε διοργάνωσης των Αθηναίων Δρομέων.

Το Πάρκο του Πεδίου Aρεως είναι ένα, πραγματικό, φυσικό στολίδι για την πόλη της Αθήνας και με τις Εκδηλώσεις του Α.Π.Σ. Αθηναίοι Δρομείς παίρνει πνοή που την προσφέρει απλόχερα σ’ όλους!

Πεδίον Αρεως Στις Γειτονιές της Αθήνας

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ
Περιφέρεια Αττικής

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Της Ελληνικής Αστυνομίας
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
Της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT
Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΟΠΑΝΔΑ
Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων
ΕΚΑΒ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ZOTEN
FREE RECYCLE
FOTO TREXOUME

ΧΟΡΗΓΟΙ
ΒΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ
INSTA CAR
TOTTIS-BINGO
DOLE
YAMAS
ELPEN
ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΕΤΣΗ
MB WINES
OUTRUN
Ψητοπωλείο «Ο Γιώργος»

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
iRun
RUNNINGNEWS
ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8
Skywalker
RUN247
ΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Η οργανωτική επιτροπή

 

 

Δημοφιλη Αρθρα