fbpx

Ultra Kassios Dias: Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τους δρομείς στο 80άρι του Κάσσιου Δία

Newsroom

Oι διοργανωτές του ultra ορεινού αγώνα «Κάσσιος Δίας», που θα ξεκινήσει το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου από την Κασσιόπη της Κέρκυραςενημέρωνουν για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τις εκκινήσεις και τον υποχρεωτικό εξοπλισμό που πρέπει να φέρουν οι συμμετέχοντες. Αξίζει να αναφερθεί και η προετοιμασία που έχουν κάνει, σχετικά με τα ιδιαίτερα, χειροποίητα μετάλλια που θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα ολοκληρώσουν τον αγώνα καθώς και τα έπαθλα βάθρου, που το καθένα τους είναι μοναδικό!

 

 

ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ – DROP BAG –ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που κατάθεσε η διοργάνωση και εγκρίθηκε από τη Γ.Γ.Α. η εκκινήσεις θα γίνουν σε τρία μπλοκ των 50 ατόμων. Στο πρώτο μπλοκ και σε προκαθορισμένες θέσεις θα βρίσκονται οι 33 συμμετέχοντες που  θα αγωνιστούν στη ΣΚΥΤΆΛΗ  και  20 αθλητές του αγώνα των 80 χλμ. (bib number 1-20) που επιλέχθηκαν  βάση του συστήματος βαθμολόγησης της  ITRA. Με το δεύτερο γκρουπ θα ξεκινήσουν οι 16  γυναίκες και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν με τυχαία σειρά. Και στο τρίτο γκρουπ θα αναχωρήσουν οι εναπομείναντες αθλητές.

Οι εκκινήσεις θα ξεκινήσουν στις 06.00 ακριβώς με λίγα λεπτά διαφορά μεταξύ τους οπότε οι αθλητές πρέπει να φροντίσουν να είναι έγκαιρα στο χώρο της εκκίνησης.
Λόγω του ότι υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα μετρήσει ο  χρόνος της στιγμής της ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού τσιπ και θα υπάρχει και η ανάλογη ανοχή στο κλείσιμο των σταθμών.

Συστήνεται η χρήση μάσκας στο χώρο της εκκίνησης και η τήρηση των ανάλογων αποστάσεων για την ασφάλεια όλων μας.

Η παράδοση των drop bag θα γίνεται στη γραμματεία της ώρες της παράδοσης των αριθμών την Παρασκευή το απόγευμα η το Σάββατο το πρωί από της 05:30 εως και 10 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Με την παραλαβή των αριθμών θα δοθεί και μια σακούλα που θα μπορείτε να βάλετε τα πράγματα που επιθυμείτε να παραλάβετε στο 36 χλμ. με ένα καρτελάκι που θα αναγράφει το bib number σας για να προσαρμοστεί επάνω. Με τον ίδιο τρόπο θα παραλαμβάνονται και στο σταθμό ώστε να τα ξαναβρείτε στον τερματισμό.

Στο χώρο της εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει και χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων που θα μπορείτε να αφήσετε το Σάββατο το πρωί και να τα παραλάβετε με τον τερματισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι αθλητές (σόλο και σκυτάλη) είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους
▪︎ κινητό τηλέφωνο,
▪︎φακό κεφαλής,
▪︎αλουμινοκουβέρτα και
▪︎ένα μικρό ποτήρι υγρών.
▪︎Συστήνεται και η χρήση ελαφρύ αντιανεμικού μπουφάν και μπατόν ( ειδικά στο πρώτο κομμάτι).
Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να ελέγξει στην εκκίνηση αλλά και στους σταθμούς τροφοδοσίας αν υπάρχουν τα παραπάνω και να προβεί σε ακύρωση του αθλητή σε περίπτωση μη τήρηση των κανόνων υποχρεωτικού εξοπλισμού.

Στο link μπορείτε να παρακολουθήσετε ηχογραφημένη την εκπομπή του life news τα σπορ στη ζωή μας για θέματα που αφορούν την διεξαγωγή αγώνα

 


 
 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΕΠΑΘΛΑ

Τα αναμνηστικά μετάλλια που θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα ολοκληρώσουν τον αγώνα καθώς και τα 26 έπαθλα βάθρου φέτος θα έχουν μια ιδιαιτερότητα. Φτιάχτηκαν ένα προς ένα από την ομάδα μας και το καθένα είναι μοναδικό. Θέλαμε να προσφέρουμε στους αθλητές κάτι από την ψυχή του τόπου μας ξεφεύγοντας από την ψυχρή τυποποίηση, προσεγγίζοντας λίγο το πανάρχαιο πνεύμα τιμής προς τους αγωνιζόμενους που τιμούν την αθλητική ιδέα. Φτιαγμένα από τα στοιχεία του τόπου μας την Σινιώτικη πέτρα,το ξύλο ελιάς από τον Κερκυραικό ελαιώνα και το μολύβι από τα δίχτυα των ψαράδων της Κασσιώπης έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία καθώς έχει δουλευτεί το καθένα ξεχωριστά με ιδιαίτερο μεράκι.

 

 

Η διοργάνωση ευχαριστεί την Sophie Carter Ntikiadi, μέλος της ομάδας και συμμετέχων στον αγώνα των 80 χλμ. για την καλλιτεχνική επιμέλεια των επάθλων και μεταλλίων και τον Μαρίνο Μαυρόπουλο για τη βοήθεια του στην δημιουργία των επάθλων.

Δημοφιλη Αρθρα