fbpx

Μαυρωτάς: «Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχιστούν»

Newsroom
Elina Tzengko

Τη βεβαιότητα ότι οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχιστούν σε βάθος χρόνου εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρωτάς σε συνέντευξή του στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αναφέρθηκε στις προσδοκίες που υπάρχουν για νέες επιτυχίες στο Ευρωμπάσκετ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, ενώ έκανε λόγο και για την πρόσφατη πρόκριση της εθνικής βόλεϊ ανδρών στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και για τις επιτυχίες στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, «… που μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον του αθλητισμού μας». Υπογράμμισε δε, ότι «… ο αθλητισμός δεν είναι εργαλείο υπεροχής και κυριαρχίας, αλλά ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, άρσης των ανισοτήτων, ανοχής στη διαφορετικότητα».

thanasis antetokunmpo

Σε ό,τι αφορά τα παράπονα των αθλητών για τις υπάρχουσες υποδομές, τα χαρακτήρισε δικαιολογημένα έως ενός σημείου, καθότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αθλητισμός δυστυχώς δεν ήταν προτεραιότητα μετά το 2004.

Τόνισε ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια συνεχής κινητοποίηση. Η δρομολόγηση 66 έργων, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνει τη διάθεση που υπάρχει, με δεδομένο ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΓΓΑ είναι μόλις 54 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση -για πρώτη φορά φέτος- του κονδυλίου από τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος, μεγάλο μέρος του οποίου κατευθύνεται στις εθνικές ομάδες, έχοντας ως αποτέλεσμα τη συνολική αύξηση της χρηματοδότησης προς τις Ομοσπονδίες.

Μαυρωτάς

«Βάζουμε τάξη σε παθογένειες που προέρχονται από το παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι τους νόμους τους συντάσσει το κράτος και όχι οποιοσδήποτε άλλος, ο οποίος οφείλει να τους ακολουθεί. «Στόχος είναι να έχουμε έναν αξιόπιστο αθλητισμό και όχι έναν αθλητισμό του παρεμβατισμού», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο γ.γ.Α. έδωσε έμφαση στη δημιουργία αυτών του Μητροπολιτικού Κέντρου Ελληνικού (όπου θα μεταφερθεί και το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, χωρίς όμως να διαταραχθεί μέχρι τότε η λειτουργία του), αλλά και στη βελτίωση των υφιστάμενων στο ΟΑΚΑ και σε άλλες αθλητικές υποδομές ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024. «Στόχος είναι να αξιοποιηθεί κάθε γωνία του ΟΑΚΑ και να το καταστήσουμε πόλο έλξης για να έρχονται για προπονήσεις και αθλητές από το εξωτερικό», υπογράμμισε.


 
 

Λευτέρης Πετρούνιας

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μαυρωτάς εστίασε στην αντιμετώπιση του σοβαρού ενεργειακού κόστους που θα απαιτηθεί ενόψει του χειμώνα, τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις, όπως για παράδειγμα τα κολυμβητήρια να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης και όχι κίνησης -όπως γινόταν μέχρι τώρα- ή μια πρόσθετη βοήθεια σε όσα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ώστε να μείνει ζωντανή η αθλητική κυψέλη.

«Υπάρχει η πολιτική βούληση για να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε ο αθλητισμός να μην αφεθεί στη μοίρα του το επόμενο χρονικό διάστημα, που θα είναι δύσκολο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αλλωστε, τα καταφέραμε και στη δοκιμασία με τον Covid-19 και ο αθλητισμός στάθηκε στα πόδια του», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

• Πηγή: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 


Διαβάστε ακόμα:

Η υποδοχή της Ντρισμπιώτη στο αεροδρόμιο

Το ευχαριστώ της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στην ΕΟΕ

Μόναχο 2022: Ενατη στο ύψος η Γκούσιν

Δημοφιλη Αρθρα