fbpx

Ο Σ.Δ.Υ. Βόλου διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival (pics)

iRun

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, μέσα σε διάστημα 2,5 μηνών διοργάνωσε τον τρίτο του αγώνα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να σταματά, αρκεί να διεξάγεται με ασφάλεια και βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ενέκρινε η Γ.Γ. Αθλητισμού. Έτσι, μετά τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Χανίων και το 1ο Volos Αλυκές by Night, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival στον λόφο του Βόλου και του Πηλίου.

Αν και οι απαιτούμενες διαδικασίες διοργάνωσης αγώνων, εν μέσω πανδημίας, αυξάνουν τη δυσκολία πραγματοποίησής τους, εντούτοις, ο δραστήριος σύλλογος της Μαγνησίας κατάφερε να υλοποιήσει την αθλητική εκδήλωση στην Γορίτσα, με εκκινήσεις ανά 4 άτομα και ατομική χρονομέτρηση, διαφορετικά σημεία εκκίνησης για το τρέξιμο και το ποδήλατο και πολλές ώρες δράσεων, από νωρίς το πρωί έως και τις 3.00 το μεσημέρι, όταν τερμάτισε και ο τελευταίος ποδηλάτης.

Φυσικά, για να φτάσει το Κυριακάτικο πρωϊνό της εκκίνησης προηγήθηκαν πολύωρες εργασίες προετοιμασίας επί ένα μήνα, με συνεχή test events και σηματοδότηση των διαδρομών με αφαιρούμενα υλικά, ώστε να μην υπάρξει έστω και ένα ίχνος ρύπανσης, με επικεφαλής τον εμπνευστή των διαδρομών και κάθε διαδικασίας, Γιώργο Καλαντζή. Μάλιστα, αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία δράση με τον τελικό καθαρισμό των διαδρομών, η οποία ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής και συνεχίστηκε τη Δευτέρα, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά κάθε σκέλος του 1ου Γορίτσα Trail Run & MTB Festival.

Η εκκίνηση των διοργανώσεων δόθηκε με τον μοναδικό αγώνα δρόμου, την Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρων. Πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 9’34, και ακολούθησαν οι Γιάννης Κλόκας με 9’42, Κώστας Σκοτίδης (9’58). Η Εύη Μυλωνά ήταν μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες με 12’16, ενώ τη 2η θέση πήρε η 14χρονη Ειρήνη Καραπιπέρη με 13’06, και την 3η η Γιούλη Φυτιλή με 18’26.

Σειρά πήραν οι αγώνες trail, 6 και 16 χιλιομέτρων. Στον αγώνα των 6 χιλιομέτρων πρώτευσε ο Ζήσης Τσουρέλης με 27’20, με 2ο τον Γιάννη Κλόκα (30’16) και 3ο τον Νίκο Σκούταρη (30’25). Την 1η θέση στις γυναίκες πήρε η Ελένη Ζιλφιγαρίδου με 39’01, ενώ ακολούθησαν η Γιώτα Πασχαλίδου (40’11) και η Μαρία Διαμαντοπούλου (40’17).

Κορυφαίοι δρομείς έτρεξαν στον κύριο αγώνα των 16 χιλιομέτρων, και νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Μπαλαμώτης με χρόνο 1.17’42, δεύτερος ήταν ο Νίκος Κασιάρας με 1.20’57 και τρίτος ο Αντώνης Κακαρόντζας με 1.23’16. Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Δήμητρα Τσινίκου με χρόνο 1.44’47, τη 2η θέση πήρε η 18χρονη Χρύσα Βλησαρούλη με 1.50’54 και την 3η η Μαριάννα Kallay με 1.53’50.

Στο Mountain Bike 16km (4 στροφές των 4 χλμ) νικητής ήταν ο Γιάννης Κλόκας με χρόνο 52’25, και στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά οι Ιάκωβος Καλλίκας (55’01) και ο Γιάννης Ιωάννου (57’29).

Από τις περιοχές εκτός Μαγνησίας, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των συλλόγων: ΣΜΝ Λάρισας, Δρομείς Τυρνάβου, Δρομείς Φαρσάλων, ΣΔ Φαλάνης, ΣΔΥ Θεσσαλονίκης. Επίσης μετείχαν αθλητές από τις εξής περιοχές και συλλόγους: ΑΕ Λάρισας, Λαμία, ΑΚΟ Λιβαδειάς, ΟΜ Γιαννιτσών, ΣΔΥ Κοζάνης, Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΣΔ Ιωαννίνων, ΣΟΧ Φλώρινας, ΣΔΥ Αγιάς, Ελασσόνα, Τσαριτσάνη, Κλεισούρα, Αρχέλαος Κατερίνης, Άλκη Δίου, Στρεμπενιώτες, Πάτρα, Νεάπολη, Πειραιάς, Πουλιανά, Τραχίνα, Θέρμη, Υμηττός, Mountain Solution Training, Infit, Ifresh, Stamina, Kourkourikis Training Group, One step Beyond, V-max, Georgiadis Team, Simiko Team, Sportofrunning, Εύδωρος, Ευ Ζην Χαλκιδικής, Λάμψη.

Από τη Μαγνησία συμμετείχαν επίσης αθλητές από: MTB4FUN VOLOS, ΑΟ Μαγνησίας, Νίκη Βόλου, Great, ΑΣ Δημητριάς, Κένταυρος, Αδυναμία Βόλου, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ΝΠΣ Βόλος, Volos Taxi, Βελεστίνο, Μούρεσι, Μικροθήβες, Όμιλος Ηρακλής.

Ο Όμιλος Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα και η διοργάνωση τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία σε όλο το διάστημα που ετοιμάστηκε ο αγώνας, για τη βοήθεια στις διαδρομές, και για όσα προσέφερε στους αθλητές, μεταξύ των οποίων αναμνηστικά τεχνικά t-shirts, ενεργειακές μπάρες, την ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον φετινό αγώνα και εμπνευσμένο από τη Γορίτσα, δόθηκε σε κάθε συμμετέχοντα.

Αναψυκτικά σε όλους τους αγωνιζόμενους προσέφερε η ΕΨΑ, ενώ τα μπουκάλια νερού σε όλους τους σταθμούς και τον τερματισμό, παρείχε το ΣΕΛΙ. Παραπάνω από πολύτιμη και καίρια ήταν για ακόμη μία φορά η κάλυψη στη διεξαγωγή του 1ου Γορίτσα Trail Run & MTB Festival 2020 από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βόλου που παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του και το ρεύμα για τη διεξαγωγή του αγώνα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυναν οι διοργανωτές σε κάθε εθελοντή που βοήθησε στις ετοιμασίες επί ένα μήνα, καθώς και στις διαδρομές στη Γορίτσα, την Άλλη Μεριά και το Κατηχώρι την ημέρα του αγώνα.

 

• Mε πληροφορίες ΕΡΤ Βόλου / Φωτογραφίες: Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ

Δημοφιλη Αρθρα