Η Δήμητρα Ιορδανίδου καταγόταν από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όμως η Κρήτη ήταν βαθιά μέσα στην ψυχή της. Οι άνθρωποι του Ημιμαραθώνιου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, το γνώριζαν, έζησαν την αγάπη της για τον αγώνα τους και τη μεγαλόνησο.
Μας το παρουσίασαν προχθές την Τρίτη, λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο της 42χρονης μαραθωνοδρόμου στη Θεσσαλονίκη. Μας το έδειξαν με μια φωτογραφία. Με την Δήμητρα Ιορδανίδου να κρατά την υπόσχεσή της, μαθαίνοντας λύρα και παίζοντας στο δρόμο για τους δρομείς του ημιμαραθώνιου της Κρήτης το 2018.
Το σχετικό θέμα αναπαρήγαμε κι εμείς εδώ στο iRun και στα σχόλια κοινοποίησής του στη σελίδα του Ημιμαραθώνιου Κρήτης ανακαλύψαμε ένα διαμάντι.
Μια μαντινάδα αφιερωμένη στη μνήμη της Δήμητρας, γραμμένη από την Evrydiki Tats. Αφού πρώτα πήραμε την άδειά της, χωρίς δεύτερη σκέψη, σας την παρουσιάζουμε.
«Σε άγγελο παρήγγειλα την θύρα για ν’ ανοίξει.
1 κόρη να υποδεχθεί, την λύρα για ν’ αγγίξει!
Να παίξει τον Ρωτόκριτο, οπού την αγαπούσε.
Να παίξει για όλο το ντουνιά, ποτέ δε λησμονούσε…
Καλό ταξίδι κοπελιά, αηδόνι παραδείσου, του χρόνου συ δεν θα γροικάς, θ’ ακούμε την φωνή σου»