fbpx

Παναγόπουλος στην “Αθλητική Κυριακή”: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί υπό τις προϋποθέσεις που θα θέσουν οι ειδικοί»

iRun

Είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του δρομικού κοινού της χώρας μας και όχι μόνο… Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί όσον αφορά την αθλητική δραστηριότητα εξαιτίας της πανδημίας, τα οποία και θα καθορίσουν το μέλλον των μεγάλων διοργανώσεων και του μαζικού αθλητισμού. Για αυτά, αλλά και για τα πλάνα της ομοσπονδίας στο εγγύς μέλλον μίλησε χτες στην εκπομπή της ΕΡΤ1, “Αθλητική Κυριακή” ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε ακόμη την ευκαιρία να ανακοινώσει τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Ασημίνα Γκάγκα, συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση της ομοσπονδίας σε θέματα που αφορούν στην προστασία αθλητών και αθλητριών σε σχέση με τον ιό Covid-19, αλλά και νέους κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν στη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

«Στόχος της ομοσπονδίας είναι να κάνει αγώνες»

«Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που από αυτή την εβδομάδα αποκτούμε μία νέα συνεργάτιδα, την Ασημίνα Γκάγκα, συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για να έχουμε πρόσθετες οδηγίες για το πως να συνεχίσουμε. Κάτω από νέους κανόνες, θα διεξάγουμε Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, διασυλλογικούς αγώνες και κάποιους άλλους αγώνες εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στο κομμάτι της Δημόσιας Υγείας, αφού αυτό είναι το μείζον και το πρωταρχικό μέλημα μας», είπε αρχικά ο Κώστας Παναγόπουλος και σχολίασε για την είσοδο των αθλητών στα στάδια: «Με δεδομένο του ότι οι αθλητές του στίβου είναι διάσπαρτοι σε δεκάδες στάδια σε όλη την Ελλάδα, και δεδομένο ότι τα στάδια είναι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα είναι αλήθεια πως θα θέλαμε όχι μόνο την Ολυμπιακή Ομάδα, αλλά όλη την εθνική ομάδα συνολικά. Το θέλαμε, δε συνέβη, αυτή είναι η απόφαση και είναι σεβαστή. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο κομμάτι της Δημόσιας Υγείας και να έχουμε την δυνατότητα επανεκκίνησης των αγωνιστικών τμημάτων στη δεύτερη φάση (18/5), όπως ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης, δηλαδή της επανεκκίνησης των σωματείων, τα οποία είναι το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού κι όταν αυτά εκκινήσουν θα μπορούμε να μιλάμε για μία κανονικότητα».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί: «Ο αθλητισμός είναι μέρος της κοινωνικής δραστηριότητας, όλα θα πρέπει να γίνουν κάτω από την αυστηρή τήρηση νέων κανόνων και κανονισμών. Για παράδειγμα σήμερα μας απασχόλησε το πως θα γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες στα κάθετα άλματα, όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες πέφτουν στο στρώμα. Πώς θα απολυμαίνονται δηλαδή τα στρώματα. Στα νέα δεδομένα θα αναθεωρηθούν διάφορα, ασφαλώς ο στίβος πρέπει να διατηρήσει τα αξιακά χαρακτηριστικά του, ο τρόπος όμως που θα πραγματοποιούνται κάποια αγωνίσματα, πάντα μέσα στο στάδιο, μπορεί να είναι διαφορετικός για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία. Θα δούμε τους νέους κανόνες, θα τους εφαρμόσουμε, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα προσαρμοστούμε. Παράλληλα αναμένουμε τη στήριξη της πολιτείας στα σωματεία, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες, όπως και όλη η κοινωνική δραστηριότητα».

Αναφορικά με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Νοέμβριο, είπε:
«Με τα σημερινά δεδομένα και ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά, ο ΑΜΑ θα πραγματοποιηθεί. Βεβαίως όχι με τις ίδιες συμμετοχές και τους ίδιους όρους που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και ανάλογα με την υγειονομική εξέλιξη αναμένεται μέχρι αρχές Ιουνίου να προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Στόχος μας πάντως είναι ο αγώνας να γίνει τον Νοέμβριο κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσουν οι ειδικοί».


 
 

 

> Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ1, όπου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εξέφρασε την επιθυμία του αλλά και τον σχεδιασμό της ομοσπονδίας να γίνουν αγώνες σε πανελλήνιο επίπεδο φέτος. Φυσικά, το μείζον είναι πάντα η υγεία των αθλητών και αυτή μπαίνει σε πρώτο πλάνο, σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Δημοφιλη Αρθρα