fbpx

1ος ορεινός αγώνας Εγκλουβής Λευκάδας στις 2/10 (προκήρυξη)

Newsroom
egkluvis

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθεί στη Λευκάδα ο 1ος Τζοβάνιος Ορεινός Αγώνας Εγκλουβής. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου Τζοβάνι, τσοπάνη από την Εγκλουβή, ο οποίος έτρεξε εκτός συναγωνισμού και πρώτευσε στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.

Οι αγώνες μήκους 27 χλμ., 12 χλμ. και 1 χλμ. έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Εγκλουβής Λευκάδας.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Μεγάλη: «Το μονοπάτι του Τζοβάνι», μήκους 27 χλμ. με υψομετρική 1500 μ. Ωρα εκκίνησης 09.00

Μικρή: « Το μονοπάτι των Βόλτων και της Φακής», μήκους 12 χλμ. με υψομετρική 550 μ. Ωρα εκκίνησης 09.15

Παιδική: «Εγκλουβ…άκι», μήκους 1 χλμ. και ώρα εκκίνησης 09.30

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μέσω του αγώνα επιτυγχάνεται η γνωριμία με τα ορεινά χωριά της Εγκλουβής και της Καρυάς, προωθούνται τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως οι περίφημες φακές Εγκλουβής, συντηρούνται και αναδεικνύονται παλιά μονοπάτια και καλντερίμια, προβάλλονται οι Βόλτοι και τα Αλώνια ως μνημεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση, ξεδιπλώνεται στα μάτια όλων το ορεινό συγκρότημα της Ελάτης και εν τέλει γίνεται η επαφή με τη φύση και την άθληση μέσω σωματικής και ψυχικής υγείας.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών από τη γραμματεία του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 07:30-08:30 δίπλα στον χώρο εκκίνησης, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Εγκλουβής.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση, στο χώρο της γραμματείας. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής των αριθμών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ώρα 18:00-20:30.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στους δύο αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους.

Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.

Μαθητές Γυμνασίου μπορούν να συμμετάσχουν στη μικρή διαδρομή: «Το μονοπάτι των Βόλτων και της Φακής», εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τον κηδεμόνα τους.

Συνιστάται στους μη έχοντες εμπειρία μεγάλη από ορεινούς αγώνες, να μην δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη διαδρομή «Το μονοπάτι του Τζοβάνι», καθώς ορισμένα σημεία της διαδρομής είναι πολύ τεχνικά και έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους δρομείς, θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.eglouvi.gr.

Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα είναι ο Θεοφύλακτος Κατωπόδης (τηλ.6945771863). Ο,τι δεν αναφέρεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα.

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Κατά μήκος όλων των διαδρομών, υπάρχει επαρκής, διακριτή και πυκνή σηματοδότηση, που συνίσταται από:

Πινακιδάκια με ένδειξη ανά δεύτερο χιλιόμετρο των δύο αγώνων.

Σήματα κατεύθυνσης δεξιά, αριστερά και ευθεία.

Πληροφοριακές πινακίδες στους σταθμούς τροφοδοσίας ( χιλιομετρική απόσταση, ονομασία, υψόμετρο, επόμενος σταθμός).

Ταινία έργου σε χρώματα άσπρο-κόκκινο που θα απαγορεύει την είσοδο.

Βαφή με κόκκινο και κίτρινο για τη διαδρομή των 27 χλμ. και μπλε για τη διαδρομή των 12 χλμ. σε εμφανή σημεία.

Απαγόρευση διέλευσης σε συγκεκριμένους δρόμους με την παρουσία της Αστυνομίας.

Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα).

Η σταθερή σήμανση των μονοπατιών είναι επαρκής, όπως επίσης και το ίδιο το ίχνος των μονοπατιών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα απώλειας της σωστής διαδρομής από τους αθλητές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν κάποιος/α δρομέας χάσει το σηματοδοτημένο μονοπάτι, σημαίνει ότι κινείται εκτός διαδρομής αγώνα και οφείλει να επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν το τελευταίο σημάδι και από εκεί να συνεχίσει.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Μικρή Διαδρομή: «Το μονοπάτι των Βόλτων και της Φακής» 12.000 μ. (550 μ. υψομετρική).

