fbpx

Με Σπύρο Ανδριόπουλο η κοπή πίτας των Αθηναίων Δρομέων

Newsroom
Σπύρος Ανδριόπουλος

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 την ετήσια  Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στην Αίθουσα «Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα», που, ευγενικά, παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ.

Σε μια πολύ όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα, βρέθηκαν μέλη του Συλλόγου, πολλοί φίλοι και εκπρόσωποι Συλλόγων και άλλων Πολιτειακών Φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Δημόπουλος Γεώργιος, και η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού, Γαλανοπούλου Χριστίνα.

Αθηναίοι Δρομείς

Από τον Δήμο Αθηναίων, ο Αντιδήμαρχος Εργων Αξιώτης ΒασίληςΦοίβος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη, και ο δ/ντής του Αντιδημάρχου Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου κου Χρήστου Τεντόμα, Βασίλης Λάμπρου.

Η Βουλευτής Σύριζα Α’ Αθήνας κα Αγγελική Αδαμοπούλου, και ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, Σπύρος Ανδριόπουλος.

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ο Γενικός Γραμματέας, Παύλος Λέκκας, από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας, η Πρόεδρος, κα Ελένη Μπερτσάτου, από τον Σύλλογο Απόλλων Δυτ. Αττικής, ο Πρόεδρος Σταύρος Τσιμακίδης και ο Γραμματέας Νίκος Γκόκας, από τον Σύλλογο Αγίας Παρασκευής, ο Πρόεδρος Βασίλης Τσαγκάρης, από τον Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης, ο Πρόεδρος Βλάσσης Καραβασίλης, από τον Σύλλογο Νοτίων Προαστίων Ευκλής, ο Αντιρόεδρος Χρήστος Γαλάνης, από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ευβοίας, ο Πρόεδρος Χρήστος Γκουβαΐλης και η Γραμματέας Γεωργία Σπανού, από τον Σύλλογο Δρομείς Ελπίδας, η Χαρά Λειβαδίτη, ο Διοργανωτής του ΨΑΘΑΘΛΟΝ, Τάσος Σταθόπουλος, ο τυφλός Παραολυμπιονίκης, Νίκος Τσατσακλάς.

Τέλος, από το Fototrexoume, οι φίλοι του Συλλόγου, Μαριάννα Δρατσούμη και Γιάννης Ράμμος, που φωτογράφισαν και την εκδήλωση.

Η βραδιά ήταν γεμάτη από αναμνήσεις του 2022 και πλάνα για το 2023, που αποτυπώθηκαν μέσα από φωτογραφικό υλικό αλλά και από το λόγο του Προέδρου, Βαγγέλη Λεμπέση, ο οποίος ανέπτυξε, παράλληλα, τη φιλοσοφία των Αθηναίων Δρομέων, καλώντας τους δρομείς και τους Προέδρους των Συλλόγων να συμβάλλουν με τις ενέργειές τους στον υγιή, λαϊκό μαζικό αθλητισμό και την αγαστή συνεργασία.

Αθηναίοι Δρομείς

Ομως, το σημείο που τράβηξε περισσότερο την προσοχή όλων, ήταν οι βραβεύσεις ενός σημαντικού προσώπου της Αθλητικής κοινωνίας (και όχι μόνο) ως είθισται αλλά και αθλητών του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» τίμησε, φέτος, τον διαχρονικό αθλητή Πλοίαρχο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Διοικητή του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) που πέραν των τόσων άλλων, είναι  κάτοχος, ακόμα και σήμερα, των Πανελλήνιων ρεκόρ Στίβου στα 10.000μ. των νέων και των ανδρών, στον Ημιμαραθώνιο και στον Μαραθώνιο των ανδρών, τον Σπύρο Ανδριόπουλο.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τις απονομές στην Εύη Ρόδη και τον Γιάννη Λαγό, ως η καλύτερη αθλήτρια, και ο καλύτερος αθλητή του Συλλόγου για το 2021. Πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Πίτας, οπότε η βράβευση για το 2021 έγινε αυτή τη χρονιά.

