fbpx

1ος Ηνίοχος Δρόμος: Αφήνουν τις ελιές και τρέχουν στη Φωκίδα (vid)

by Newsroom

Μια νέα αρχή, μια επιπλέον επιλογή για το δρομικό κίνημα, ο 1ος «Ηνίοχος Δρόμος» κάνει πρεμιέρα με ημιμαραθώνιο και αγώνα 5 χλμ. στην όμορφη Φωκίδα.

Ένας νέος αγώνας γεννιέται στη Φωκίδα, ο 1ος «Ηνίοχος Δρόμος» έρχεται για να δώσει μια επιπλέον επιλογή στους φίλους του δρομικού κινήματος. Ο «Ηνίοχος Δρόμος» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με την απόσταση του ημιμαραθώνιου δρόμου, Άμφισσα, Κίρρα, Ιτέα σε διαδρομή που έχει λάβει την επίσημη πιστοποίηση της AIMS, που αναγνωρίζεται από την World Athletics.

Διοργανωτής του αγώνα είναι ο ΑΣ Ηνίοχος, που εδρεύει στην Άμφισσα και οι παράγοντές του έχουν υψηλές φιλοδοξίες. Μάλιστα, δημιούργησαν και σχετικό βίντεο, προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να αφήσουν το μάζεμα της ελιάς και να αρχίσουν την προετοιμασία τους για τον μεγάλο γεγονός.

Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία (Ησαΐα) της Άμφισσας και ο τερματισμός θα είναι στο μόλο της Ιτέας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος, μήκους 5 χλμ. στην πόλη της Άμφισσας.

Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στον κάτωθι σύνδεσμο.

Για τους αγώνες θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία και από τις εγκυκλίους της Γ.Γ.Α. υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και συνεργάτες μας για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα, προσηλωμένοι σ’ αυτόν τον δύσκολο στόχος. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Φωκίδας), που στηρίζει οικονομικά την προσπάθειά μας, αλλά και τον Δήμο Δελφών (Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας και Ιτέας, Κοινότητες Άμφισσας, Ιτέας και Κίρρας), το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, την Ελληνική Αστυνομία (Α.Δ. Φωκίδας) και το Λιμεναρχείο Ιτέας, που μας περιείχαν την συγκατάθεσή και την στήριξή τους για την διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και πάρα πολλούς ακόμη φορείς, χορηγούς και εθελοντές, που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για βοήθεια.

Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, θα χρειαστούμε πράγματι τη βοήθεια πολλών ανθρώπων και για τον λόγο αυτό απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε κάθε φορέα και σύλλογο του τόπου μας, να συνδράμουν την προσπάθειά μας, ιδίως στις διάφορες υποχρεώσεις που προκύπτουν κατά την ημέρα του αγώνα, ώστε αυτός να διεξαχθεί με ασφάλεια και ομαλότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ανθρώπων του ΑΣ Ηνίοχος.

Με τη στήριξη του Θοδωρή Αναγνώστου

Τον 1ο «Ηνίοχο Δρόμο» στηρίζει ο πολυνίκης δρομέας αντοχής και προπονητής, Θοδωρής Αναγνώστου τόσο με τη συμμετοχή της ομάδας του και του ίδιου, όσο και σε τεχνικά θέματα των αγώνων.

Ο Αναγνώστου κατάγεται και ζει στο Λιδωρίκι, έχοντας την προπονητική του βάση στα βουνά της Φωκίδας. Έχει οδηγήσει τους αθλητές και τις αθλήτριές του σε πανελλήνιες, βαλκανικές και πανευρωπαϊκες νίκες, σε πανελλήνια ρεκόρ, σε διεθνείς διακρίσεις, τους έχει συνοδέψει σε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά κύπελλα και πρωταθλήματα.

Θοδωρής Αναγνώστου

Σε προσωπικό επίπεδο μετρά πανελλήνιες νίκες, διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές με την εθνική ομάδα σε αποστάσεις από τα 1.500μ. ως τον μαραθώνιο, στον ανώμαλο δρόμο, στον κλειστό στίβο και στους αγώνες σε δημόσιο δρόμο. Είναι κάτοχος πανελλήνιων και βαλκανικών ρεκόρ βετεράνων.

Μερικές από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις του είναι οι νίκες στον διεθνή νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης (2019), στον διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, στον διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα Τρίκαλα μες πανελληνια επίδοση βετεράνων), στον «Πράσινο» Ημιμαραθώνιο Λευκάδας, στα 5χλμ στον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος», στα 5χλμ στον διεθνή αγώνα San Diego – Panama, στα 10χλμ στον διεθνή αγώνα City of Panama και η 2η πανελλήνια νίκη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, με πανελλήνιο ρεκόρ βετεράνων.

Δημοφιλη Αρθρα