fbpx

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκτός πλάνων ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής στους αγώνες της πόλης

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Την ενασχόληση της Δημοτικής Αρχής στους δρομικούς αγώνες που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο 64χρονος νεοεκλεγμένος δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ότι «μέχρι το τέλος του 2024 θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο μεγάλες δράσεις: ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και το Olympic Day Run», αφήνοντας έξω τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που είναι προγραμματισμένος για τις 19 Οκτωβρίου 2024.

18ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Με αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Ηλιάδη, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Εφημερίδας Μακεδονία την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, και αναφερόταν στην αναγκαιότητα να μπει τάξη στις εκδηλώσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης, ο δήμαρχος αποφάσισε να τοποθετηθεί με μια ανοιχτή επιστολή, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη makthes.gr.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής του δημάρχου Θεσσαλονίκης:

«Τα δρομικά γεγονότα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της «αθλητικής Θεσσαλονίκης» που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Πρέπει, όμως, να γίνει από όλους κατανοητό, πως η αντίληψη που έχει επικρατήσει σε πολλούς για μια Θεσσαλονίκη – ξέφραγο αμπέλι ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η πόλη δεν μπορεί να υπακούει στις ιδιοκτησιακές λογικές κάποιων που αντιλαμβάνονται ως δεδομένο ότι μπορούν να αποφασίζουν αυθαίρετα για το πότε και το πώς θα διοργανώνεται μια δράση, για το πότε και το πώς θα λειτουργεί η πόλη.

Είναι σαφές πως αυτή η προχειρότητα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα και αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην εικόνα της πόλης (όπως για παράδειγμα οι απαράδεκτες εικόνες με πλαστικά ποτήρια και άλλα απορρίμματα κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων στο πέρας του προηγούμενου νυχτερινού Ημιμαραθωνίου) είναι ειλημμένη απόφαση πως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι πολίτες μας έδωσαν ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη, να σεβαστούμε την πραγματικότητα που διαμορφώνει η επιβάρυνση των Θεσσαλονικέων με την κατασκευή του flyover, να θέσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και να θέσουμε συγκεκριμένους κανόνες που όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσουν την κεφαλαιώδη σημασία των δρομικών γεγονότων, αλλά αντίθετα θα τα θωρακίσει και θα τα αναβαθμίσει.

Μέχρι το τέλος του 2024 θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο δρομικές δράσεις: Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και το Olympic Day Run.


 
 

Στέλιος Αγγελούδης

Παράλληλα, ξεκινά άμεσα μια ευρεία διαβούλευση με αθλητικούς συλλόγους, προσωπικότητες από τον χώρο του Αθλητισμού, φορείς της πόλης και τους όμορους Δήμους, ώστε να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και οργάνωση των δράσεων για το επόμενο έτος.

Αυτονόητο δε, είναι, πως απόλυτο προαπαιτούμενο για τη διοργάνωση ανάλογων αθλητικών εκδηλώσεων στο μέλλον είναι η απόλυτη οικονομική διαφάνεια και η απόδοση των χρημάτων που εισπράττονται σε κοινωφελείς σκοπούς.

Ζητάμε το αυτονόητο, να λειτουργήσουμε όλοι με κανόνες.

Και αυτό θα πράξουμε».

Με εκτίμηση,
Στέλιος Αγγελούδης
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

 

 

Δημοφιλη Αρθρα