fbpx

Συναρπαστικό το 8o Poikilo Rocky Mountain στην επανεκκίνηση του αθλητισμού

Newsroom
8o Poikilo Rocky Mountain

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην Πετρούπολη για όγδοη χρονιά, ο αγαπημένος  ορεινός αγώνας της Αττικής, Poikilo Rocky Mountain. Οι συνδιοργανωτές Περιφέρεια Αττικής και  «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ» και ο Δήμος Πετρούπολης μέσα από μια δυναμική συνεργασία πραγματοποίησαν ένα αγώνα –γιορτή για τον αθλητισμό, την υγεία και το περιβάλλον τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της διασποράς του covid-19.

 

Το Poikilo Rocky Mountain για ακόμη μια φορά κέρδισε τις καρδιές και των πιο απαιτητικών δρομέων που με ανυπομονησία, μετά τις τρεις αναβολές λόγω της πανδημίας, στάθηκαν στην εκκίνηση και δοκίμασαν τις αντοχές τους σε τρεις απαιτητικές και πανέμορφες διαδρομές μέσα στα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους, με θέα όλη την Αττική.

Η εκκίνηση δόθηκε, στην πλατεία 8ης Μαρτίου στην Πετρούπολη στις 10:00 για τη διαδρομή των 22,5km, και στις 10:30 για τα 8km και 4km με τους 600 αθλητές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να δηλώνουν μετά τον τερματισμό  ενθουσιασμένοι για την ποιότητα της διαδρομής, την οργάνωση και το επίπεδο ασφάλειας του αγώνα.

 

 

Η ασφάλεια δρομέων, συνοδών και επισκεπτών είναι πάντα το κύριο μέλημα της διοργάνωσης και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν 2 γιατροί,   2 ασθενοφόρα,  124 εθελοντές του «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», 52  διασώστες του Ε.Ε.Σ και της  Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.

Η ισχυρή παρουσία της Περιφέρειας Αττικής ως συνδιοργανωτής του 8oυ Poikilo Rocky Mountain έδωσε φέτος τη δυνατότητα στους διοργανωτές να παρέχουν δωρεάν τη συμμετοχή των αθλητών στις μικρές διαδρομές Poikilo Up Down 8km και  Poikilo Fun 4km και το παράβολο συμμετοχής των δρομέων που κράτησαν ενεργή της συμμετοχή τους μετά τις τρεις προηγούμενες ακυρώσεις του αγώνα, θα διατεθεί σε κοινωφελείς σκοπούς.

 

Νικητές του 8ου Poikilo Rocky Mountain αναδείχθηκαν στου άνδρες ο Alimi Morteza από το Αφγανιστάν με χρόνο 2:04:37 και στις γυναίκες η Μαρία Ψάλτη με χρόνο 2:49:18

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα: http://www.pdsodysseas.gr/results-poikilo-rocky-mountain-2021

 

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος οι οποίοι έδωσαν και τις εκκινήσεις των διαδρομών.


 
 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Με τη συνδιοργάνωση και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για 8η χρονιά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Poikilo Rocky Mountain! Στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό και την ευζωία! Συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία των δασών! Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές για της συμμετοχή τους αλλά και τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Δρομικού Συλλόγου Οδυσσέας Δημήτρη Ζωναρά για την άψογη διοργάνωση για 8η χρονιά. Θα είμαστε στο πλευρό τους!»

 

Ο Αντιπεριφερειαρχής Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει και αγκαλιάζει αθλητικά δρώμενα, όπως αυτό του «Poikilo Rocky Mountain 2021», με συνδιοργανωτές τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας» και το Δήμο Πετρούπολης. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι μέσα από δράσεις αθλητικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν, αλλά κυρίως να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να απολαύσουν τις όμορφες διαδρομές του Ποικίλου όρους έναν πραγματικό «πνεύμονα» πρασίνου με υψηλή ποιότητα φυσικών πόρων.Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αποτελεί η προστασία και ανάδειξη του εμβληματικού αυτού όρους, ιδιαίτερα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και η αξιοποίησή του, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Δυτικής Αθήνας. Στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε ένα εθελοντή και κάθε μια εθελόντρια ξεχωριστά που με την παρουσία τους ενέπνευσαν ένα μήνυμα προσφοράς που τόσο αξία έχει στις μέρες μας»

Ο πρόεδρος του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ κ. Δημήτρης Ζωναράς δήλωσε: «Με πίστη, γνώση και υπομονή τα καταφέραμε. Αντέξαμε τις τρεις αναβολές, παραμείναμε υγιείς και υποδεχτήκαμε τους αγαπημένους δρομείς στα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους, το οποίο μας βοήθησε μέσα στους δύσκολους καιρούς της καραντίνας να κρατήσουμε ψηλά την ελπίδα και την αισιοδοξία μας . Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Πετρούπολης, τους χορηγούς, υποστηρικτές και τους εθελοντές που πιστεύουν και στηρίζουν  το όραμα μας για την ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος, την αξία της άθλησης και την προστασία του περιβάλλοντος. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να δώσουμε ραντεβού στο 9ο Poikilo Rocky Mountain, τον Απρίλιο του 2022

 

 

Χορηγοί και υποστηρικτές

Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης ήταν  η εταιρία E.CO. LIFT που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανελκυστήρων.

Η προσπάθεια των δρομέων στη διάρκεια της διαδρομής αλλά και ο τερματισμός τους επιβραβεύθηκε με την θρεπτική αξία και την υπέροχη γεύση των μπανανών F.lli Orsero.

Το Νερό Ρούβας ήταν ο  χορηγός ενυδάτωσης της διοργάνωσης και βρισκόταν σε  κάθε σημείο της διαδρομής για να δροσίσει και να τονώσει όλους τους συμμετέχοντες.

Τα ζαχαροπλαστεία «ΚΑΚΑΛΗΣ» φρόντισαν για μία ακόμη φορά τον γλυκαιμικό δείκτη τον αθλητών με φρέσκο παγωτό.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρέθηκαν  για ακόμη μια χρονιά η Plasmet ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ, η IPM Υδραυλικές Εφαρμογές και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Language Academy.

 

Περισσότερες πληροφορίες, www.pdsodysseas.gr

Δημοφιλη Αρθρα