fbpx

Ψυχάρα ο Μάριος Γιαννάκου: Τερμάτισε τον μαρτυρικό υπερμαραθώνιο 500 χλμ. στον Αρκτικό Κύκλο! (vid)

Newsroom

Ο αγαπημένος μας “Super Marios” από τη Δράμα προετοιμάστηκε σκληρά για δύο ολόκληρα χρόνια, ώστε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του, τον εξαντλητικό υπερμαραθώνιο μήκους 500 χιλιομέτρων “Lapland Arctic Ultra”, στον Aρκτικό Kύκλο. Και τα κατάφερε με τον σημερινό εντυπωσιακό τερματισμό του!

Ξεκίνησε αποφασισμένος και καλά προετοιμασμένος στις 6 Μαρτίου για να καλύψει την τεράστια απόσταση μέσα στο ψύχος της Αρκτικής, σέρνοντας το ειδικό έλκηθρο που είχε επάνω όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό του. Πάλεψε με πάρα πολλές σωματικές και ψυχικές δυσκολίες για 8 ολόκληρες ημέρες και ολοκλήρωσε σήμερα, 14 Μαρτίου, εξαντλημένος αλλά φανερά συγκινημένος, τον δυσκολότερο υπερμαραθώνιο της Αρκτικής, μαζί με τον Αμερικανό συναθλητή του, Russ Reinbolt.

Μάριος Γιαννάκου Υπερμαραθώνιος Αρκτικής

Οι συνθήκες του μαρτυρικού αυτού εγχειρήματος ήταν εξαιρετικά αντίξοες, με πολλά απρόοπτα στην πορεία, που ανάγκασαν κάποιους από τους 23 τολμηρούς αθλητές που ξεκίνησαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Ο Μάριος Γιαννάκου μαζί με τον Αμερικανό Russ κατάφεραν να σταθούν δυνατοί, να αντέξουν την ατελείωτη ταλαιπωρία, να ξεπεράσουν σωματικές και ψυχολογικές συντριβές, αποδεικνύοντας τρομερή θέληση για να ολοκληρώσουν τον εξαιρετικά δύσκολο έργο τους.

 

> Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram.

Οι πρώτες λέξεις που κατάφερε να γράψει στη σελίδα του μετά τον τερματισμό του, φανερώνουν το τεράστιο θάρρος του Μάριου αλλά και τα πλούσια συναισθήματα του, αφιερώνοντας την προσπάθεια του σε όλους τους Έλληνες!


 
 

«Πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα την ψυχή μου να βγαίνει έξω από το σώμα μου. Υπήρξε ένα σημείο του αγώνα όπου για να συνεχίσω την προσπάθεια έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου να μην σκέφτεται σαν άνθρωπος. Σαν άνθρωπος που πονάει, κλαίει, απογοητεύεται και υποφέρει. Έπρεπε να εξάλειψω κάθε αδυναμία. Πολλές φορές τα κατάφερνα και άλλες φορές ερχόταν η σωματική και κυρίως η εσωτερική συντριβή από την οποία δε μπορεί να ξεφύγει κανείς. Όλα κυλούσαν πολύ αργά εκεί έξω, μαρτυρικά αργά. Είδα αθλητές να καταρρέουν, είδα εμένα να καταρρέω και να προσπαθώ να πιαστώ από κάπου. Το έλκηθρο ένιωθα να μου ξεριζώνει την πλάτη κάθε μέρα λίγο λίγο και οι υποθερμίες μέσα στον αγώνα αμέτρητες. Τρόμαξα όταν κατάλαβα τί μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος.

Marios Giannakou Lapland Arctic Ultra

Με ρωτάτε ποσό βαρύ ήταν το έλκηθρο. Το μεγαλύτερο βάρος το είχε η ελληνική σημαία η οποία αποτέλεσε μαζί με τα δικά σας μηνύματα το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίζω. Θέλω να ξέρετε ότι το καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει ποτέ ότι δε μπορείτε να καταφέρετε κάτι γιατί είστε φτιαγμένοι για να καταφέρνετε τα ΠΑΝΤΑ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήσασταν δίπλα μου πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και όλους εσάς που μου δίνατε τόση αγάπη και δύναμη μέσα από τα μηνύματά σας.

Ευχαριστώ όσους δε πίστεψαν σε μένα, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά, ευχαριστώ όσους πίστεψαν σε μένα που με βοήθησαν να τα ανεβαίνω.

Αφιερώνω την προσπάθεια αυτή σε όλη την Ελλάδα και στους Έλληνες».

Δημοφιλη Αρθρα