fbpx

10ος Δρόμος του Τσίπουρου & 1ος KERK΄S MARATHON στο Ροδοχώρι Ημαθίας

Newsroom
Δρόμος του Τσίπουρου

Ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με τον Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νάουσας (ΣΕΒΑΣ) και την βοήθεια του Τσαγκερά Γιώργου, διοργανώνουν για 10η χρονιά τον παραδοσιακό αγώνα δρόμου «Δρόμος του Τσίπουρου» και τον 1ο KERK΄S MARATHON, στο Ροδοχώρι Ημαθίας.

«Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια που τρέξαμε πρώτη φορά πάνω στο όμορφο βουνό μας, θα ΄μασταν καμιά δεκαριά».

Έτσι ακριβώς, όπως τα λέει το τραγούδι -αφιερωμένο στην διοργάνωση-, είναι τα πράγματα. Φέτος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες, την αναβολή λόγω του covid-19 το 2020, οι διοργανωτές θα επιδιώξουν να δώσουν πανηγυρικό κλίμα στις εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν δύο ημέρες, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021.

Δρόμος Τσίπουρου

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

1) ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10.30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Ο αγώνας δρόμου 15.700 μέτρων και 450+ υψομετρική,
με την ονομασία «10ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10:30. Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες, το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα, επετειακό και ξεχωριστό όπως και το μετάλλιο, σάκος και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο! Η διαδρομή η ίδια με μικροαλλαγές, θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση σχετικά.

Θα βραβευθούν οι έξι (6) πρώτοι άνδρες και οι έξι (6) πρώτες γυναίκες με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που θα πάρουν εκκίνηση θα είναι πάνω από 15 (δεκαπέντε). Θα γίνουν και βραβεύσεις-έκπληξη, που θα ανακοινωθούν επί τόπου.

2) ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10.15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Λαϊκός αγώνας 5.500 χιλιόμετρα με 180+ υψομετρική,
τεχνικό μπλουζάκι, σάκος, μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο! Διαδρομή άνετη για αρχάριους.

Θα βραβευθούν οι έξι (6) πρώτοι άνδρες και οι έξι (6)πρώτες γυναίκες με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που θα πάρουν εκκίνηση θα είναι πάνω από 15 (δεκαπέντε).

Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους αθλητές, ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ, όχι σε τραπέζι όπως τα προηγούμενα χρόνια, για τους γνωστούς λόγους (Covid-19). Το ίδιο ισχύει και για το ρακοκάζανο, που ενδεχομένως να το επισκεφθείτε μεν, αλλά με τους ισχύοντες κανόνες. Εκτός εάν υπάρχουν έως τότε θετικές εξελίξεις.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ: Μπορούν στους παραπάνω αγώνες να συμμετάσχουν ενήλικες από 18 ετών και πάνω αυστηρά. Μόνο στα 5.500μ. μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι γυμνασιόπαιδες αυστηρά με την συνοδεία κηδεμόνα για όλη τη διαδρομή, ή με αποδεδειγμένη δρομική εμπειρία σε παρόμοιους αγώνες (πχ δελτίο αθλητού και βεβαίωση του σωματίου ή του ΣΕΓΑΣ).

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί με την έναρξη των εγγραφών που ορίζεται στις 27/9/2021 και ώρα 21.00 στο site www.fiftymilerwrun.com. Ενημερώνουμε ότι στις ομαδικές εγγραφές ο ένας στους πέντε (1 ανά 5) είναι δωρεάν και τα υλικά των αθλητών παραλαμβάνονται από ένα που θα ορίσει. Τα ποσά πρέπει να καταβάλλονται άμεσα με την εγγραφή και εντός 24 ωρών. Η λήξη των εγγραφών θα γίνει στις 20/11/2021 και ώρα 21.00 για τους παραπάνω αγώνες, αυστηρά και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα δίνονται στη διάρκεια και μέχρι τη λήξη των εγγραφών. Άμεσα θα αναρτηθούν τα αναμνηστικά για κάθε διαδρομή, τα οποία σε περίπτωση ματαίωσης, αναβολής, αδυναμία προσέλευσης θα παραδοθούν στους δικαιούχους. Συνδρομές δεν επιστρέφονται εφόσον προχωρήσει η παραλαβή των αναμνηστικών.

