fbpx

Methana Volcano Challenge 2023: Η 2η διοργάνωση προ των πυλών παρά τις δυσκολίες

iRun
Methana Volcano challenge

H πρώτη διοργάνωση ορεινού αγώνα τρεξίματος στα Μέθανα, το “Methana Volcano Challenge” πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαρτίου 2022, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους 350 περίπου δρομείς που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση στη σκιά του ηφαιστείου των Μεθάνων.

Ενώ η αρχική ιδέα, το πάθος για την υλοποίησή της και η επιμονή για μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών ανήκει στον εμπνευστή του MVC, Σπύρο Ροή (Saronic Outdoor Activities), το νεοσύστατο αθλητικό γεγονός αγκαλιάστηκε άμεσα από τον Επαγγελματικό και Εμπορικό Σύλλογο Μεθάνων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Νίκο Σταύρου, που συνετέλεσε ως συνδιοργανωτής μαζί με το Saronic Triathlon Club. Η διοργάνωση έλαβε την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Σκοπός όλων τους το Methana Volcano Challenge να καθιερωθεί σε μια από τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Methana volcano challenge

Με σύνθημα του αγώνα «Τρέχουμε στην σκιά του Ηφαιστείου και χαιρόμαστε ένα Σαββατοκύριακο με την οικογένεια και τους φίλους μας σε ένα μαγευτικό τοπίο», το αγωνιστικό διήμερο πρόσφερε στους συμμετέχοντες δρομείς μια ανεπανάληπτη αθλητική εμπειρία, σε ένα άγριο και παρθένο τόπο με ηφαιστειογενή πετρώματα, πλιθόκτιστα μυκηναϊκά μονοπάτια και καταπράσινα δάση.

Οι φίλοι και οι επισκέπτες που συνόδεψαν τους δρομείς των δυο ορεινών αγώνων της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μία όχι και τόσο προβεβλημένη περιοχή της Ελλάδας, αλλά εξίσου όμορφη και ενδιαφέρουσα με άλλες. Αρκετοί από αυτούς δεν έχασαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τους εθελοντές της διοργάνωσης για να χειροκροτήσουν τους φίλους τους που έτρεχαν στη σκιά του ενεργού ηφαιστείου. Οι υπόλοιποι, μικροί και μεγάλοι, πέρασαν ένα ήρεμο διήμερο μακρυά από τη βουή της πόλης, σε μία από τις πιο κατάλληλες περιοχές για οικογενειακό τουρισμό, αφού τα Μέθανα διατηρούν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα πολλά στοιχεία που ενθουσιάζουν όλη την οικογένεια. Καταπράσινα τοπία με μονοπάτια σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, ιαματικές πηγές, παραδοσιακό χρώμα μιας άλλης εποχής, αξιόλογα και οικονομικά ταβερνάκια για καλό φαγητό και αρκετά  αξιοθέατα τριγύρω.

Μέθανα

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Σπύρος Ροής, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης διοργάνωσης είχε δηλώσει: «Το Methana Volcano Challenge είναι πλέον ένας αγώνας σταθμός για την περιοχή, ο οποίος στόχος μας είναι να γίνει θεσμός αθλητισμού και πολιτισμού». Ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι δρομείς που συμμετείχαν για πρώτη χρονιά και ακούγοντας τα πολύ θετικά και ειλικρινή τους σχόλια για την προσπάθεια που έγινε, επισήμανε: «Ήδη επεξεργαζόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας για την επόμενη μας διοργάνωση το 2023. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο μας αγώνα με τεράστια επιτυχία όπως τα γεγονότα έδειξαν, στόχος μας είναι να γίνουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση που κάθε χρόνο θα ανεβάζει πάντα το επίπεδο ψηλότερα, και με την αξίωση να σταθούμε δίπλα σε κορυφαίες διοργανώσεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού».


 
 

Το ραντεβού για το 2ο Methana Volcano Challenge ορίστηκε για τις 11-12/03/2023 με νέες ιδέες για ένα ακόμα πιο εκρηκτικό Σαββατοκύριακο!

Methana Volcano challenge

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο εμπνευστής και βασικός διοργανωτής του Methana Volcano Challenge, Σπύρος Ροής, έδωσε στους φίλους της διοργάνωσης μια εξήγηση για την καθυστέρηση του ανοίγματος των φετινών εγγραφών. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τα δεκάδες μηνύματα αγάπης, αναμονής και στήριξης που δεχθήκαμε από αθλητές, δημοσιογράφους και προπονητές συλλόγων για το Methana Volcano Challenge! Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις είναι πολλά, αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε με υπομονή και επιμονή, ώστε να κρατήσουμε το λόγο που σας δώσαμε πέρσυ και να σας παρέχουμε μια διοργάνωση αντάξια των προσδοκιών σας!
Έχουμε αγαπήσει πολύ και τα Μέθανα και τον συγκεκριμένο αγώνα και κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως είχαμε ανακοινώσει αρχικά και όπως μας ζητάτε όλοι».

Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας εταιρείας Saronic Outdoor Activities, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αγώνα, καθώς και στο iRun, ώστε να ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες για όλες τις λεπτομέρειες.

 

• Η 1η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) Με γνώμονα την αιγίδα τον αγώνα στήριξαν οι: Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεωδορακοπούλου – Μπόγρη (Περιφερειακή Ενότητα Νήσων – Περιφέρεια Αττικής), Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κα Μέλλου Μαρία (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.), Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων κ. Σπύρος Λεσιώτης και ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σωτήρης Σούχλας (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ.).

Δημοφιλη Αρθρα