Η διαδρομή των 12.000 μέτρων +550μ.υψομετρικής, που έχει αφετηρία και τερματισμό το χωριό της Εγκλουβής, περιλαμβάνει τμήματα σε χωματόδρομο, καλντερίμι, μονοπάτια και άσφαλτο. Ξεκινάει από το χωριό της Εγκλουβής (730 μ. υψόμετρο) και μετά από 1.100μ. περίπου ανηφόρας σε καλντερίμι φτάνει 40 μέτρα πριν το γνωστό εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου στα 893μ. υψόμετρο, ανάμεσα από Βόλτους και αλώνια όπου γίνεται το έθιμο της φακής κάθε Αύγουστο.

Εκεί, ακολουθεί αριστερή πορεία σε παλιό καλντερίμι και μετά από μια κυκλική πορεία ανεβαίνει στα αλώνια και τους Βόλτους. Κατεβαίνοντας και περνώντας δίπλα από την εκκλησία και τα πηγάδια του Αγίου Δονάτου, συνεχίζει σε χωματόδρομο δίπλα από γκρεμισμένο μύλο.

Ακολούθως, με δυτική πορεία ανεβαίνει σε λόφο και συνεχίζει σε χωματόδρομο και μονοπάτια εναλλάξ με ελαφριά κλίση ανηφορική/κατηφορική ανάμεσα σε φακοχώραφα για να φτάσει στην περιοχή «Αμμόκαμπος» (6ο χλμ.) με την έντονη μορφολογία.

Μετά από 350μ. ασφάλτινης διαδρομής ακριβώς απέναντι από το στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζει σε μονοπάτι για να συναντήσει το μονοπάτι από Καρυά. Στη διασταύρωση εκείνη κινείται δεξιά και ανηφορίζει για τον Προφήτη Ηλία (1012 μ.).

Μετά το εκκλησάκι (9,5 χλμ) και με κατηφορική πορεία περνάει πάλι από τον Αμμόκαμπο όπου αριστερά μέσα από χείμαρρο κατηφορίζει για την Εγκλουβή. Μπαίνει σε καλντερίμι τελικά που οδηγεί στην πλατεία, όπου και ο τερματισμός.

Μια διαδρομή και για αρχάριους δρομείς, με εντυπωσιακές αλλαγές στο ορεινό τοπίο και κυρίως απίστευτη θέα προς την πόλη της Λευκάδας, την Ηπειρο, τα γύρω νησιά και το απέραντο Ιόνιο.

Λευκάδα 12 χλμ.

 

Μεγάλη Διαδρομή: «Το μονοπάτι του Τζοβάνι» 27.000 μ. ( 1.500 μ. υψομετρική)

Η μεγάλη διαδρομή των 27.000 μέτρων + 1500 μ. υψομετρικής είναι κυκλική και έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της Εγκλουβής. Έχει και αυτή τμήματα σε χωματόδρομο, καλντερίμια, μονοπάτια και άσφαλτο.

Ξεκινά από την κεντρική πλατεία και μετά από κατηφορική πορεία στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Εγκλουβή με την Καρυά για ένα περίπου χιλιόμετρο και συγκεκριμένα στο τέλος του πευκοδάσους ακολουθεί το παλιό μονοπάτι για Καρυά.

Υστερα από ανηφορική διαδρομή φτάνει στο πευκοδάσος της Καρυάς (4ο χλμ) και με κατηφορική πορεία προσεγγίζει τη δεξαμενή του χωριού. Ακολούθως, μπαίνει σε δρόμους και καλντερίμια της Καρυάς για να φτάσει στην κεντρική πλατεία (4,5 χλμ) κατηφορικά.

Από εκεί ξεκινάει ανηφορικό μονοπάτι, όπου μετά τον εγκαταλελειμμένο οικισμό «Ρεκατσινάτα» φτάνει κοντά στην περιοχή ¨Αμμόκαμπος¨ για να κατευθυνθεί προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 1012μ. (9,5 χλμ.). Από εκεί κατηφορίζει στην περιοχή «Αμμόκαμπος», όπου στρίβει δεξιά, συναντά και ακολουθεί ανάποδα το μονοπάτι του αγώνα των 12.000 μ.