9ος Δρόμος του Τσίπουρου

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

1) ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΕΡΜΙΟΥ «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ» 42.195 – ΥΨ: 1563+
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 08:30 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 63


 
 

Όπως καταλαβαίνετε η ιστορική διαδρομή του 2019 αναβαθμίζεται απ’ όλες τις πλευρές και δρομικά γιατί γίνεται χιλιομετρικά μαραθώνιος, από τις πλέον αγαπημένες αποστάσεις και ιστορικά γιατί ονομάζεται και αφιερώνεται στη μεγαλύτερη δρομική προσωπικότητα της περιοχής μας κι έναν από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδος, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου από το 1977 με 02:20:15 στο Μπάρσλεϊ της Αγγλίας όπου κατετάγη 2ος γενικής και το κράτησε έως το 1982 όταν ο Κούσης έκανε 2:14:36. Με ατομικό ρεκόρ 2:18:57 που ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολο για Έλληνες δρομείς, χάθηκε άδικα και απρόσμενα στις δεκαεπτά Φεβρουάριου του 2017 ημέρα Τετάρτη, από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα που έμελλε να είναι κι ο τελευταίος του.

Ο αγώνας θα ξεκινά από τη Μονή Αγ. Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας ακολουθώντας δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέτριας βατότητας. Θα κινηθεί σε κυκλική, σχετικά, πορεία περνώντας από πέντε χωριά της περιοχής και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο. Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 18+, να έχουν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έναν Μαραθώνιο ή έναν ορεινό αγώνα πάνω από 20 χλμ. Θα υπάρχει νερό κάθε 5χλμ (μπουκάλι ή φυσικό τρεχούμενο) και μετά τη μέση της διαδρομής και τροφοδοσία ανά 5χλμ (τζελ, αλμυρά, κόλα, ισοτονικά). Γενικά θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε ότι χρειάζεται ένας μαραθώνιος, ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά. Διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες, με έξτρα αναμνηστικά. Στην πορεία θα δοθούν λεπτομερείς περιγραφές και κανόνες για όλα όσα χρειάζεται ο αγώνας.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ: Μετάλλιο που στην μία όψη θα φέρει την προσωπογραφία του Kυριάκου, και από την άλλη τον τίτλο του αγώνα, που θα ονομαστεί KERK’S MARATHON από το όνομα που ήταν γνωστός, στους φίλους του, στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Αναμνηστικό softshell μπουφάν-πανωφόρι με αποσπώμενη κουκούλα και διακριτικό τύπωμα KERK MARATHON, σάκος και η κλασική συλλεκτική φιάλη τσίπουρο! Θα είστε οι πρώτοι 63 που θα τον τιμήσετε.

  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 27/9/2021 και ώρα 21.00 ΕΩΣ 10/11/2021 και ώρα 21.00 στο site www.fiftymilesrun.com.

2) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ 1η έως 3η τάξη και από 4η έως 6η
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 1/11/21 ΕΩΣ 20/11/21 στο site www.fiftymilesrun.com

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το οργανωτικό πλάνο το καλύπτουν ο Γ.Α.Σ. Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με τον ΣΕΒΑΣ Νάουσας, την βοήθεια του Τσαγκερά Γιώργου και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών που κάθε φορά στέκονται στο πλευρό μας.

Θα υπάρχει ειδική φόρμα δήλωσης εθελοντών που θα πάρουν ένα softshell μπουφάν, με τα διακριτικά της διοργάνωσης, που πρέπει να φοράνε για να ξεχωρίζουν και να παρέχουν άνετα τις υπηρεσίες τους, για αυτήν την επετειακή χρονιά, με περισσότερες απαιτήσεις που μας είναι πάνω από απαραίτητοι.

 

Τέλος, για όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και ό,τι καινούργιο προκύπτει θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις στην σελίδα www.fiftymillesrun.com καθώς και στα Μ.Μ.Ε. Θα αφορούν λίστες συμμετοχών, περιγραφές των διαδρομών και χάρτες, υψομετρικά, χορηγοί, πληροφορίες για διαμονή για όσους το επιθυμούν, τρόποι πρόσβασης για όσους έρθουν για πρώτη φορά, και μην ξεχνάτε!

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ KERK ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!


• Φωτογραφίες από τη σελίδα Facebook «Δρόμος Τσίπουρου» / Kaleidoscope Photography

Δημοφιλη Αρθρα