fbpx

Ο Τελμησσός στον Γύρο Πάρου 54 χλμ. (αποτελέσματα)

Newsroom
Γύρος Πάρου

Για μια ακόμη χρονιά ο Τελμησσός συμμετείχε με τη δυναμική παρουσία του στον αγαπημένο σε όλους μας Υπερμαραθώνιο, Γύρος Πάρου Paros Round, απόστασης 54 χλμ.

Ο Γύρος της Πάρου έχει πλέον αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά ας ανατρέξουμε στο παρελθόν που τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Εχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια όταν μια παρέα αγαπητών φίλων συναθλητών, στην καλοκαιρινή προετοιμασία τους για τη συμμετοχή τους στο Σπάρταθλον, ήθελαν να μοιραστούν τη μεγάλη τους προπόνηση στην οποία έτρεχαν και απολάμβαναν τις ομορφιές του νησιού περιμετρικά της Πάρου, απόστασης 54 χλμ.

Γύρος Πάρου

Μας προσκαλούσαν λοιπόν στο πανέμορφο και ήσυχο νησί των Κυκλάδων να τρέξουμε μαζί τους και να απολαύσουμε τις όμορφες στιγμές της διαδρομής χωρίς την πίεση του χρόνου και των διακρίσεων.

Δεν έπαυε φυσικά ο καθένας μας να κάνει τον δικό του χρόνο και τη δική του προετοιμασία, χωρίς να επηρεάζει τους άλλους συναθλητές του.

Στη συνάντησή μας ήταν σχεδόν κάθε χρόνο παρόντες αθλητές και συναθλητές που είχαν πολλές και σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η αγάπη των φίλων συναθλητών μας για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό δεν έμεινε απλά στις παλιές μας προπονήσεις αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με ατελείωτο πάθος και ανιδιοτέλεια, καθώς διοργανώνουν τώρα πλέον τον Υπερμαραθώνιο με αγωνιστικό χαρακτήρα.

Αυτό είναι φυσικά δύσκολο επειδή τώρα προστίθενται μεγάλη ψυχική και σωματική κούραση, πολλές ευθύνες, αλλά και οικονομικό κόστος.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τους συνεχιστές αφανείς ΗΡΩΕΣ που παρ’ όλες τις δυσκολίες, μας απέδειξαν για ακόμα μία φορά την αγάπη τους για το νησί τους και φυσικά για όλους εμάς που συμμετείχαμε!

Να ευχαριστήσουμε τις ψυχές του Υπερμαραθώνιου Γύρου της Πάρου, τον Τάκη Αποστολόπουλο και τον Ανδρέα Ραγκούση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση αυτού του ξεχωριστού γεγονότος, τους εθελοντές πού στάθηκαν πάρα πολλές ώρες σε όλη τη διαδρομή, μέχρι να τερματίσει και ο τελευταίος δρομέας. Είναι σίγουρο πως κάποιοι εθελοντές στηρίζουν τον αγώνα από τις πρώτες διοργανώσεις.

Οι θερμές μας ευχαριστίες ανήκουν επίσης στα σώματα ασφαλείας που στέκονταν δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες, παρέχοντάς τους το αίσθημα της ασφάλειας, ιδιαίτερα όταν οι δρομείς έτρεχαν μόνοι τους και έπεσε πλέον το σκοτάδι.

Γύρος Πάρου

Φέτος η ΕΟΣΛΜΑ-Υ, η ομοσπονδία μας, αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια των διοργανωτών και να συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση του αγώνα.

Φυσικά, για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία ένας αγώνας απαιτείται μεγάλη αφοσίωση και δουλειά, διότι δεν παύει να είναι μία δύσκολη και απαιτητική διαδρομή υπεραπόστασης με τεράστια ευθύνη πάνω από όλα για την ακεραιότητα των συμμετεχόντων!

Η συμβολή και η υποστήριξη του Δήμου Πάρου και συγκεκριμένα του αγαπητού μας μακροχρόνια φίλου Μάρκου Κωβαίου, νυν Δημάρχου της Πάρου που στηρίζει ενεργά τον αγώνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τόσο ως πρόεδρος του τότε αθλητικού συλλόγου της Πάρου όσο και σήμερα από το δημαρχιακό θώκο.

Το Ίδρυμα «Φραγκίσκος Βελέντζας» στήριξε για ακόμα μία φορά τη διοργάνωση, καλύπτοντας τις οικονομικές δαπάνες της. Χωρίς τη βοήθειά του δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση του αγώνα!