Υστερα από εναλλαγές μονοπατιών και χωματόδρομου με ήπια ανηφορική/κατηφορική κλίση φτάνει στον Αγ. Δονάτο (15ο χλμ.), ανηφορίζει για λίγο σε βόλτους και αλώνια και κατηφορίζει για το χωριό. Περνάει μπροστά από την πλατεία του χωριού (χώρος εκκίνησης)(16ο χλμ.) και μέσα από ασφάλτινο δρόμο και καλντερίμια φτάνει στους δύο ανεμόμυλους, που βρίσκονται πάνω σε λόφο, ανατολικά του χωριού.

Μετά από άσφαλτο και χωματόδρομο (18ο χλμ.) μπαίνει σε μονοπάτι ιδιαίτερα ανηφορικό, στον αυχένα της οροσειράς της Ελάτης, ανεβαίνει σε μερικές κορυφές της για να φτάσει τελικά στην κορυφή Καθάρια Ράχη, 1018μ. (21,1 χλμ.) το μπαλκόνι της Λευκάδας, με πανοραμική θέα! Από εκεί κατηφορικά δεξιά και με υπέροχη θέα στο Νυδρί και τη Βασιλική, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά βρίσκει χωματόδρομο και συνεχίζει για 2 περίπου χιλιόμετρα με δυτική κατεύθυνση. Κόβει διαγώνια ασφάλτινο δρόμο (22,7 χλμ.) σε υψόμετρο (1100 μ) και μπαίνει σε μονοπάτι κατηφορικό.

Περνά και από την πηγή της Κόιτσας και τέλος μέσω χωματόδρομου και καλντεριμιού φτάνει στην κεντρική πλατεία της Εγκλουβής όπου και τερματίζει.

Μια διαδρομή για έμπειρους αθλητές βουνού, πιο απαιτητική αλλά με απολαυστική θέα από το βουνό της Ελάτης στη γύρω περιοχή. Για λόγους ασφαλείας στο 16 χλμ. (χωριό Εγκλουβής) θα υπάρχει χρονικό όριο «πόρτα» τεσσάρων ωρών από την αφετηρία.

Λευκάδα 27 χλμ.

 

Παιδική διαδρομή «Εγκλουβ…άκι» 1000μ.

Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί εντός του χωριού της Εγκλουβής.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

To κόστος συμμετοχής για τη διαδρομή των 27 χλμ. είναι 20€ και για τη διαδρομή των 12 χλμ. είναι 12€. Φόρμα Εγγραφών θα υπάρχει και για τον παιδικό αγώνα «Εγκλουβ…άκι». Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα του ενός χλμ. είναι δωρεάν. Εγγραφές θα γίνονται στην ίδια ιστοσελίδα και για τους εθελοντές και εθελόντριες του αγώνα.

Η πληρωμή για τις δύο διαδρομές θα γίνεται μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Εγκλουβής:

ΤΡΑΠΕΖΑ: Εθνική Τράπεζα

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 399/002230-64

ΙΒΑΝ: GR340110990000039900223064

Η πληρωμή σας θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας καθ’ ότι η μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα (έμβασμα) θα επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο εσάς, περίπου 4 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής και την πληρωμή θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) επιβεβαίωσης. Θα βοηθούσε τη διοργάνωση η κατάθεση των χρημάτων να γίνει εντός 10 ημερών.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

«Το μονοπάτι των Βόλτων και της Φακής», 12 χλμ. +550μ.: αριθμός αγώνα (bib), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε τρεις σταθμούς, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, μετάλλιο διαμέτρου 7εκ. για όσους τερματίσουν, σακούλα με τοπικά προϊόντα, ιατρική υποστήριξη, μετα-αγωνιστικό γεύμα.

«Το μονοπάτι του Τζοβάνι», 27 χλμ. +1500 μ.: αριθμός αγώνα (bib), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε έξι σταθμούς, τεχνικό μπλουζάκι για όλους τους αθλητές, μετάλλιο διαμέτρου 7 εκ. για όσους τερματίσουν, μετα-αγωνιστικό γεύμα, σακούλα με τοπικά προϊόντα,ιατρική υποστήριξη.

Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στο χώρο τερματισμού όσων αθλητών εγκαταλείψουν με οχήματα της διοργάνωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση η διοργάνωση δεν επιβαρύνεται με την ευθύνη για την οδική ή άλλη μεταφορά των αθλητών, ωστόσο θα καταβάλει προσπάθεια εξυπηρέτησής τους.


 
 

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ, ΠΟΡΤΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Χρονικό όριο αποκλεισμού για τη διαδρομή των 27 χλμ. θα είναι στην Εγκλουβή (16ο χλμ.) στις τέσσερις (4) ώρες από την έναρξη του Αγώνα. Το όριο επιτυχούς τερματισμού είναι (7) επτά ώρες. Τα όρια αποκλεισμού είναι κοινά για όλες τις κατηγορίες των δρομέων, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Οποιος δεν περάσει εντός χρονικού ορίου παραδίδει το νούμερό του στο 16ο χλμ. και σταματάει τον αγώνα.

Σε σημεία της διαδρομής και στους σταθμούς τροφοδοσίας άτομα της διοργάνωσης και εθελοντές θα καταγράφουν το πέρασμα των δρομέων. Ένας τερματισμός είναι κανονικός εφόσον γίνει μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονται τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Οσοι αθλητές τερματίσουν εκπρόθεσμα, θα παρουσιαστούν στα επίσημα αποτελέσματα ως «εγκαταλείψαντες». Για τη μικρή διαδρομή των 12 χλμ. δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού αλλά μετά το χρονικό όριο των (4) τεσσάρων ωρών ο δρομέας θα κινείται με δική του ευθύνη στα μονοπάτια.

Δρομέας που για κάθε λόγο θα εγκαταλείψει τον αγώνα, θα πρέπει αμέσως να τηλεφωνήσει στους υπεύθυνους από το κινητό του (οι αριθμοί των τηλεφώνων θα αναγράφονται στα νούμερα των αθλητών). Διαφορετικά θα πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό, ή εθελοντή, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου και θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

Η τελική κατάταξη των αγώνων είναι η κατάταξη που παρέχεται από την εκάστοτε εταιρεία και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δε θα δοθούν διπλά μετάλλια σε δρομείς που τερματίζουν μαζί.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Για τον αγώνα των 27 χιλιομέτρων όριο συμμετοχών είναι τα 150 άτομα ενώ για τον αγώνα των 12 χιλιομέτρων τα 200 άτομα. Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει όριο συμμετοχών.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Τα σημεία ελέγχου των δύο αγώνων είναι υποχρεωτικά για όλους τους αθλητές. Για τα 27 χλμ. θα υπάρχουν: στην Καρυά, τον Προφήτη Ηλία, την Εγκλουβή, την Καθάρια Ράχη και όπου αλλού κρίνει η διοργάνωση. Για τα 12 χλμ. στη θέση «Νταμάρι μικρό», τον Προφήτη Ηλία και όπου αλλού κρίνει η διοργάνωση. Έτσι, κάποιοι σταθμοί τροφοδοσίας είναι και σημεία ελέγχου.

Ολοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν στα περάσματά τους. Σε περίπτωση που κάποιος φορά αντιανεμικό μπουφάν υποχρεούται όταν φτάνει σε σταθμό ελέγχου να επιδεικνύει τον αριθμό του. Αρνηση επίδειξης σημαίνει αποκλεισμό. Οποιος δρομέας δεν περάσει και δεν καταγραφεί από τους σταθμούς ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους στα εξής σημεία:

 

Για τη διαδρομή των 12 χλμ.:

-3 χιλιόμετρο: νερό,

-6 χιλιόμετρο : νερό, αλμυρά

-9,5 χιλιόμετρο: νερό, αναψυκτικό, αλμυρά, μπανάνα και σημείο καταγραφής δρομέων.

 

Για τη διαδρομή των 27 χλμ.

-4,5 χιλιόμετρο: νερό, αναψυκτικό, αλμυρά, μπανάνα και σημείο καταγραφής δρομέων

-9,5 χιλιόμετρο: νερό, αναψυκτικό, αλμυρά, μπανάνα και σημείο καταγραφής δρομέων

-13 χιλιόμετρο: νερό

-16 χιλιόμετρο: νερό, αναψυκτικό, αλμυρά, μπανάνα και σημείο καταγραφής δρομέων

-18,1 χιλιόμετρο: νερό, αναψυκτικό, αλμυρά

-22,7 χιλιόμετρο: νερό, αναψυκτικό, αλμυρά και σημείο καταγραφής δρομέων

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους δρομείς, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή, υδροδοχείο και παπούτσια με τεχνικές προδιαγραφές για τρέξιμο σε βουνό. Επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη και πυξίδας, GPS,κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνιστάται σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς να παρκάρουν τα οχήματά τους, πριν την είσοδο του χωριού (γεφύρι, πεύκα) για αποφυγή μποτιλιαρίσματος στην κεντρική πλατεία. Ο δρόμος μπροστά από την κεντρική πλατεία θα είναι κλειστός καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι δρομείς. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει σάκος απορριμμάτων.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει θεσμοθετήσει τις παρακάτω κατηγορίες δρομέων:

Για τη διαδρομή των 12 χλμ:

-Για τους 3 πρώτους άνδρες και 3 πρώτες γυναίκες γενικής κατάταξης θα δοθεί Μετάλλιο Τερματισμού, Δώρο Πολιτιστικού Συλλόγου και Αναμνηστικό.

-Σε όλους τους υπόλοιπους δρομείς των 12 χιλιομέτρων που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

 

Για τη διαδρομή των 27 χλμ:

-Για τους 3 πρώτους άνδρες και 3 πρώτες γυναίκες γενικής κατάταξης θα δοθεί Μετάλλιο Τερματισμού, Δώρο Πολιτιστικού και Αναμνηστικό.

 

Θα υπάρξουν οι εξής ηλικιακές κατηγορίες:

18-29: όπου θα βραβευθούν με μετάλλιο τερματισμού και αναμνηστικό οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

30-39: όπου θα βραβευθούν με μετάλλιο τερματισμού και αναμνηστικό οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

40-49: όπου θα ραβευθούν με μετάλλιο τερματισμού και αναμνηστικό οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

50+: όπου θα βραβευθούν με μετάλλιο τερματισμού και αναμνηστικό οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

 

Οι τρεις πρώτοι άνδρες-γυναίκες δεν μπορούν να βραβευτούν και στις ηλικιακές κατηγορίες.

Σε όλους τους υπόλοιπους δρομείς των 27 χιλιομέτρων που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Για να ισχύει η ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 αθλητές – αθλήτριες.

 

ΠΟΙΝΕΣ

Αθλητές που δεν θα περάσουν από τα σημεία ελέγχου της διαδρομής των 12 χλμ. και των 27 χλμ. θα ακυρωθούν αμέσως μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και σε περίπτωση εκούσιας απόρριψης ανόργανων σκουπιδιών( συσκευασίες μη ανακυκλώσιμες) στις διαδρομές του αγώνα.

Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

Ακόμη, μη εμφάνιση ή αλλοίωση του αριθμού συμμετοχής, αποδοχή σε εξωτερική βοήθεια, χρήση μηχανοκίνητων βοηθητικών μέσων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή, εγκατάλειψη αθλητή που βρίσκεται σε ανάγκη, μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, εγκατάλειψη αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει στην Οργανωτική Επιτροπή και τον Τεχνικό Διευθυντή.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και καθημερινές ενημερώσεις, μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα: www.eglouvi.gr καθώς και τη σελίδα στο Facebook του Πολιτιστικού Συλλόγου Εγκλουβής.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγκλουβής και η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις, έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα !

«ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!»

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Ερχονται ακόμα:

10ος Τροφώνιος ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς (25 Σεπτεμβρίου 2022)

5ος ημιμαραθώνιος Καλαμάτας (8 Οκτωβρίου 2022)

Νυχτερινός ημιμαραθώνιος Πάτρας (15 Οκτωβρίου 2022)

 

Δημοφιλη Αρθρα