fbpx

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 τα 10α Λιοφίλια

Newsroom
liofilia

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου ο αγώνας στίβου 10.000μ. με την ονομασία «Λιοφίλια – Η νύχτα των 10000μ».

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ και την εταιρεία ΛΙΟΦΑΓΟΣ – Συστήματα Αλουμινίου

Η διοργάνωση γίνεται για 10η χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Δρομείς και θεατές καλούνται να φέρουν προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης συνεισφέροντας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Δεν υπάρχει κόστος συμμέτοχης.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής θα επιλεχθούν οι δρομείς με τις 220 καλύτερες επιδόσεις.

Θα υπάρξει και ένας περιορισμένος αριθμός δρομέων που θα συμμετάσχουν με πρόσκληση από την διοργάνωση, ανεξαρτήτου επίδοσης.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι αθλητές που έχουν επιλεχθεί. Ο καθορισμός των σειρών θα γίνει βάσει της ατομικής επίδοσης των αθλητών.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, οι αθλητές δηλώνουν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχονται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης των Αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου 2022.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ωρα Εναρξης

Αγώνισμα

15:30: 2000μ Κοριτσιών 2009-2008-2007-2006

15:45: 2000μ Αγοριών 2009-2008-2007-2006

16:00: Εκκίνηση 1ης σειράς

17:00: Εκκίνηση 2ης σειράς

17:50: Εκκίνηση 3ης σειράς

18:45: Εκκίνηση 4ης σειράς

19:35: Εκκίνηση 5ης σειράς

20:15: Εκκίνηση 6ης σειράς

21:00: Τελετή λήξης – Απονομές Επάθλων

* Οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να αλλάξουν μετά την τελική επεξεργασία των συμμετοχών.

liofilia

 

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης. Επίσης, θα γίνει βράβευση του καλύτερου αθλητή των αγώνων. Είναι ο αθλητής (άνδρας ή γυναίκα) που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία βάσει της επίδοσής του, όπως προκύπτει από το σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics.


 
 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Οι αθλητές-αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, τουλάχιστον 60΄ πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος–σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας οι αθλητές ΣΕΓΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ενώ οι ιδιώτες δρομείς την ταυτότητά τους.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα Δελτία των αγωνιζομένων καθώς και την κάρτα Υγείας. Δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανέναν αθλητή του οποίου η Κάρτα Υγείας Αθλητή δεν είναι θεωρημένη ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα.  Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics 2022 – 2023 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

 

Ελεγχοι αθλητών-τριών

Αγωνιστικά παπούτσια. Για τους αθλητές ΣΕΓΑΣ τα αγωνιστικά παπούτσια να έχουν μέγιστο πάχος σόλας 25mm και το μέγιστο μήκος των καρφιών θα πρέπει να είναι 9mm. Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ισχύσουν και για τους αθλητές/δρομείς σε περίπτωση επίτευξης ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών.

Αριθμοί συμμετοχής. Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό, ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας και ένα chip που θα τοποθετεί στο αγωνιστικό παπούτσι του.

Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να συγκρατείται με 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατός κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.

Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ο,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στους αγώνες θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό καρδιολόγο καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ιδιώτες δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της για αθλητές ΣΕΓΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, για θέματα που αφορούν την υγεία των αθλητών – αθλητριών ΣΕΓΑΣ, και ιδιωτών, αλλά και για κάθε πιθανό πρόβλημα που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των αγώνων και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου, υπεύθυνοι είναι ο εκπρόσωπος του σωματείου και ο προπονητής που δηλώνουν αυτούς τους αθλητές, και σε καμία περίπτωση η διοργανώτρια Αρχή.

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο προπονητής Δημήτρης Θεοδωρίδης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4 (πρώην άρθρο 121) των Κανονισμών Αγώνων Στίβου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης  2020 – 2021, καθώς και το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων Στίβου (έκδοση 2015), σε συνεργασία  με τον Αλυτάρχη του πρωταθλήματος.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προέδρος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Ερχονται ακόμα:

Rock & Trail Κλαπάδος Λέσβου (4 Δεκεμβρίου 2022)

9ος Φιλίππειος Δρόμος (11 Δεκεμβρίου 2022)

8o Lycabettus Run (19 Φεβρουαρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα