fbpx

Ροδάκινο, ένα καλοκαιρινό φρούτο

Newsroom
Ροδάκινο

Το ροδάκινο και η μυρωδιά του έχει συνδυαστεί από τους περισσότερους από εμάς με το καλοκαίρι!

Και για αυτό, όταν ξεκινάμε να βλέπουμε ροδάκινα στους πάγκους της μαναβικής, αισθανόμαστε ότι πλέον το καλοκαίρι έφτασε.

Το ροδάκινο έχει αρκετά είδη, καθώς εκτός από τον κλασικό γιαρμά, υπάρχει και το λευκόσαρκο ροδάκινο, όπως και το νεκταρίνι.

Ανεξάρτητα από το είδος του πάντως, είναι ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και για το λόγο αυτό το συστήνουμε για συχνή κατανάλωση, διότι η ενυδάτωση αποτελεί πρωταρχικό μέλημα τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Σχεδόν το 90% το φρούτου αποτελείται από νερό!

Ροδάκινο

Και αυτό το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για όσους φροντίζουν το δέρμα τους και την επιδερμίδα τους, έχοντας μια έμμεσα αντιγηραντική δράση.

Επιπλέον, ένας μεγάλος καρπός ροδάκινου έχει σχετικά λίγες θερμίδες και μεγαλύτερη ικανότητα πρόκλησης κορεσμού από άλλα φρούτα, εξαιτίας του νερού και των φυτικών ινών που περιέχει και για το λόγο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή και για όσους προσπαθούν εν όψει καλοκαιριού να ελέγχουν το βάρος τους.

Ροδάκινο

Το ροδάκινο επίσης είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C, καθώς ένα φλιτζάνι από κομμάτια φρέσκου ροδάκινου περιέχει 10,2 mg βιταμίνη C, δηλαδή 17% της απαιτούμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Επιπλέον, το ροδάκινο είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, που βοηθούν και στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς και τον έλεγχο των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, αφού ως γνωστόν οι διαλυτές φυτικές ίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν σε αυτό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εντάξτε τα ροδάκινα καθημερινά στη διατροφή σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι φρούτα που μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν και με τη σάρκα (ειδικά τα νεκταρίνια).


 
 

Ροδάκινο

Κόψτε τα κομματάκια και προσθέστε τα στο γιαούρτι σας ή αλέστα τα με μια μερίδα γαλακτοκομικού και φτιάξτε smoothies.

Μπορείτε επίσης να τα αλέσετε με πάγο και να φτιάξετε δροσερές γρανίτες ή να τα προσθέσετε σε πράσινες σαλάτες μιας και ταιριάζουν όμορφα με τη ρόκα και δίνουν gourmet πινελιές στο πιάτο σας. Καλή σας απόλαυση!

 

Της διατροφολόγου Ηλιάνας Ηλιοπούλου, iliopouloudiet.gr

 

Διάβασε ακόμα στο iRunmag.gr:

Better Life Foods: Αναβάθμισε τη διατροφή σου!

1ος ορεινός αγώνας Εγκλουβής Λευκάδας (2 Οκτωβρίου 2022)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η ελληνική αποστολή

 

Δημοφιλη Αρθρα