Γύρος Πάρου

Πολλές ευχαριστίες ανήκουν επίσης σε τοπικούς υποστηρικτές που έχουν αγκαλιάσει το αθλητικό αυτό γεγονός!

Ο Υπερμαραθώνιος της Πάρου είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Η διαδρομή είναι δύσκολη λόγω των αρκετών παρατεταμένων ανηφορικών κλίσεων, αλλά και λόγω των δυνατών ανέμων που κυριαρχούν τις περισσότερες φορές στο όμορφο κυκλαδονήσι. Αυτό δυσκολεύει όλους τους συμμετέχοντες να πετύχουν έναν καλό ατομικό χρόνο.

Εχει όμως μια μαγεία, επειδή οι δρομείς απολαμβάνουν τρέχοντας όλες τις ομορφιές του νησιού, τα χρώματα και τα αρώματά του.

Ο Τελμησσός συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά ως επίσημος προσκεκλημένος. Είναι υποστηρικτής του αγώνα από τη γέννησή του, έχοντας δημιουργήσει μακροχρόνιους φιλικούς και συναθλητικούς δεσμούς με την Πάρο.

Στη μεγάλη διαδρομή των 54 χλμ., ο Βλάσης Καραβασίλης, τερμάτισε στην τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλάσης συμμετέχει ανελλιπώς πάνω από είκοσι χρόνια στη διοργάνωση και έχει τερματίσει ως νικητής ή στην πρώτη τριάδα πάρα πολλές φορές με κορυφαίες επιδόσεις.

Γύρος Πάρου


 
 

Ο Φίλιππος Τσαπατώρης έχοντας αποδείξει την αγάπη του για τις υπεραποστάσεις κατέλαβε την 17η θέση.

Ο Γιάννης Μόσχος έτρεξε με ενοχλήσεις στην αρχή του αγώνα και μετά το 30 χλμ. ανέκτησε τις δυνάμεις του και κατέκτησε την 27η θέση.

Η ακούραστη αγαπημένη μας φίλη και Σπαρταθλήτρια Μαρία Σταμούλη κατέλαβε την 38η θέση.

Ακολούθησε ο Βασίλης Καφεντζής που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διαδρομή τερμάτισε στην 40ή θέση.

Ο αγαπητός μας Γιώργος Μελέκος τερματίζοντας ακόμα μια φορά άνετα έλαβε την 46η θέση.

Ο αγαπητός σε όλους μας πάντα καλοσυνάτος και ευδιάθετος στους τερματισμούς του Χάρης Γκανάτσιος τερμάτισε στην 47η θεση.

Αξιοι πολλών συγχαρητηρίων είναι όλα τα παιδιά του Τελμησσού, αλλά και όλοι όσοι τερμάτισαν στην απαιτητική αυτή απόσταση!

Φέτος πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σκυταλοδρομίες 2×27 χλμ. και 4×13,5 χλμ.

Γύρος Πάρου

Ο Τελμησσός κατέλαβε την τρίτη θέση ομαδικά στη σκυταλοδρομία 4×13,5 χλμ. με τη συμμετοχή και τερματισμό των Απόστολου Καλαντζή, Σοφίας Αρσενοπούλου, Ελευθερίας Δημαντώνη, και του νέου μέλους μας Γιώργου Πέτρου.

Θερμά συγχαρητήρια για την ομαδική τους συμμετοχή.

Ο Τελμησσός βραβεύτηκε και ως η τρίτη πολυπληθέστερη ομάδα συμμετεχόντων μαζί με τις ομάδες των αδελφών συλλόγων ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Οι εμπειρίες μας υπέροχες για άλλη μια φορά, οι στιγμές απερίγραπτες και μοναδικές!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διοργάνωση μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για τη φιλοξενία και για όλα όσα μας προσφέρει, χαρίζοντας μας πάντα όμορφες αναμνήσεις!

Ο Τελμησσός θα στέκεται πάντα δίπλα σας εμπράκτως σε ό,τι χρειαστείτε και θα είναι αρωγός σε αυτή τη μακροχρόνια προσφορά σας στον αθλητισμό και πολιτισμό μας!

Σας ευχαριστούμε!

 

Τα αποτελέσματα του Διεθνούς Υπερμαραθώνιου Γύρου Πάρου «Φραγκίσκος Βελέντζας» 

 

Διαβάστε ακόμα:

Στα Παπαφλέσσεια την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η 19χρονη ταλαντούχα σπρίντερ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει, ούτε στο ορεινό τρέξιμο!

Μία ακόμη επιτυχία για την Κατερίνα Ροκάκη, που της έδιναν 2 χρόνια ζωής

Δημοφιλη Αρθρα