fbpx

V for Valeria: Το μεγάλο αγωνιστικό «ταξίδι» του Σπύρου Ροή για τη Βαλέρια

Ο έμπειρος τριαθλητής και προπονητής του Saronic Triathlon Club θα κολυμπήσει 26 χιλιόμετρα για τη Βαλέρια Βάνι

Newsroom
Σπύρος Ροής V for Valeria

Ο Σπύρος Ροής ξεκινάει μια σειρά αγώνων μεγάλων αποστάσεων για έναν σπουδαίο σκοπό: «V for Valeria». Μια υπερπροσπάθεια που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2025.

Επειτα από τον Διάπλου του Σαρωνικού Κόλπου (2016) και τον Υπερμαραθώνιο της Σαχάρα (MDS 2019), τα οποία έγιναν και τα δύο για την ευαισθητοποίηση και στήριξη των παιδιών με καρκίνο, ο Σπύρος Ροής θα κολυμπήσει 26 χιλιόμετρα, στον 54ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου (Σάββατο 27 Ιουλίου 2024), για τη Βαλέρια Βάνι.

Οσοι είναι από τον Πόρο γνωρίζουν ήδη τη Βαλέρια, την οικογένειά της, το πρόβλημα υγείας της, αλλά και τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και την πίστη που έχουν δείξει όλοι τους τα τελευταία 2 χρόνια.

Η Βαλέρια δεν έχει σταματήσει στιγμή να αγωνίζεται με απαράμιλλο θάρρος και δικαιούται όσα θα έπρεπε να είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά – πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στο παιχνίδι. Το πρόβλημα υγείας της όμως, της βάζει καθημερινά πολλά εμπόδια και το κόστος, ώστε αυτά να ξεπεραστούν, είναι τεράστιο.

Η Βαλέρια χρειάζεται από όλους μας έμπρακτη στήριξη και μια τεράστια αγκαλιά και σίγουρα όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά της.

Βαλέρια Βάνι

Ακολουθεί το μήνυμα του πατέρα της Βαλέρια, Ματέο, που εξηγεί ακριβώς την κατάσταση υγείας (διαθέσιμες υπάρχουν και όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις), καθώς και οι τρόποι που μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει.

Η προετοιμασία του Σπύρου έχει ξεκινήσει, και θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες του αγώνα και όλου του «ταξιδιού» του με αρχικό στόχο τον διάπλου του Τορωναίου. Είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.


Αλήθεια, τί είναι ο Διάπλους του Τορωναίου; Ο ένδοξος κολυμβητικός αγώνας…


V for Valeria Σπύρος Ροής

«Γεια σε όλους, είμαι ο πατέρας της Valeria. Από τον Μάιο του 2022 η κόρη μου παλεύει με οστεοσάρκωμα στο γόνατο στο νοσοκομείο S. Orsola της Μπολόνια. Μετά από 6 κύκλους επικουρικής χημειοθεραπείας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και εμφύτευση πλήρους προθέματος. Δυστυχώς η επέμβαση δεν ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι της πάνω από το γόνατο, όπως μπορείτε να διαβάσετε από το ιατρικό αρχείο που επισυνάπτεται στην πρώτη ενημέρωση [link]. 

Είναι καλά τώρα, τελείωσε τη χημειοθεραπεία τον Ιούνιο του 2023 και έκτοτε οργανώνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να της παρέχουμε προηγμένα τεχνολογικά προσθετικά μέλη.


 
 

Η Valeria χρειάζεται 3 προσθετικά που πρέπει να ανανεώνονται μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της, για περπάτημα, αθλητισμό και προσωπική υγιεινή. Το υγειονομικό σύστημα καλύπτει το βασικό μοντέλο βοηθώντας μας, αλλά όχι τα προηγμένα προσθετικά που θα της επιτρέπουν να αθλείται. 

Δεδομένου ότι η Valeria είναι ένα κορίτσι 9 ετών, τα προσθετικά μέλη πρέπει να ανανεώνονται καθώς αναπτύσσεται, με πολύ υψηλό κόστος, το οποίο το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, μετά από διάφορες επισκέψεις, υπολόγισε σε δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ [η έκθεση που συντάχθηκε από το Πανεπιστήμιο Sapienza].
Ευχαριστούμε κάθε βοήθεια που θα βοηθήσει στην υποστήριξη της Valeria.

Ευχαριστώ, Ματέο Βάνι».

Δωρεά: https://gofund.me/20cec7d9

Εθνική Τράπεζα: IBAN: GR5701104470000044761351103. BENEFICIARY: MATTEO VANNI

 

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Ροή

Ο Σπύρος είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου για την θερμορύθμιση του σώματος κατά την διάρκεια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Είναι ο ιδρυτής και προπονητής του Συλλόγου Saronic Triathlon Club που εδρεύει στον Πόρο, ως μια πρότυπη ακαδημία κολύμβησης για την προετοιμσία αθλητών σε αγώνες τριάθλου και κολύβησης ανοικτής θαλάσσης. Ο Σπύρος είναι κολυμβητής μαραθώνιας κολύμβησης με επιτυχημένους διάπλους του Ευβοϊκού (2015, 15 χλμ.), Σαρωνικού (2016, 80 χλμ.), Τορωναίου κόλπου (2016, 26 χλμ.), Μεσσηνιακού (2017, 30 χλμ.) καθώς και με πολλές συμμετοχές σε αγώνες τριάθλου και μαραθωνίους. Πάνω απ΄ όλα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος υψηλής ενσυναίσθησης και ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο (σ.σ.).

 

 

Δημοφιλη Αρθρα