fbpx

Η δραστήρια ομάδα του Κάσσιου Δία στα νέα μονοπάτια της Κασσιόπης

Newsroom
Κάσσιος Δίας

Ο Δρόμος Κάσσιου Δία είναι ένας ορεινός αγώνας που ξεκινά από το ιστορικό λιμάνι της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, με δύο βασικές διαδρομές 35χλμ. (+2100μ.) και 19χλμ. (+900μ.) που περνούν αρχικά μέσα από τις γραφικές γειτονιές με επίκεντρο το εγκαταλελειμμένο πλέον κεφαλοχώρι των Παλιών Σινιών και συνεχίζουν σε τεχνικά μονοπάτια και παλιούς δασικούς δρόμους της περιοχής.

Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μέσω του μεγάλου αγώνα, την εντυπωσιακή θέα που προσφέρουν οι δύο ψηλότερες κορυφές της Κέρκυρας, το όρος Παντοκράτορα και η Βίγλα.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τερέν στις δύο διαδρομές είναι ότι μέρος τους περνάει δίπλα από την ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη (περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους) χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Η πυκνή βλάστηση, οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.

Οι δράσεις της ομάδας του Κάσσιου Δία

Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας η ομάδα του Κάσσιου δεν έμεινε αδρανής και έτσι θα συνεχίσει και φέτος. Η ομάδα καθαρίζει τα μονοπάτια και σηματοδοτεί νέες διαδρομές, όπως κάνει παραδοσιακά κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας μια καινούρια διαδρομή της πανέμορφης περιοχής.


 
 

Έτσι, λοιπόν, μαζί με την κοπή της φετινής πρωτοχρονιάτικης πίτας τους ολοκλήρωσαν μια πανέμορφη και ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για την περιοχή τους κυκλική διαδρομή 11,5 χλμ. που θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη, επιπέδου αγώνα, όπου θα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει με κωδικό 6 να την περπατήσει ή να την τρέξει.

Η κυκλική πορεία θα ξεκινάει από την Κασσιόπη θα έχει θετική υψομετρική διαφορά 780 μέτρα και το ποσοστό μονοπατιού αγγίζει το 90% (9.700 μ.) τα 6 χλμ. από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά ολοκληρωμένα και συνδεμένα μεταξύ τους.

Η επιλογή της διαδρομής έγινε έτσι ώστε να περιλαμβάνει φυσικές ομορφιές και ιστορικά στοιχεία της περιοχής όπως το σπήλαιο των Λουτσών από την καινούρια ανατολική είσοδο, την υπέροχη θέα από την κορυφή Μεταγώνα (680 μ.) και τους παραδοσιακούς οικισμούς Ποδολάκο και Αη Γιώργη.

Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι και το μονοπάτι που πριν την διάνοιξη του οδικού δικτύου συνέδεε τον οικισμό Αη Γιώργη με την Κασσιόπη, απόστασης 1 χλμ. το οποίο σε πολλά σημεία διατηρεί ακόμα το λιθόστρωτο χαραχτήρα του παρά το πέρασμα αρκετών δεκαετιών εγκατάλειψης.

• Η ομάδα του Κάσσιου Δία ενημερώνει τους φίλους της ότι από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού και σηματοδότησης έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου θα μπορεί ο καθένας να μπει και να ολοκληρώσει την διαδρομή και να συμμετάσχει σε κλήρωση (αντί φλουριού) ενός ρολογιού SUUNTO SPARTAN TRAINER αξίας 350 ευρώ, στέλνοντας στη σελίδα τους στο Facebook Κάσσιος Δίας, δυο φωτογραφίες από προεπιλεγμένα σημεία της διαδρομής ή το segment που θα δημιουργηθεί στην εφαρμογή STRAVA.

  • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή όπως χάρτες, υψομετρικά, τεχνικές δυσκολίες, πλήρες περιγραφή θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στα δίκτυα του Κάσσιου Δία και στα νέα της ιστοσελίδας τους https://kassiosdias.gr

Δημοφιλη Αρθρα