
Σπύρος Καπράλος: Για την επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών στη Βουλή
Το κοινοβούλιο τίμησε τους Έλληνες ολυμπιονίκες και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης, τι πρότεινε στους βουλευτές των κομμάτων.
Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόταση έκανε προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης της Βουλής των Ελλήνων προς τιμήν των Ολυμπιονικών του Τόκιο.
Ο κ. Καπράλος στην ομιλία του προς τους βουλευτές πρότεινε να εξεταστεί η επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών κατά το διάστημα που είναι ενεργοί: «Θεωρώ ότι θα ήταν ευχής έργον να καινοτομήσουμε και να προχωρήσουμε ένα παραπάνω βήμα. Θα πρέπει να εξεταστεί από την Πολιτεία, σε συνεννόηση με όλες τις πολιτικές πτέρυγες, να εξασφαλίσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών μας όσο αυτοί βρίσκονται εν ενεργεία και προπονούνται, παλεύουν και συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο για να χαρίζουν διακρίσεις στη χώρα μας. Εάν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, της επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών μας, θα φύγει ένα μεγάλο άγχος, ώστε απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι να αφοσιώνονται μονάχα στην προετοιμασία τους», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.
Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα ακόμη να αναφερθώ και σε ένα ευτυχές γεγονός για τον αθλητισμό μας, δηλαδή τη θεσμοθέτηση επιτέλους με νόμο της ενίσχυσης του αθλητισμού μας από τη φορολογία των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Ενίσχυσης ισομερώς του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είμαι βέβαιος ότι οικονομική βοήθεια προς τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις Εθνικές Ομάδες όλων των αθλημάτων θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Θέλω να πιστεύω κύριε υπουργέ ότι και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει το δικό της μερίδιο από αυτήν την ενίσχυση και δεσμευόμαστε ότι όλα τα χρήματα που θα πάρουμε θα επενδυθούν στην προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών μας στο δύσκολο και μοναχικό δρόμο της πρόκρισης για το Παρίσι».
Τη δική της παρέμβαση έκανε και η Η’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που ήταν μέσα στις οκτώ πρώτες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τους προπονητές τους, ενώ μιλώντας στο Σώμα τη στήριξη των κομμάτων της Βουλής ζήτησαν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Μάνος Ζερδεβάς και Ελισάβετ Τελτσίδου.