Ομοίως, στη Νικολίνα Μουαΐμη και τον Γιάννη Λαγό, ως καλύτερη αθλήτρια, και καλύτερο αθλητή του Συλλόγου για το 2022. Κατόπιν, βραβεύτηκαν οι δρομείς του Συλλόγου που τερμάτισαν πρώτη φορά Μαραθώνιο, ήτοι:

– Βαβαρίνος Νίκος

– Βλάσσης Ηλίας

– Δρακόπουλος Παναγιώτης

– Κακουλίδης Κυριάκος

– Κράιας Στέργιος

– Κουρελάς Ανδρέας

– Λυραράκη Νίνα

– Μουαΐμη Νικολίνα

– Νικολόπουλος Κώστας

– Παναγούλια Νίκη

– Τόγκας Γιάννης

Αθηναίοι Δρομείς

Εν συνεχεία, τιμήθηκαν τα μέλη που μπήκαν «με το δεξί» στις υπεραποστάσεις και τερμάτισαν σε αγώνα, πέραν του Μαραθωνίου. Πιο συγκεκριμένα,

– Αδάμος Νικόλαος

– Γάσπαρης Ευγένιος


 
 

– Γκούντος Χρήστος

– Γκούντος Θεοδόσης

– Ζήντρος Βασίλης

– Κουτρούμπα Έλενα

– Κωνσταντίνου Χριστίνα

– Μακράκη Εύη

– Χατζής Αδαμάντιος

Αθηναίοι Δρομείς

Από τον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο τιμήθηκε ο πρώτος Ελληνας και τέταρτος γενικής, ο Παύλος Κραγιόπουλος. Οι βραβεύσεις έφτασαν στο τέλος με τους εθελοντές, Dorota Suchocka και Marek Bodziony, για τη σημαντική προσφορά τους στον Σύλλογο, αλλά τονίστηκε ότι παράλληλα στο πρόσωπό τους τιμούνται όλοι οι εθελοντές που συνδράμουν στις δράσεις του Συλλόγου.

 

Οι κληρώσεις που ακολούθησαν, ολοκλήρωσαν την εορταστική εκδήλωση. Τυχεροί φίλοι και μέλη κέρδισαν:

– 1 Διανυκτέρευση (εκτός αργιών) στο Ξενοδοχείο COCOMAT ATHENS BC, προσφορά της Εταιρείας Cocomat

– Η οικογένεια κρεοπωλών Αλούπη προσέφερε ένα αρνί από το κατάστημα «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» Σοφοκλέους & Φιλοποίμενος (3ο κατάστημα στην Βαρβάκειο αγορά από τη Σοφοκλέους)

– Ένα Σετ προϊόντων περιποίησης L’OREAL

– Ένα Σετ προϊόντων περιποίησης Herbal Aloe

– Ένα τσαντάκι μέσης, προσφορά της Εταιρείας αθλητικών ειδών OUTRUN

– 3 συνθέσεις κεριών από το κορίτσι μας, τη Μαρία Ζαγγίνα, που θα τη βρείτε ως HEARTMELTART στο Instagram

– Ένα χειροποίητο πορτοφόλι unisex από το μέλος μας και μέλος του Δ.Σ. Αποστόλη Αλεξίου.

– 8 εξάδες αναψυκτικά ice tea YAMAS, προσφορά της Εταιρείας YAMAS. Τέλος, 2 καλαμάκια σιλικόνης, αναδιπλώμενα, προσφορά της Εταιρείας ALPIN OUTDOOR ACTIVITIES

Θερμές ευχαριστίες στον Σπύρο Ανδριόπουλο, που δέχτηκε με χαρά και μας έκανε την τιμή να τον βραβεύσουμε. Στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, τη Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Συλλόγων και σ’ όλα τα μέλη και τους φίλους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» για την παρουσία τους και την εν γένει στήριξή τους!

Και του χρόνου με υγεία!

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»

 

Διαβάστε ακόμα:

Μαραθώνιος Ναυπλίου (5 Μαρτίου 2023)

11ος Χορτιάτης Trail Run (2 Απριλίου 2023)

11ο Kallithea Run (9 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα