fbpx

11ος Δρόμος Φρουσιούνας στο ομώνυμο χωριό της ορεινής Αργολίδας (26-07-2021)

Newsroom
Λαϊκός Αγώνας δρόμου Φροσιούνας

Ο βετεράνος αθλητής/δρομέας Παναγιώτης Παπαβασιλείου διοργανώνει στην γενέτειρά του την Φρουσιούνα Αργολίδος τον 11ο Λαϊκό Ορεινό Αγώνα 7 χιλιομέτρων την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:15 και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Με βάση τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει στη γραμματεία πριν τον αγώνα Rapid ή Μοριακό Test διάρκειας 48 ωρών ή Self Test διάρκειας 24 ωρών. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 πατώντας εδώ.
    Μετά την ημερομηνία αυτή καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής με υψόμετρο 750μ. και ο τερματισμός θα γίνει στο οροπέδιο της Αρμενιάς στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής με υψόμετρο 1100μ. Δείτε τη διαδρομή του αγώνα ΕΔΩ.

Λαϊκός ορεινός αγώνας δρόμου Φρουσιούνας
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πάρουν αναμνηστικό με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει εκδώσει η Γ.Γ.Α. Μετά το τέλος του αγώνα στην πλατεία του χωριού θα προσφερθούν από τον διοργανωτή σε ατομική συσκευασία ψωμί, ελιές, τυρί και κρασί.

• Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6955382491 – 6909084976 (πρωινές απογευματινές ώρες).

 


 
 

Φρουσιούνα Αργολίδος

H Φρουσιούνα Αργολίδος

Η Φρουσιούνα είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με υψόμετρο 800 μ., βρίσκεται στο ΒΔ άκρο του νομού Αργολίδος και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Πρόκειται για ένα χωριουδάκι μέσα στα δένδρα και το πράσινο, που απέχει 6χλμ από το Κεφαλόβρυσο και 45χλμ από το Αργος.
Το μικρό χωριό της Φρουσιούνας (με 178 κατοίκους στην απογραφή του 1951 και 65 κατά την απογραφή του 1991), το προστατεύουν θεόρατοι γίγαντες. Νότια το Λύρκειο (1755μ ύψος), ΒΔ η οροσειρά Τραχύ και η Αρμενιά (1736μ ύψος), βόρεια προς την Αλέα ο Καρούμπαλος (1808μ ύψος). Κι εκείνο επιμένει αισιόδοξο με τους λιγοστούς κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί το χειμώνα. Οι περισσότεροι παραχειμάζουν στο Σχινοχώρι, το Αργος και την Αθήνα και έρχονται το καλοκαίρι στο χωριό τους, που αγαπούν με πάθος. Ποτίζουν τα δένδρα τους, ανακαινίζουν τα σπίτια τους, φυτεύουν τις καρυδιές τους – δείγμα της αισιοδοξίας τους – απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και ανανεώνονται στο υγιεινό περιβάλλον του χωριού.
Στο κέντρο του χωριού συναντάμε μια πέτρινη βρύση με επιγραφή που γράφει ότι είναι αφιερωμένη στο Χαράλαμπο Πετρόπουλο, ιατρό – βαλκανιονίκη από την περιοχή. Από τους δύο κρουνούς της τρέχει γάργαρο νερό και ποτίζει τις καρυδιές, που εναλλάσσονται με τις αμυγδαλιές και τις συκιές, αλλά και τα άγρια πουρνάρια και τις γκορτσιές που φυτρώνουν στο βουνό.

• Φωτογραφίες: www.argolikeseidhseis.gr

 


> Στιγμές από τον 8ο Λαϊκό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Φροσιούνας το 2018 με έπαθλα… προβατίνα και γίδα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής!

Δημοφιλη Αρθρα

iRun 45 Χειμώνας 2024

Get your magazine at home!

Γίνε Συνδρομητής
και πάρε δώρο
την τσάντα του iRun!