fbpx

Καρνάζης – iFIT: Μια συνεργασία αιχμής βάζει την Ελλάδα στο προσκήνιο της κορυφαίας διαδραστικής πλατφόρμας fitness [pics]

Καρνάζης - iFIT - Dean Karnazes

Από τον Ιούλιο στα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, μέχρι τον Οκτώβριο στη “σκληρή” αλλά μαγευτική Μεσσηνία, παρακολουθήσαμε με αμείωτο ενδιαφέρον τον εμβληματικό Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο, Κωνσταντίνο Καρνάζη, να τρέχει σε πανέμορφα μέρη της χώρας μας, και παράλληλα, ένα πολυμελές συνεργείο της αμερικανικής iFIT να τον ακολουθεί και να τον κινηματογραφεί…

Οι πληροφορίες ελάχιστες για τους περισσότερους, ενώ η περιέργεια “φούντωνε” με την εξής παρατήρηση: σε αρκετές από τις φωτογραφίες που δημοσίευε κατά καιρούς ο ίδιος, ένα σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα σήμα, αυτό του iFIT, διακρινόταν στα ρούχα που φορούσε. Νέος χορηγός του διάσημου υπερμαραθωνοδρόμου και συγγραφέα; Αναρωτιώντουσαν πολλοί, με τα διάφορα σενάρια να παίρνουν φωτιά…

Καρνάζης Ζαγόρι iFIT

Από τα μονοπάτια του Ζαγορίου τον είδαμε μετά στα Γιάννενα, όπου επέλεξε να τρέξει και στο 10άρι του Γύρου Λίμνης. Το κινηματογραφικό συνεργείο κοντά του, με τον Καρνάζη να τρέχει σε προπονητικό ρυθμό και να τερματίζει χαμογελαστός και ευδιάθετος με όλους τους υπόλοιπους δρομείς.

Καρνάζης Ioannina Lake Run

 

Από τα ηπειρωτικά στα νησιά, με την Σαντορίνη έναν ακόμα “iFIT” σταθμό του, μιας και η ξεχωριστή διαδρομή στην Καλντέρα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες του, έχοντας την εμπειρία από προηγούμενες συμμετοχές του στο Santorini Experience. Τρέχοντας αυτή τη φορά μόνος, πάνω στις γνωστές διαδρομές του αγώνα με θέα τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου, επιβεβαίωνε τότε εμφατικά: «Τι να πρωτοδιαλέξεις από την διαδρομή στην Καλντέρα; Τη θέα, την ομορφιά, την αντικειμενική δυσκολία να τρέξεις με τόσα διαφορετικά υψομετρικά; Είναι πραγματικά εκπληκτική!». Ταυτόχρονα, η ομάδα παραγωγής συνέχιζε να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όλες τις εικόνες και τις συνθήκες των πανέμορφων διαδρομών που έτρεχε ο Dean.

karnazis iFIT - Santorini

 

Στο επόμενο διάστημα, τις 10 ημέρες που συμμετείχε στο μοναδικής έμπνευσης event του “Run Messinia“, τρέχοντας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, άρχισαν εντονότερα οι σχετικές συζητήσεις με ανθρώπους του χώρου, χωρίς ακόμα να δίνει πολλές λεπτομέρειες. Άλλωστε τα έντονα βιώματα από τους 10 συνεχόμενους μαραθωνίους στο πλαίσιο του “Δρόμου προς την Ελευθερία” δεν άφηναν περιθώριο για άλλες κουβέντες. Τότε, ακριβώς, τη σκέψη του μονοπωλούσε μονάχα η πρόκληση των 420 συνολικά χιλιομέτρων, και δήλωνε σχετικά: «Το Run Messinia ήταν μια δύσκολη και επίπονη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, ενωθήκαμε όλοι μαζί όπως ακριβώς οι πρόγονοί μας και βγήκαμε νικητές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία και τη σημασία του επιτεύγματός μας».

Μεσσηνία

Ο Κωνσταντίνος Dean Karnazes κατά τη διάρκεια του Run Messinia. Οι δρομείς έτρεξαν σε μοναδικά τοπία της μεσσηνιακής γης. (credit: Angelos Zymaras)

 


 
 

Έπειτα από λίγες μόνο ημέρες, τον συναντήσαμε, ως iRun και ως δρομείς, στη διοργάνωση του 9ου Navarino Challenge, όπου ανταλλάξαμε ένα “high five” τρέχοντας μαζί του στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή του ομώνυμου ημιμαραθώνιου αγώνα, στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Στην τιμητική τελετή βραβεύσεων της προηγούμενης βραδιάς στην Costa Navarino, είχε ομολογήσει με ειλικρίνεια, (δείτε το στιγμιότυπο εδώ), ότι «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην Γη για να τρέχεις, από την Ελλάδα».

Και να σκεφτεί μόνο κανείς, ότι ο 59χρονος ultramarathonman, έχει τρέξει σχεδόν σε κάθε σημείο της Γης, και μάλιστα σε ακραίες καταστάσεις! Έχει τρέξει 50 μαραθωνίους σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ σε 50 συνεχείς ημέρες, έχει ολοκληρώσει μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο σε θερμοκρασία -25℃, αλλά και στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια με 49℃. Έχει τρέξει 563 χιλιόμετρα -κάτι παραπάνω από 13 μαραθώνιους- σε τρεις ημέρες (80 ώρες και 44 λεπτά) χωρίς ύπνο, ωθώντας το σώμα και το πνεύμα του σε αδιανόητα όρια. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο μοναδικός δρομέας που έχει βρεθεί στην 27η θέση της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων του κόσμου του περιοδικού Time!

