fbpx

«Βόμβα» Παπαχρήστου: Σταματάει την προπονητική λόγω απαξίωσης!

iRun

Τάραξε τα νερά του κλασικού αθλητισμού η απόφαση του σπουδαίου πρωταθλητή και προπονητή, Χρήστου Παπαχρήστου, που ανακοίνωσε σήμερα 1η Οκτώβρη ότι εγκαταλείπει την προπονητική υψηλού αθλητισμού, όπως αναφέρει, και βάζει «τίτλους τέλους» σε μια διαδρομή 45 ολόκληρων ετών…

Αναλυτικά η ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, όπου αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή:

«Καλό μήνα φίλοι μου με υγεία σε όλους σας!

Μετά από 45 χρόνια υψηλού αθλητισμού… τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής αποφάσισα να εγκαταλείψω την προπονητική του υψηλού αθλητισμού!

Οι λόγοι πολλοί… ο βασικότερος όμως είναι η απαξίωση των πρωταθλητών και προπονητών που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και δεν μπορώ να κοροϊδεύω τους αθλητές και τον εαυτό μου ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό χωρίς την στήριξη της ομοσπονδίας που υπήρχε παλιά!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που πέρασαν από τα χέρια μου και δουλέψαμε σκληρά… κρατάω μόνο τις καλές αναμνήσεις και καμία κακία αν κάποιος με στεναχώρησε… εξάλλου όλοι κάνουμε λάθη… και ζητάω συγνώμη αν κάποιον στεναχώρησα…

Το άγχος που είχα και συνέχιζα να γυμνάζω… σε ποιον προπονητή θα πάνε οι αθλητές μου… που να αγαπάει και να είναι γνώστης της προπονητικής… μου έφυγε με την απόφαση του Κώστα Νακόπουλου (πρωταθλητής Ελλάδος στα 800-1500μ. κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ κλειστού στίβου στα 800μ με 1.48.64, καθηγητή φυσικής αγωγής να ασχοληθεί με την προπονητική).


 
 

Προς το παρόν θα συνεχίσω να γυμνάζω τον Κώστα Γκελαούζο… πρωταθλητή Ελλάδος στον Μαραθώνιο, λόγω του ότι δεν τέλειωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του!»

Μετά την ανακοίνωση “βόμβα” του προπονητή της η Αναστασία Μαρινάκου δήλωσε με τη σειρά της: «Σήμερα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο που εκτός από προπονητής μου ήταν και δεύτερος πατέρας μου, με στήριξε σε όλα μου τα βήματα από 17 χρονών κοριτσάκι μέχρι και σήμερα σε επιτυχίες και αποτυχίες εντός και εκτός αθλητισμού. Κατάφεραμε μαζί να πετύχουμε 6 πανελλήνια ρεκόρ, 1 συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, 3 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μια 4η θέση στην Ευρώπη και πολλά άλλα… αμέτρητα συναισθήματα και αξέχαστες αναμνήσεις. Σας ευχαριστώ για όσα μου προσφέρατε και για όσα έμαθα από εσάς. Σας αγαπώ!».

Η Μαρινάκου και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου που γυμνάζονταν με τον Χρήστο Παπαχρήστου θα συνεχίσουν υπό τις προπονητικές οδηγίες του άμεσου συνεργάτη του, Κώστα Νακόπουλου, ενώ απομένει σε εκκρεμότητα ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος μετακομίζει σύντομα στη Θεσσαλονίκη.

 


O Χρήστος Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1959 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου και τελείωσε το λύκειο το 1976. Την ίδια χρονιά πέρασε στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής Αθηνών (Ε.Α.Σ.Α.), 4ετούς φοιτήσεως από όπου και αποφοίτησε το 1980 με ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό.
Ως αθλητής δρόμων από το 1972 έως το 1988 υπήρξε πολλάκις πρωταθλητής Ελλάδος από τα 800μ. έως τον Μαραθώνιο, βαλκανιονίκης το 1989 στις Σέρρες, κάτοχος Πανελληνίων (για 18 χρόνια σε 1500μ., 3000μ.) και Βαλκανικών ρεκόρ και με πολλές συμμετοχές και επιτυχίες σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.
Από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ήταν η 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου του 1987 (Σεούλ), 6η θέση στα 3000μ. στους Πανευρωπαικούς του 1983 (Βουδαπέστη).

Το 1987 ξεκίνησε προπονητικά στον Πανελλήνιο Γ.Σ. και από το 1995 ήταν Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Μεταξύ των διακριθέντων αθλητών του, ήταν οι Στρουμπάκος, Γιαννέλης, Πρωτόπαππα, Φιλάνδρα, Κοίνη.

 

Δημοφιλη Αρθρα