fbpx

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»: Αναχώρησε η Ελληνική Ομάδα για το Πεκίνο

iRun
Ελληνική ομάδα Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022

[qodef_dropcaps type=”normal” color=”” background_color=””]Η[/qodef_dropcaps] ελληνική αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Πεκίνο.

Την ελληνική ομάδα για το Πεκίνο αποτελούν οι: Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι. Την ελληνική αποστολή αποτελούν ακόμα, οι προπονητές Τίμος Τσουρέκας, Χρήστος Τίτας, Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης. Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Δημοσθένης Γυρούσης και Αναπληρωτής Αρχηγός ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΟΕ Στράτος Καρέτος.

Ελληνική ομάδα Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022

Σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα αποχαιρέτησε μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Η εκδήλωση που είχε σύνθημα «Κίνα – Ελλάδα, μαζί για ένα κοινό μέλλον», έγινε στην έδρα της ΕΟΕ παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα XiaoJunzheng, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη και Αντώνη Νικολόπουλου, της Προέδρου των Ελλήνων Olympians Βούλας Κοζομπόλη, της Πρωθιέρειας και της Χορογράφου των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Ξανθής Γεωργίου και Αρτέμιδος Ιγνατίου, του Προέδρου της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκου Ιατρού, του Προέδρου του OΛΠ-Cosco ΥUZengGang και του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Γιώργου Νικητίδη.

Ελληνική ομάδα Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Πρεσβεία της Κίνας που με τη σημερινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε τα μέλη της ελληνικής ομάδας που θα πάρουν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Είμαι σίγουρος ότι οι πέντε αθλητές και αθλήτριες που εξασφάλισαν την πρόκριση θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα μας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.
Παράλληλα αγαπητέ Πρέσβη, η σημερινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε τις ευχαριστίες μας στην κινεζική κυβέρνηση για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Γνωρίζω ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διοργάνωση ασφαλών αγώνων για τους αθλητές και τις αποστολές από όλο τον κόσμο. Ηδη αγαπητοί μας φίλοι από την Κίνα, το πρώτο ρεκόρ το έχετε καταρρίψει καθώς το Πεκίνο θα είναι η πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει διοργανώσει Θερινούς αλλά και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ελληνική ομάδα Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022


 
 

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψετε και θα τιμήσετε για άλλη μία φορά τη χώρα μας στην Κίνα. Είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε πολλά από μία χώρα που διοργανώνει για δεύτερη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες, μία χώρα που αξιοποίησε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και δεν τις άφησε να ρημάξουν. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές καθώς είναι αγώνες με ιδιαιτερότητα λόγω Covid, αλλά θα είναι αγώνες με σπουδαίο θέαμα. Καλή δύναμη στην ομάδα και όπως είναι χαμογελαστή τώρα, να είναι πιο χαμογελαστή όταν επιστρέψει.»

Ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng είπε: «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να αποχαιρετήσουμε την ελληνική αποστολή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και να εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.

 

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Η διοργάνωση επιτυχημένων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι η επίσημη δέσμευση της Κίνας προς τη διεθνή κοινότητα και αποτελεί τις σταθερές ενέργειές της για να συνεχιστεί το Ολυμπιακό πνεύμα. Μετά από έξι χρόνια επίπονων προσπαθειών, ειδικά ξεπερνώντας τις προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, το Πεκίνο και ο κόσμος ανταποκρίνονται σε αυτή τη σημαντική στιγμή. Το Πεκίνο θα γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα φιλοξενήσει τόσο Θερινούς όσο και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ντάνου χιονοδρομία

 

Οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης θα είναι οι δύο σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Kαι για τους δύο αθλητές αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δημοφιλη Αρθρα