Καρνάζης - iFIT - Dean Karnazes

Photo: Angelos Zymaras

Και μετά από όλα αυτά τα στοιχεία που συνδέουν μεταξύ τους και δικαιολογούν τη μοναδική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καρνάζη, το “πέπλο” του μυστηρίου “iFIT” διαλύθηκε, μετά τη χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Dean:

«Με ενθουσιασμό ανακοινώνω μια νέα συνεργασία με το iFIT σε μια σειρά 16 διαδραστικών προπονητικών βίντεο για τρέξιμο, σε περιοχές της Ελλάδας. Οι συγκεκριμένες προπονήσεις τρεξίματος λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αρχαίας Ολυμπίας (απ’ όπου και οι φωτογραφίες).
Σαν Έλληνας, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που θα παρουσιάσω όλη την ομορφιά και το φυσικό μεγαλείο που έχει να προσφέρει αυτή η μαγευτική χώρα, για να μην αναφέρω τη σπουδαία ιστορία της και την εκτεταμένη πολιτιστική παράδοση που είναι το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού.
Η σειρά του #greekrunningseries πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιανουαρίου 2022. Θα παρέχω κι άλλες ενημερώσεις στην πορεία, καθώς θα πλησιάζουμε σε αυτήν την ημερομηνία.
Εν τω μεταξύ, υγεία και ευεξία (health and wellness)», έγραψε ο ακούραστος και πάντα δημιουργικός Καρνάζης.

Καρνάζης - iFIT - Dean Karnazes - Angelos Zymaras

Photo: Angelos Zymaras

iFIT Greek project

Η αμερικανική iFit, για την υλοποίηση της ελληνικής σειράς στην κατηγορία των Global Workouts, χρειάστηκε ένα στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα. Έτσι, ανέθεσε την παραγωγή των καλύτερων διαδρομών τρεξίματος της Ελλάδας στην ActiveMedia Group, για να πραγματοποιήσει τα αναγκαία γυρίσματα. Με εγγύηση την ποιότητα των εκδηλώσεων αθλητικού τουρισμού που σχεδιάζει και διοργανώνει (Santorini Experience, Navarino Challenge, Run Messinia, κ.ά.) η πολυβραβευμένη εταιρεία sports marketing στην Ελλάδα, ο στόχος έγινε γρήγορα εφικτός.

Η πλατφόρμα εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης iFit, με πρωταγωνιστή και παρουσιαστή τον διάσημο Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο, θα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να μπορούν να τρέξουν στον διάδρομο γυμναστικής του σπιτιού τους, οπουδήποτε στον κόσμο, και να μεταφέρονται μέσω εικονικής πραγματικότητας στις καλύτερες διαδρομές για τρέξιμο της χώρας μας. Σε διαδρομές της Αθήνας, του Πειραιά, της Μεσσηνίας, της Αρχαίας Ολυμπίας, του Ζαγορίου, των Ιωαννίνων, της Σαντορίνης και της Ύδρας.

 

Εν κατακλείδι, κρατάμε μια φράση, την οποία αναφέρει στο τελευταίο βιβλίο του «Η Χαρά του δρομέα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά:

«Οι αγώνες τελειώνουν. Το τρέξιμο είναι παντοτινό!».

 


The iFIT Story

iFIT είναι μια κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για την φυσική κατάσταση και την υγεία, που συνδυάζει αποκλειστική διαδραστική τεχνολογία, καινοτόμο εξοπλισμό άσκησης και ένα πλούσιο πακέτο καθηλωτικών εμπειριών για τον χρήστη, αποτελώντας ό,τι πιο πρωτοποριακό έχει να προσφέρει ο κλάδος του interactive fitness.
Το συναρπαστικό περιεχόμενο της ψηφιακής πλατφόρμας iFIT, βασιζόμενο σε τεχνολογία αιχμής και 180 εκπαιδευτές παγκόσμιας κλάσης, έχει προσελκύσει συνολικά πάνω από 6,4 εκατομμύρια μέλη και 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές στις 120 συνδεδεμένες χώρες.
Τα μέλη της διαδραστικής πλατφόρμας μπορούν να επωφεληθούν προγράμματα γυμναστικής από περισσότερες από 60 κατηγορίες ζωντανής εκπαίδευσης και on demand. Βιωματικό περιεχόμενο και προγράμματα όπως τα “Global Workouts” προσφέρουν στα μέλη της κοινότητας εντυπωσιακές εικονικές εμπειρίες άσκησης, όπως trekking στο Έβερεστ με διάδρομο, κωπηλασία στον Τάμεση με κωπηλατικό μηχάνημα, ποδηλασία στους ναούς του Κιότο. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εμβληματικές εμπειρίες που προσωμοιώνει το iFIT, και η νέα σειρά του #greekrunningseries με τον σπουδαίο υπερμαραθωνοδρόμο, έρχεται σύντομα για να συμπληρώσει με τα συναρπαστικά τοπία για τρέξιμο στην Ελλάδα!

Δημοφιλη Αρθρα