fbpx

10ος επετειακός αγώνας δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Αίγινα (16-17/10/2021)

Newsroom
10ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας

[qodef_dropcaps type=”normal” color=”” background_color=””]Ο[/qodef_dropcaps] Ο.Α.Κ. Αίγινας διοργανώνει στις 16 και 17 Οκτωβρίου τον 10ο επετειακό αγώνα δρόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» υπό την αιγίδα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας, την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, το Νοσοκομείο Αίγινας και τον κύριο Δούκα Σωκράτη υπεύθυνο της ιατρικής ομάδας.

Μετά από την αναβολή του αγώνα λόγω καραντίνας η διοργάνωση της Αίγινας επανέρχεται με επετειακό χαρακτήρα, για δύο λόγους: Πρώτον, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Ελληνικού κράτους με πρωτεύουσα την Αίγινα και δεύτερον γιατί ο αγώνας κλείνει τα 10 χρόνια ζωής!

Φέτος υπάρχει αλλαγή των διαδρομών για δύο λόγους, πρώτον για να δοθεί η εκκίνηση από την πλατεία Εθνεγερσίας καθώς εκεί ο χώρος είναι πολύ πιο μεγάλος από την παλιά αφετηρία και μπορεί να τηρηθούν σωστά οι κανόνες διεξαγωγής του αγώνα λόγο του κορονοϊού και δεύτερον για να μην περνά η διαδρομή μπροστά από την έξοδο του λιμανιού, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Τα 5000 μέτρα ”Κυριάκος Γκαρής” θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία Εθνεγερσίας που είναι απέναντι από τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Οι αθλητές πάνε για 2500 μέτρα με φορά προς Πέρδικα και μετά επιστροφή. Τα 10000 μέτρα κάνουν δύο φορές την διαδρομή των 5000 μέτρων.

Η διαδρομή αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα για τους αθλητές, είναι όλη ευθεία χωρίς ανηφόρες και περνά το πεντάρι δύο φορές και το δεκάρι τέσσερις φορές μπροστά από την παραλία της Αίγινας που είναι συγκεντρωμένος όλος ο κόσμος που παρακολουθεί τον αγώνα. Οι αθλητές θα έχουν το χρόνο τους από το πέρασμά τους στα 2500 – 5000 – 7500 – 10000 μέτρα και θα έχουν σταθμό για νερό ανά 2500 μέτρα.

Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας

Φέτος ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες, το Σάββατο θα γίνουν οι παιδικοί αγώνες και την Κυριακή τα 5000 και 10000 χιλιάδες μέτρα για να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Θα υπάρχει όριο συμμετοχών για κάθε αγώνα τα 300 άτομα.  Η πληρωμή θα γίνεται μόνο με κάρτα και αυτό για να μπορέσουμε άμεσα να δώσουμε τα χρήματα πίσω στους αθλητές σε περίπτωση νέας καραντίνας και απαγόρευσης διεξαγωγής του αγώνα.

 • Ο σύνδεσμος για τις εγγραφές εδώ.

 

Προκήρυξη 10ος αγώνας δρόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

Ο Ο.Α.Κ Αίγινας (Σύλλογος Στίβου) διοργανώνει τον 10ο αγώνα δρόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» υπό την αιγίδα του Δ.Α.Ο.Α. (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας) σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας, την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, το Νοσοκομείο Αίγινας και τον κύριο Δούκα Σωκράτη υπεύθυνο της ιατρικής ομάδας.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη και ορκίστηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια του εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αίγινας.

Η βασική διαδρομή των δέκα (10.000) μέτρων για δρομείς θα έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Εθνεγερσίας απέναντι από τα εκδοτήρια εισιτηρίων . Στην ίδια διαδρομή θα γίνει επίσης αγώνας δρόμου πέντε (5.000) μέτρων για δρομείς και περιπατητές.

Επίσης θα διεξαχθούν και άλλα Αθλητικά Δρώμενα.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10/21

1)  Αγώνας δρόμου 200μ για παιδιά Νηπίου (Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)

Ώρα έναρξης: 11.00

2)  Αγώνας δρόμου 800μ για μαθητές της 1ης, 2ας και 3ης τάξης Δημοτικού

Ώρα έναρξης: 11.15

3)  Αγώνας δρόμου 1500μ για μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού

Ώρα έναρξης: 11.30

 • ΓΙΑ ΤΑ 800 ΚΑΙ 1500 ΜΈΤΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΜΠΑΝΑΝΑ, ΝΕΡΟ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ).
 • ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ.
 • ΓΙΑ ΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΝΗΠΙΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/21

1)  Αγώνας δρόμου 10.000μ για δρομείς

Ώρα έναρξης: 11.00  (ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 300 ΑΤΟΜΑ)

2)  Αγώνας δρόμου 5.000μ για δρομείς

Ώρα έναρξης: 12.30  (ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 300 ΑΤΟΜΑ)

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ : θα γίνονται άμεσα με την συμπλήρωση των θέσεων.

 

ΕΠΑΘΛΑ

Α.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10.000 μέτρων

Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια των αγώνων
Μετάλλιο για τον 2ο και 3ο νικητή και νικήτρια των αγώνων

Β.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 5.000 μέτρων

Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια των αγώνων
Μετάλλιο για τον 2ο και τον 3ο νικητή και νικήτρια των αγώνων

Γ.   ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων

Δ.  ΚΥΠΕΛΟ στις τρεις πολυπληθέστερες ομάδες των αγώνων (μετράνε όσοι τερμάτισαν τον αγώνα)

Ε.  ΚΥΠΕΛΟ στον γηραιότερο αγωνιζόμενο

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής.


 
 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή των 10.000μ, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.
 2. Στον αγώνα των 5.000μ εκτός από Άνδρες / Γυναίκες Δρομείς και Περιπατητές μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά Γυμνασίου / Λυκείου, που θα συμμετάσχουν και θα αγωνιστούν με την ευθύνη των Γονέων / Κηδεμόνων τους.
 3. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
 4. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται:
  • 10 ευρώ για τα 5000 μέτρα (ηλεκτρονική χρονομέτρηση – μετάλλιο – μπλουζάκι – μπανάνα – νερό)
  • 12 ευρώ για τα 10000 (ηλεκτρονική χρονομέτρηση – μετάλλιο –μπλουζάκι – μπανάνα – νερό).
  Θα δοθεί μπλουζάκι επετειακό για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και για τα 10 χρόνια του αγώνα, στους συμμετέχοντες των 5000 και 10000 μέτρων 
 5. Όριο συμμετοχής για κάθε αγώνα ξεχωριστά τα 300 άτομα.
 6. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΓΓ Αθλητισμού που θα ισχύουν την περίοδο των αγώνων.
 7. Η πληρωμή θα γίνεται μόνο με κάρτα, για να μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα στους συμμετέχοντες, γρήγορα, σε περίπτωση που λόγω καραντίνας ο αγώνας αναβληθεί. Η επιστροφή έχει μια επιβάρυνση 1,6 ευρώ και επιβαρύνει τον συμμετέχοντα.
 8. Ακύρωση συμμετοχής από αθλητή μπορεί να γίνει μέχρι και 15 μέρες πριν τον αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση η επιβάρυνση είναι στα 3 ευρώ.

 

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν πριν τον αγώνα

1) Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου)

2) Επίσημη βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ

3) Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών

4) Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών

5) Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών, δεκτό μόνο για παιδιά ως 17 ετών

6) Με την εγγραφή στον αγώνα συναινώ για την φωτογράφιση και την βιντεοσκόπηση (με ζωντανή σύνδεση και on demand) για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής κάλυψης του αγώνα, από την ενημερωτική ιστοσελίδα Aegina Portal (www.aeginaportal.gr).

 

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ, και από εθελοντές. Επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας του αγώνα τίθεται ο Ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας (Χειρουργός – Επειγοντολόγος). Το νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» θα παρέχει το ασθενοφόρο του αγώνα.

 

 ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Σταθμοί τροφοδοσίας νερού θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής των 10.000μ και των 5.000μ κάθε 2500 μέτρα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Το www.aeginaportal.gr θα μεταδίδει απευθείας με εικόνα και ήχο, καθώς και ραδιοφωνικά την εκκίνηση και τον τερματισμό των αθλητών, όπως και την ροή των αποτελεσμάτων κατευθείαν από τον χρονομέτρη.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΑ

Στον αγώνα θα υπάρχει υπεύθυνος παρουσίασης.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο www.aeginarun.gr και στο www.kapodistriasrun.gr

Οι εγγραφές θα κλείσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Οκτωβρίου 2021 στις 24:00 το βράδυ.

Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους γίνονται δεκτές.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βασίλης Ζαμπέλης: 6979 449303

Τζίμα Βασιλική : 6979449303

Λυκούρης Ζαννής: 6947218478

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή θα εξασφαλίσει ειδική έκπτωση για μετάβαση και επιστροφή για την περίοδο των αγώνων για τους αθλητές και για έναν συνοδό (δεν θα υπάρχει έκπτωση για αυτοκίνητα).

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: www.aeginarooms.com  

Υπάρχει και η δυνατότητα να έρθετε την ίδια μέρα του αγώνα και μετά το τέλος του να πάρετε το πλοίο για την επιστροφή.

Δημοφιλη Αρθρα