fbpx

Ανανεώθηκαν οι διαδρομές του Farmakas Mountain Running (4 Ιουνίου 2023)

Newsroom
Φαρμακάς

Ανανεώθηκαν οι διαδρομές επί του όρους των βοτάνων, δηλαδή του Φαρμακά που χωρίζει τη Ζήρεια από το Αρτεμίσιο.

Προορισμός: Πλατάνι Αργολίδας επί του Φαρμακά με τις επτά κορυφές – Αγώνες ορεινού τρεξίματος 19 χλμ., 6 χλμ. και 1500μ παιδιών εντός του χωριού.

Προστέθηκαν νέα μονοπάτια, τα οποία αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος της ορεινής περιοχής, κατάφυτης από έλατα, και επιβάλλουν… προκλήσεις στους δρομείς του Farmakas Mountain Running της 4ης Ιουνίου 2023.

Το κοινό σημείο εκκίνησης / τερματισμού παραμένει επί της πλατείας του χωριού Πλατάνι (υψόμετρο 473) του δήμου Αργους – Μυκηνών.

Γενναία… ανανέωση επιβλήθηκε στον «μεγάλο» αγώνα. Το συνολικό μήκος του ανέρχεται πλέον στα 18850μ.

Οι οργανωτές, στελέχη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Πλατανιωτών Αργολίδας, φρόντισαν ώστε η διαδρομή να διαβαίνει από ιστορικά κομβικά σημεία.

Ξεχωρίζουν το Χάνι του Βασιλήδημου, χώρος ανάπαυσης των ταξιδιωτών από την Αρκαδία προς την πεδινή Βόχα, η Αρχαία οδός Κορίνθου –  Κλεωνών – Νεμέας – Πλατανίου – Σκοτεινής, με κατάληξη τον «πολύμηλο» Ορχομενό, τα απομεινάρια του Αδριάνειου Υδραγωγείου, «μέσου» μεταφοράς νερού από τη λίμνη Στυμφαλία στην Αρχαία Κόρινθο, τα λημέρια των αρχιληστών Λαφαζάνη –  Κίτσιου – Δαρδάνη, τα μονοπάτια προσπέλασης των περιβόητων ανταρτών Κουβελάκη ή καπετάν Φαρμακά και Βαζαίου, κοκ.

Βέβαια, οι δρομείς προσεγγίζουν ιερά σημεία όπως το εκκλησάκι της Αγίας Αννας και η βυζαντινή μονή της Παναγίας (ίδρυση 1246).

Αντιμετωπίζουν συνολική ανάβαση 984μ. έως το υψηλότερο σημείο της διαδρομής επί μιας από τις επτά κορυφές του όρους. Εκεί, στο υψόμετρο των 1372μ., η θέα προς μεγάλο τμήμα της Αργολιδο – Κορινθίας είναι εκπληκτική!

Περιορισμένες παρεμβάσεις δέχθηκε η «μικρή» διαδρομή των 6 χλμ.. Κινείται σε χαμηλότερο υψόμετρο. Συνολική ανάβαση 220μ. Εντός του οικισμού εξελίσσεται η διαδρομή των 1500μ, του αγώνα των παιδιών.

zagori

Το πρόγραμμα

– Εκκίνηση 19 χλμ. – Ωρα 09:00  επί της πλατείας του χωριού με χρονικό όριο τις 4ω00

– Εκκίνηση 6 χλμ. – Ωρα 10:00 επί της πλατείας με χρονικό όριο τα 90 λεπτά

– Εκκίνηση 1500μ – Ωρα 11:00 επί της πλατείας

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Κόστος εγγραφής

19 χλμ.: 15€

6 χλμ.: 8€

1500μ.: Δωρεάν


 
 

 

Παροχές

– ψηφιακή χρονομέτρηση

– αριθμός δρομέα

– μετάλλιο

– υπηρεσίες τροφοδοσίας

– υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ ολη τη διάρκεια του αγώνα

– άμεση αποστολή e-maίl σε κάθε έναν δρομέα με την επίδοσή του, αρκεί να έχουν δηλώσει τα emaίl τους στη φόρμα εγγραφής

– συμμετοχή στο παραδοσιακό γεύμα που θα ακολουθήσει με το πέρας των αγώνων κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών στην πλατεία του χωριού.

 

Το δρομικό γεγονός πραγματοποιείται εντός του πλαισίου της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (5 Ιουνίου).

Στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προβολή του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος του όρους των βοτάνων, δηλαδή του Φαρμακά, στην ανάδειξη της προσπάθειας ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στην περιοχή, των τοπικών προϊόντων και του πνεύματος φιλοξενίας που διακρίνει τα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Συνδιοργανωτές ανέλαβαν η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός με την Κοινωφελή Επιχείρηση δήμου ΑργουςΜυκηνών και τη συνεργασία της Freeland Adventure Camp εκ Χιλιομοδίου.

Τεχνική υποστήριξη παρέχουν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και ο ΣΔ Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες».

Σας προσκαλούν να προσέλθετε ώστε να ενισχύσετε τη Γιορτή του χωριού, να απολαύσετε το σπάνιο φυσικό τοπίο, το καθαρό οξυγόνο υψομέτρου, το όλο θεραπευτικό κλίμα του Φαρμακά, τα αρώματα της χλωρίδας και κυρίως των βοτάνων του, τη φιλοξενία των ντόπιων, κοκ. Πρόσβαση μέσω Νεμέας και Αηδονιών.

Αλλες πληροφορίες: https://m.facebook.com/profile.php?id=100091286397094

 

Διαβάστε ακόμα:

Κλείνουν στις 7 Ιουνίου οι εγγραφές για το Paros Way (17-18 Ιουνίου 2023)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Μόνοι μας πρέπει να βρίσκουμε κίνητρο» (vid)

5ο Αρτα Night Run (1 Ιουλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα