fbpx

Τεχνική Ενημέρωση Methana Volcano Challenge (25km – 12,5km)

iRun

Πάντα η τεχνική ενημέρωση συνηθίζεται να γίνεται παραμονές αγώνα στην τοποθεσία διεξαγωγής του αγώνα. Ακόμα μια χρονιά όμως η πανδημία βάζει φρένο σε αυτό. Έτσι  λοιπόν θα περιοριστούμε στην τεχνική ενημέρωση μέσω διαδικτύου και social media.  Σε περίπτωση που υπάρξουν  απορίες /ερωτήσεις μπορείτε να μας τα στείλετε στο ακόλουθο  email (volcanotrailrun@gmail.com) και θα γίνουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις το συντομότερο δυνατό.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LAVA TRAIL RUN 25 χλμ. & FUEGO TRAIL RUN 12,5 χλμ.

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 25 χλμ. 10:00 πμ – 12,5 χλμ. 10:30 πμ

 

ΣΗΜΑΝΣΗ:

Η σήμανση του αγώνα είναι συχνή κάθε 30 με 40 μέτρα με κορδέλες σημάνσεως (κόκκινο/λευκό), με βαμμένο κόκκινο σημάδι (MVC) και με βέλη κατεύθυνσης σε δύο διαφορετικά χρώματα.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΩΝ 25  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

ΚΙΤΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΩΝ 12,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Εάν για πάνω από 100 μέτρα δεν βλέπετε σημάδι, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, τότε θα πρέπει να γυρίσετε προς τα πίσω και να βρείτε το τελευταίο σημάδι. Οι δρόμοι που είναι ασφαλτοστρωμένοι θα έχουν βαμμένα βέλη κατεύθυνσης.

Βέλος 12,5 χλμ

 

Βέλος 25 χλμ

 

Σε πολλά σημεία θα τα δείτε και τα 2 μαζί καθώς κάποια σημεία είναι κοινή διαδρομή και των 2 αγώνων.

 

Ταινίες σημάνσεως ανά 30 – 40 μέτρα

 

Στο άνωθεν σχήμα θα βρείτε βαμμένους βράχους με κόκκινο χρώμα  ανά τακτά διαστήματα

  • Όλα τα υλικά σήμανσης θα αφαιρεθούν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και θα γίνει περισυλλογή όλων των αναλώσιμων απορριμμάτων

.χιλιομετρική Σήμανση Methana Volcano Challenge

Δείκτης χιλιομετρικής απόστασης

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ:

Όλα τα μονοπάτια έχουν καθαριστεί και σας περιμένουν να τα απολαύσετε. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από ιδιαίτερα τεχνικά μονοπάτια. Δεν παύει να υπάρχουν σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και παρακάτω παρουσιάζονται:

  • Πλινθόκτιστα μονοπάτια υπάρχουν πολλά στον αγώνα , τα οποία πρέπει να προσέχετε την ολισθηρότητα τους ιδιαίτερα εάν ο καιρός είναι βροχερός (όπως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι βάση των τελευταίων προβλέψεων)

πλινθόκτιστα μονοπάτια Methana Volcano Challenge

SOS λόγω ολισθηρότητας ιδιαίτερα σε βροχερές συνθήκες!

 

  • Ρίζες από δέντρα ή μεγάλους θάμνους που έχουν αφαιρεθεί είναι βαμμένα με κόκκινο χρώμα ώστε να σας τραβούν την προσοχή

Σήμανση Methana Volcano Challenge

  • Πετρο-χείμμαροι, θα βρεθείτε πολλές φορές να περνάτε από πάνω τους και καθώς εκεί το έδαφος είναι σαθρό, παρακαλώ εφιστάται η προσοχή σας

διαδρομή Methana Volcano Challenge

  • Λάστιχα ποτίσματος μετά το 5ο χιλιόμετρο υπάρχουν  για τους δρομείς των 25 χλμ. Έχουν τοποθετηθεί με προσοχή από την διοργάνωση αλλά και πάλι παρακαλείσθε να δώσετε μεγάλη προσοχή.

Σήμανση Methana Volcano Challenge

Σήμανση Methana Volcano Challenge

  • Στο 9ο περίπου χιλιόμετρο θα διασχίσετε έναν βαθύ χείμαρρο όπου εκεί η διοργάνωση έχει τοποθετήσει σχοινιά για το ευκολότερο και πιο ασφαλές πέρασμα του.

διαδρομή Methana Volcano Challenge

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  LAVA TRAIL RUN 25 χλμ.:

1Ος  ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (5ο χλμ.): ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2Ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΦΟΔΟΣΙΑΣ (8o χλμ.): ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΚΑ

3Ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (12o χλμ.): ΚΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ


 
 

4Ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΔΙΑΣ (15o χλμ.): ΜΑΚΡΥΛΟΓΓΟΣ

5Ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (17,5o χλμ.): ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

6ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (19o χλμ.): ΑΡΧΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΝΙΚΑΣ

LAVA TRAIL RUN 25 χλμ.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΡΑ ΙΣΟΤΟΝΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤ. ΚΡΑΚΕΡΣ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΦΡΟΥΤΟ
1Ος
2Ος
3Ος
4Ος
5Ος
6ος

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  FUEGO TRAIL RUN 12,5 χλμ.:

1Ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (5o χλμ.): ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ (7,5o χλμ.): ΑΡΧΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΝΙΚΑΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΡΑ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
1Ος
2ος

 

* ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΜΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

 

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Σε όλους τους σταθμούς τροφοδοσίας θα υπάρχουν ράδιο-ασυρματιστές που θα μπορούν να επικοινωνούν με την βάση του αγώνα για παν ενδεχόμενο καθώς επίσης και διασώστες – πρώτοι βοηθοί για την παροχή βοήθειας όπου απαιτηθεί. Ασθενοφόρο και γιατρός θα υπάρχει σε ετοιμότητα  στον τερματισμό του αγώνα. Επίσης γιατροί θα βρίσκονται στον 1ο-5ο Σταθμό και στον 3ο Σταθμό.

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:

Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Παρακαλείστε να καταναλώνετε τα προϊόντα  υδροδοσίας  και τροφοδοσίας στον σταθμό και μόνο ώστε να συλλέγονται άμεσα από τους εθελοντές και να ΜΗΝ απομακρύνεστε από τον εκάστοτε σταθμό με κανένα είδος συσκευασίας.

 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ:

Εγκατάλειψη  αθλητή μπορεί να γίνει μόνο σε σταθμό τροφοδοσίας. Ο αθλητής που θα επιθυμεί να εγκαταλείψει θα πρέπει να παραδώσει το νούμερο του στον ομαδάρχη του εκάστοτε σταθμού και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην βάση του αγώνα (Λιμάνι Μεθάνων) με όχημα της διοργάνωσης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ:

Τα μονοπάτια σε διάφορα σημεία διασχίζουν κάθετα ασφαλτινούς δρόμους. Στα συγκεκριμένα σημεία δεν θα είναι κλειστή η κυκλοφορία όπως στα σημεία του κέντρου των Μεθάνων παρόλα αυτά η κίνηση σε αυτά τα σημεία είναι υπερβολικά περιορισμένη. Για αυτό τον λόγο παρακαλείστε να έχετε την προσοχή σας  κατά την διάρκεια που διασχίζετε αυτά τα κομμάτια των δρόμων.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:

Όλα τα μονοπάτια έχουν και ξεχωριστή σήμανση πεζοπορίας. Σας εφιστούμε την προσοχή να μην παρασυρθείτε από αυτήν και να ακολουθείτε πάντα τα σημάδια του αγώνα και μόνο (όπως αναφέρθηκαν παραπάνω)

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας  μπορείτε να προσέρχεστε στην γραμματεία το Σάββατο 12/3 από 11:00 έως 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων και την Κυριακή 13/3 από τις 07:30 έως στις 10:00 στο Λιμάνι Μέθανων (προβλήτα). Θα πρέπει να προσκομίσετε το δελτίο ταυτότητας  σας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού – νόσησης  ή RAPID TEST (48 ωρών) , PCR TEST (72 ωρών) όπως έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας.

 

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ:

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:

Καθώς ο καιρός προβλέπεται αρκετά κρύος παρακαλείστε να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία στον ρουχισμό σας. Γάντια, αντιανεμικό, ισοθερμικό, buff, σκούφο είναι κάποια από αυτά που θα πρέπει να σκεφτείτε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του ρουχισμού σας. Τα παραπάνω αξεσουάρ ένδυσης συστήνονται σε όσους αθλητές  εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Συνιστάτε από την Οργανωτική Επιτροπή να έχετε μαζί σας τα κινητά σας τηλέφωνα έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να καλέσετε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται πάνω στο τσιπάκι/νούμερο σας.

Ο καιρός την Κυριακή 13/3 προβλέπεται ιδανικός για τρέξιμο. Χαμηλές θερμοκρασίες  ναι μεν αλλά και ήλιο με αρκετά σύννεφα. Όπως προαναφέραμε τα μονοπάτια είναι πλινθόκτιστα και με υγρασία γίνονται πολύ ολισθηρά. Παρακαλούμε για ύψιστη προσοχή κατά την διάρκεια διάσχισης πέτρινων και πλινθόκτιστων μονοπατιών. Καλύτερα να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση εκεί λόγω μείωσης ρυθμού παρά κάποιο ατύχημα.

 

Χρονομέτρηση – Αριθμός Bib

Ο αριθμός Bib θα πρέπει να είναι σε εμφανή σημείο. Αθλητής που δεν θα έχει μαζί του τον αριθμό bib και δεν θα εμφανιστεί ο χρόνος του λόγω κακής τοποθέτησης του chip, θα θεωρείτε άκυρη η συμμετοχή του στον αγώνα.

 

Καλή Αντάμωση

Η Οργανωτική Επιτροπή του Methana Volvano Challenge

Δημοφιλη Αρθρα